Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Μαλεσίνα

Αναζωπυρώσεις και νέες εστίες στην πυρκαγιά στην Μαλεσίνα.Καίγεται δάσος που είχε καταστραφεί σε προηγούμενη φωτιά και ήταν σε φάση αναγέννησης.

anazwpurwsi-tis-fwtias-sti-malesina
SHARE THIS
0
SHARES

Εφιαλτικό είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαλεσίνας, καθώς η φωτιά καίει για περισσότερες από 24 ώρες.

Ο  δυνατός άνεμος και οι υψηλές  θερμοκρασίες υποβοηθούν τις φλόγες που έχουν καταστρέψει περισσότερα από 20.000 χιλιάδες στρέμματα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν φτάσει πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Η φωτιά ουσιαστικά βρίσκεται στο τετράπλευρο μεταξύ: Μούζι - Μαλεσίνα - Λάρυμνα - Μαρτίνο και μάλιστα, μεταξύ άλλων, έκαψε δάσος που είχε αναδασωθεί από προηγούμενη πυρκαγιά και τα δέντρα είχαν πλέον "ξεπεταχτεί" και δυστυχώς παραδόθηκαν και πάλι στις φλόγες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πάρα πολλές και επίγειες και από αέρος. Ωστόσο τα πράγματα είμαι εξαιρετικά δύσκολα, αφού τα μέτωπα είναι πάρα πολλά και κάθε τόσο και λίγο ξεφυτρώνουν καινούργιες εστίες ή αναζωπυρώνονται οι παλιές.

Όπως μας έλεγε κάτοικος της περιοχής, τα πύρινα μονοπάτια από χθες το μεσημέρι μέχρι και τώρα έχουν ακολουθήσει αλλόκοτες διαδρομές, γιατί οι κατευθύνσεις των ανέμων άλλαζαν κάθε τόσο και λίγο με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη και τα πράγματα πολύ επικίνδυνα.

Με πληροφορίες απο το Lamiareport 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook