Follow us

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

«Αναρχικές/αναρχικοί» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Με κείμενό τους στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, γίνεται ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη το Σάββατο, όπως σημειώνεται από τις «αναρχικές/αναρχικοί».

Η ανάρτησή τους

«Σήμερα το μεσημέρι μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: “Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος”. Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε.

Ο Μίκης θα είναι αύριο κεντρικός ομιλητής στο “συλλαλητήριο για το Μακεδονικό”, παίρνοντας θέση στην ανασυγκρότηση του εθνικού κορμού, μαζί με όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό, την ίδια ώρα που η επίθεση στους “από τα κάτω” εντείνεται με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ συμβάλλοντας στην γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας…

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

αναρχικές/αναρχικοί»

Υπενθυμίζεται πως αντιεξουσιαστές έκαναν έφοδο στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη λίγο μετά τις 15:30 το απόγευμα του Σαββάτου ρίχνοντας μπογιές και αναγράφοντας υβριστικό σύνθημα στον τοίχο.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο βασικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία αύριο στο Σύνταγμα.

Μίκης: Είμαι ήρεμος και έτοιμος - Να μην πτοηθεί ο κόσμος

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ερωτηθείς μετά την απειλητική επίθεση είπε είπε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης μετά την επίθεση των αντιεξουσιαστών με μπογιές και υβριστικά συνθήματα στο σπίτι του στου Φιλοπάππου. Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του στους πολίτες ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου στο οποίος θα είναι ομιλητής είπε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους»

Θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας

Εξάλλου άνθρωποι κοντά στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη κάνουν χαρακτηριστικά λόγο στο ιστολόγιό του για «σκοτεινούς κύκλους που πολεμούν τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1940 και θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» και για «ποντίκια που όταν έρχεται η γάτα εξαφανίζονται».

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθαρίζουν οι συνεργάτες του Μίκη.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία. Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ' το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» επισημαίνουν, παραθέτοντας φωτογραφίες μετά την επίθεση στο σπίτι του μουσουργού.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη - εικόνα 2


«Ας κρίνει ο Ελληνικός λαός ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοί είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ενωμένο Ελληνικό λαό που θα παρευρεθεί αύριο και το οποίο ο ίδιος και οι διοργανωτές, επιθυμούν να εξελιχθεί ομαλά και εντελώς ειρηνικά» επισημαίνεται στο κείμενο.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη - εικόνα 3


«Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού» δηλώνει σκωπτικά ο κ. Θεοδωράκης, παραθέτοντας τις φωτογραφίες από τις μπογιές και τα συνθήματα στο σπίτι του.

Σημειώνεται ακόμη, ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

Από το συλλαλητήριο του 1943 ενάντια στη Γερμανική κατοχή στο 2018

Από στο συλλαλητήριο του 1943 στο Σύνταγμα ενάντια στην γερμανική κατοχή 75 χρόνια μετά ο Μίκης Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο του 2018 για το Μακεδονικό

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου ο Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει αντίθετος σε κάθε συμβιβασμό και συμφωνία για το όνομα Μακεδονία ανεξαρτήτως προσδιορισμού.

Ο κ. Θεοδωράκης διαβλέπει τον κίνδυνο όπως λέει αν τα Σκόπια μπουν στο ΝΑΤΟ με την δική μας συνδρομή, οι ΗΠΑ « εφαρμόζοντας την πολιτική της σαλαμοποίησης οχυρωμένες πίσω από εθνικιστικά καθεστώτα να προχωρήσουν στην απελευθέρωση της Δυτικής Μακεδονίας όπως έγινε με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και ειδικά με το Κόσοβο. Το ίδιο μπορεί να κάνουν με την Ηπειρο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη».

Σπεύδει μάλιστα να σημειώσει « όλα αυτά που φαίνονται απίθανα τα είδαμε να πραγματοποιούνται και μάλιστα στη γειτονιά μας».

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη - εικόνα 4

Για τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνει ότι πιέζεται ασφυκτικά και για αυτό ανέσυρε ξαφνικά το Σκοπιανό χωρίς καμιά δικαιολογία.

Θυμίζει ότι ο ίδιος το πρώτο συλλαλητήριο στο οποίο μετείχε ήταν στην πλατεία Συντάγματος το 1943 " όταν διαδήλωσα και εγώ μαζί με χιλιάδες άλλους πατριώτες ενάντια στην γερμανική επιστράτευση για να μην μας ντύσουν και εμάς με τη στολή των SS και της Βέρμαχτ.

« Είπαμε όχι και το πληρώσαμε με το αίμα μας. Η οδός Πανεπιστημίου ήταν πλημμυρισμένη από το αίμα μας... Και τώρα ύστερα από τόσα χρόνια στην ίδια πλατεία από απλός διαδηλωτής θα είμαι ομιλητής. Νυν απολύεις τον Δούλο Σου δέσποτα».

Θέλει ως ύμνο του Συλλαλητηρίου το της Δικαιοσύνης Ηλιε νοητέ

Συριζα: Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως σπέκουλα

Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μ. Θεοδωράκη. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα.

