Ανενόχλητοι στην τουρκική πρεσβεία τα μέλη του «Ρουβίκωνα»

Το βίντεο «αποδομεί» την εικόνα της καλά αστυνομευόμενης περιοχής γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου.

SHARE THIS
0
SHARES

Βίντεο που απεικονίζει περίπου δέκα άτομα να ρίχνουν φέιγ βολάν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που δεν αντιδρούν έδωσε στη δημοσιότητα η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας», η οποία το πέταξε   μαύρες και κόκκινες μπογιές στην πρόσοψη της τουρκικής πρεσβείας το μεσημέρι της Τρίτης.

Η πρεσβεία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου, στο Κολωνάκι, σε απόσταση αναπνοής από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, και το βίντεο  «αποδομεί» την εικόνα της καλά αστυνομευόμενης περιοχής γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο ίδιο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου εμφανίζονται να περνούν κατά τη διαφυγή τους μπροστά από δύο περιπολικά στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, η οποία μάλιστα ήταν κλειστή από την Αστυνομία για λόγους ασφαλείας.

Οι περισσότεροι από τους νεαρούς, οι οποίοι δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εμφανίζονται να φοράνε τζόκεϊ και βερμούδες, προφανώς για να φτάσουν χωρίς να κινήσουν υποψίες μέχρι την τουρκική πρεσβεία.

 

Πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη στο κέντρο της Αθήνας και μόλις ένα δρόμο πάνω από το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος. Την ώρα που πετούσαν τα φέιγ βολάν ένα από τα μέλη του «Ρουβίκωνα» τραβούσε βίντεο. Νωρίτερα, είχαν εκτοξευτεί στην είσοδο της πρεσβείας κόκκινες και μαύρες μπογιές.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το πως οι αναρχικοί κατάφεραν να μη γίνουν αντιληπτοί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στο σημείο μετά το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα. Η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία προσαγωγή. 

Σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο κείμενό τους τάσσονται κατά του καθεστώτος του «Σουλτάνου Ερντογάν» και υπέρ όσων αγωνίζονται εναντίον του.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook