Δημοσκόπηση MRB: Ηχηρό "όχι" από το 66,8% για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Είναι αρνητικοί στο να επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία την 1η Ιουνίου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Θετικά είδε το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, όμως δεν επιθυμεί την επιστροφή στα θρανία των δημοτικών σχολείων η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του Star.

Συγκεκριμένα, το 57,2 % συμφωνεί με την επαναλειτουργία των λυκείων και των γυμνασίων ενώ το ίδιο ποσοστό πέφτει στο 27,7% όταν τίθεται το ερώτημα για τα δημοτικά σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα το 66,8% δηλώνει αντίθετο με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία. Φαίνεται πως παρά τις διαβεβαιώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και των ειδικών ότι τα μικρά παιδιά είναι πιο δύσκολο να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό, οι γονείς δεν επιθυμούν την επιστροφή στα θρανία έστω για λίγες μέρες.

Δημοσκόπηση MRB: Ηχηρό "όχι" από το 66,8% για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων
δημοτικο

Τσιόδρας για άνοιγμα δημοτικών σχολείων: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή

Υπέρ της επιστροφής των μαθητών του δημοτικού στα θρανία τάχθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επιστρέψουν τα παιδιά στο περιβάλλον τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι από το όφελος. Δεν υπάρχει εγγύηση 100% για την επιστροφή των παιδιών στις τάξεις. Είναι σύνθετο το διλημμα για το άνοιγμα των σχολείων για τα μικρά παιδιά.

Μοιάζει τώρα να είναι καταλληλότερη η συγκυρία. Τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους. Μπορούν επιστρέψουν τα παιδιά στα δημοτικά με κανόνες υγιεινής. Τελικά ό,τι και να εισηγηθεί η επιτροπή, την καλύτερη απόφαση θα την πάρουν οι οικείοι" είπε ο κ. Τσιόδρας ενώ τόνισε ότι στην Επιτροπή η ημερομηνία επιστροφής των παιδιών στα θρανία είναι η 1η Ιουνίου και υπάρχουν οι εισηγήσεις για τα μέτρα.

Από τη μεριά του, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Τσιόδρας προχώρησε μάλιστα και στην απαρίθμηση των επιχειρημάτων υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών. "Το συμπέρασμα είναι ότι είναι πολύ σπάνια να νοσήσουν βαριά τα παδιά. Δεν πρέπει να υπερτονίζουμε την αρνητική πλευρά. Ο ιός είχε τις ιδιατερότητές του. Η παρουσία του δεν μπορεί να σταματήσει τη ζωή" ανέφερε και παρέθεσε τέσσερα επιχειρήματα υπέρ του ανοίγματος των σχολείων: 1) Η κρυφή ανισότητα στη μάθηση και την εκπαίδευση που ενισχύεται σε περιόδους παύσης των σχολείων, 2) Το ότι υπάρχει κόστος σε χαμένη γνώση, 3) Το ότι υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών, 4) Και ότι υπάρχουν οικονομικοί λόγοι που αφορούν την οικογένεια και την κοινωνία.

"Είναι κάποια προσωπική τοποθέτηση δική μου, η επιτροπή θα επανεξετάσει τα δεδομένα όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Η Επιτροπή θα τοποθετηθεί αρμοδίως και θα σας αναφέρω αν υπάρξει κάποια διαφορετική τοποθέτηση από αυτήν που σας είπα" πρόσθεσε.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 27 Μαϊ 2020 | 19:13

Νέα ΚΥΑ για τα σχολεία: Οι κανόνες για γεύματα, διαλείμματα και προαύλιο

Από την προσεχή Δευτέρα, 1 Ιουνίου, θα λειτουργούν όλες οι βαθμίδες των σχολείων της χώρας.

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ 26 Μαϊ 2020 | 11:55
ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ 26 Μαϊ 2020 | 09:22

Κεραμέως: Πιθανό να ανοίξουν νωρίτερα φέτος τα σχολεία- Ισως την 1η Σεπτεμβρίου [βιντεο]

Αναπροσαρμόζονται οι άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς με παιδιά στο Δημοτικό ή στο Νηπιαγωγείο

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 25 Μαϊ 2020 | 18:25

Επιστρέφουν τα χαμόγελα στην Τσεχία: Χωρίς μάσκες πλέον σε εστιατόρια και σχολεία

Οι πολίτες άφησαν στην άκρη τις μάσκες σήμερα και επέστρεψαν σε εστιατόρια και σχολεί.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ 25 Μαϊ 2020 | 17:55
ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ 25 Μαϊ 2020 | 14:05
ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 25 Μαϊ 2020 | 13:03

Μέχρι τις 26 Ιουνίου ανοιχτά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία - Δεν ανοίγουν τα ολοήμερα

Από 1η Ιουνίου ανοίγουν κανονικά οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί. Προαιρετική η μάσκα στα σχολεία. Υποχρεωτική η απόσταση 1,5 μέτρου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ 25 Μαϊ 2020 | 08:12
ΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ 25 Μαϊ 2020 | 07:55

Σύψας για τα κορονο-πάρτι στις πλατείες: Αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε συρροή κρουσμάτων σε μερικές ημέρες

Ο λοιμωξιολόγος διευκρίνισε ότι "με τα τωρινά δεδομένα είναι δύσκολο να δεχθούμε τουρίστες με τις χώρες με υψηλή επιδημία.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ 25 Μαϊ 2020 | 07:28

Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία την 1η Ιουνίου – Πως θα λειτουργήσουν – Στις 13:00 ανακοινώσεις από την Κεραμέως

Στη 1 το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικών εκπρόσωπος θα είναι μαζί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

118 ΝΕΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ, 36.793 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ 24 Μαϊ 2020 | 20:26

Βρετανία: Μερική επαναλειτουργία των σχολείων την 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Η κυβέρνηση επιδιώκει να χαλαρώσει σταδιακά τα μέτρα της καραντίνας που επέβαλε για να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ 24 Μαϊ 2020 | 18:24

Χαρδαλιάς: Προανήγγειλε άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων

Επισήμανε πως η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική, ενώ αντίστοιχη είναι και η εμπειρία από άλλες χώρες.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 24 Μαϊ 2020 | 13:12

Πέτσας: Ολοταχώς για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων την 1η Ιουνίου

"Δεν μπορεί να είναι έξι μήνες μακριά από τα σχολεία" τόνισε.