ΝΔ: Παρακρατικές μέθοδοι

Για παρακρατικές μεθόδους που όχι μόνο αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία αλλά δεν φοβίζουν ούτε πτοούν τους πολίτες κάνει λόγο η ΝΔ σχετικά με την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Την οποία και αποδοκιμάζει καθιστώντας παράλληλα την κυβέρνηση υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Υπενθυμίζουμε - για άλλη μία φορά - ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες».

«Εντάξει δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο. Ε όχι και οι κουκουλοφόροι να απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη! Τρέμουν το αυριανό (συλλαλητήριο)» σχολίασε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Nτροπή! Αύριο θα πάρουν την απάντησή τους. ‘’Ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο’’ ό,τι και αν κάνουν» δήλωσε από πλευράς του στο Twitter ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

«Επίθεση αναρχικών και στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Σπόνσορες της αυριανής συνάντησης» δήλωσε δηκτικά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΠΑΣΟΚ: Δεν χωρούν νέοι διχασμοί

«Η επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη είναι απολύτως καταδικαστέα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Για πόσο καιρό, όμως, θα καταδικάζουμε επιθέσεις εναντίον πολιτών και πολιτικών; Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη; Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν χωρούν νέοι διχασμοί» επισήμανε ο κ. Χρηστίδης.

Στ.Θεοδωράκης: Ας μην τα κάνουμε όλα ίσιωμα- η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται» δηλώνει από πλευράς του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 23 Μαρ 2023 | 14:14

Ολοκληρώθηκε η α' φάση εργασιών αποκατάστασης της γέφυρας Σερβίων

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς τον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών στην γέφυρα των Σερβίων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΥΡΗΜΑ 23 Μαρ 2023 | 14:07

Λαμία: 30χρονος παρήγγειλε πιστόλι στο Dark Web - Ήταν κρυμμένο μέσα σε... πικάπ [εικόνες]

Ο 30χρονος παρήγγειλε από το σκοτεινό διαδίκτυο(Dark Web) ένα πιστόλι - Ήταν κρυμμένο σε δέμα μέσα σε πικάπ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 23 Μαρ 2023 | 13:48

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή ο πρόεδρος των μηχανοδηγών - "Μέχρι το 2019 λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα"

Στον εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει την έρευνα για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ & ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ 23 Μαρ 2023 | 13:46

Υποτροφίες για το σχολικό έτος 2023-2024 από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και το "STELIOS PHILANTHROPIC FOUNDATION"

Παρέχεται η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους άριστους μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και International Baccalaureate να ενταχθούν στην οικογένεια του σχολείου.

ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 23 Μαρ 2023 | 13:28

Ηλιούπολη: Αυτή είναι η σχολή που βίαζε τις ανήλικες ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβον Ντο [εικόνες]

Νέες εικόνες από το εσωτερικό της σχολής που διατηρούσε ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβον Ντο που κατηγορείται για βιασμούς σε βάρος πέντε ανήλικων αθλητριών του.

ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ 23 Μαρ 2023 | 13:24

Επίθεση με μαχαίρι στο Εφετείο: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος των 4 δραστών

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 23 Μαρ 2023 | 13:16

Χωρίς Μετρό η Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής

Στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αττικής για αύριο βράδυ από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ 23 Μαρ 2023 | 12:47

Αυτός είναι ο απόστρατος που κλειδώθηκε με τα παιδιά του σε αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου- "Δεν ήθελα να τα σκοτώσω" [εικόνες]

Στην ανακρίτρια ο 62χρονος που κλειδώθηκε με τα παιδιά του σε αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ 23 Μαρ 2023 | 12:41

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Γερμανός ιστορικός Χαϊνς Ρίχτερ κατά της Ελλάδας

Ο Χαϊνς Ρίχτερ προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας για την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

ΕΦΗ ΜΟΥΓΚΑΡΑΚΗ 23 Μαρ 2023 | 12:37

Δικηγόρος αρχαιολόγου στη Μύκονο: Ηταν μαφιόζικο το χτύπημα, δεν είδε πρόσωπο, τον χτύπησαν από πίσω

Η δικηγόρος του αρχαιολόγου που ξυλοκοπήθηκε στη Μύκονο, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι ο πελάτης της είχε δεχθεί στο παρελθόν πιέσεις από ιδιώτες.

ΤΙ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 23 Μαρ 2023 | 12:22

Έδεσσα: Συλλογή από μαχαίρια, όπλα, εκρηκτικά και πυρομαχικά - Ερευνες σε 4 σπίτια, δύο συλλήψεις [εικόνες]

Συλλήψεις στην Έδεσσα μετά τις έρευνες σε τέσσερα σπίτια και τον εντοπισμό όπλων, εκρηκτικών και πυρομαχικών.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2023 23 Μαρ 2023 | 12:13

Ανοίγει ξανά μετά από χρόνια το θέατρο Λυκαβηττού - Το ανακοίνωσε ο Μπακογιάννης

Επαναλειτουργεί από φέτος το καλοκαίρι το θέατρο Λυκαβηττού, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Μπακογιάννης. Τη διαχείριση του θεάτρου θα αναλάβει η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ» 23 Μαρ 2023 | 12:06

Αποκαλύψεις για τον προπονητή στην Ηλιούπολη: "Έσπασε όλο το σπίτι και ανέβηκε στην ταράτσα με καραμπίνα"

Ο συνάδελφος και φίλος του προπονητή, Ιωάννης Χιωτάκης, εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα κορίτσια – θύματά του.