
Ένα βήμα πιο κοντά ήρθε η κατασκευή πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, καθώς ο υπουργός Σωκράτης Φάμελλος υπέγραψε τη σχετική απόφαση.
Ο αναπληρωτής υπ. Περιβάλλοντος υπέγραψε την υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, μία μελέτη που είχε μπει στο συρτάρι για τρία χρόνια, καθώς υπήρχαν πολλές αντιδράσεις.
Το σχέδιο για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων που εγκρίθηκε προβλέπει τη μετατροπή του κόμβου Βαρυμπόμπης σε «δαχτυλίδι» αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις στους κόμβους Κηφισίας και Καλυφτάκη.
Ως προς την περίπτωση της Βαρυμπόμπης αναμένεται να κατασκευαστούν δύο μικρότεροι δακτύλιοι για να διευκολύνουν τις συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο, θα παραμείνει η σημερινή γέφυρα μέχρι να κατασκευαστεί το "δαχτυλίδι" και μετά η γέφυρα θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.
Όλα αυτά εκτιμάται πως θα κατασκευαστούν μέσα σε ενάμιση χρόνο.
Στον κόμβο Κηφισίας θα κατασκευαστεί άλλη γέφυρα η οποία θα συνδέει την οδό Ιλισίων με το ρεύμα προς Αθήνα.
Υπενθυμίζεται πως υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, κυρίως από το κίνημα «Δεν Πληρώνω», αλλά και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μάλιστα υπήρξαν ιδιαίτερες επικρίσεις κατά της Περιφέρειας Αττικής και της Ρένας Δούρου προσωπικά. Αντιθέσεις είχαν εκφραστεί και από την πλευρά των δημάρχων Κηφισιάς και Διονύσου, με τα δημοτικά συμβούλια των συγκεκριμένων δήμων να βγάζουν αρνητικές γνωμοδοτήσεις.
Η υπόθεση μπήκε στο συρτάρι με τους υπουργούς Περιβάλλοντος να μην υπογράφουν. Συγχρόνως όμως το έργο δεν ακυρώθηκε. Εξαιτίας τούτου το υπουργείο Υποδομών έχει καταβάλει έως σήμερα περίπου επτά εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στη Νέα Οδό για το διάστημα έως το Μάρτιο του 2017.
Σημειώνεται ότι η λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στους βασικούς κόμβους της ΠΑΘΕ στην Αττική προβλεπόταν στη σύμβαση του 2007 με τη Νέα Οδό.
Φωτό: Ευρωκίνηση
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr