Ανατροπή: Αθώοι για το φόνο στη Ζαγορά πατέρας και γιος

Αθωώθηκαν πατέρας και γιος οι οποίοι κατηγορούνταν ότι σκότωσαν συγχωριανό τους κατά τη διάρκεια καβγά για κτηματικές διαφορές στο Πήλιο του Βόλου.

anatropi-athwoi-gia-to-fono-sti-zagora-pateras-kai-gios
SHARE THIS
0
SHARES

Αθωώθηκαν πατέρας και γιος οι οποίοι κατηγορούνταν ότι σκότωσαν συγχωριανό τους κατά τη διάρκεια καβγά για κτηματικές διαφορές στο Πήλιο του Βόλου. 

H εξέλιξη της υπόθεσης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον με πολλούς κατοίκους της Ζαγοράς Πηλίου να βρίσονται στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την περιοχή το καλοκαίρι του 2015.

Πατέρας και γιος δέχθηκαν επίθεση, ενώ βρίσκονταν στο κτήμα τους από 56χρονο με τον οποίο τους χώριζαν κτηματικές διαφορές, για τις οποίες ωστόσο οι νόμιμοι ήταν πατέρας και γιος.

Ο 56χρονος επιτέθηκε στους δύο με ξύλο και κλαδευτήρι. Εκείνοι αμύνθηκαν και τελικά ο 56χρονος κατέληξε από αιμορραγία στα πνευμόνια.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες οι περισσότεροι υπεράσπισης, καθώς οι κατηγορούμενοι ήταν πρόσωπα που δεν είχαν δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην περιοχή.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον γιο και κατά πλειοψηφία αθώο τον πατέρα κάνοντας χρήση του άρθρου 22 του Ποινικού Κώδικα περί άμυνας. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας. Πατέρας και γιος μετά την απόφαση έπεσαν χαρούμενοι στις αγκαλιές συγγενών και φίλων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook