Το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων στις 10 Μαΐου, την παράταση του σχολικού έτους ανά βαθμίδα, τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τη ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων για Γυμνάσια και Λύκεια αναμένεται να ανακοινώσει και να συγκεκριμενοποιήσει σήμερα, στις 11:00, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια, όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, το απόγευμα της Τετάρτης. Η υπουργός Παιδείας θα αναφερθεί στα μέτρα που θα ληφθούν για τη λειτουργία των σχολείων μετά το Πάσχα.

Ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια στις 10 Μαΐου - Παράταση σχολικού έτους
Η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων έχει "κλειδώσει" για τις 10 Μαΐου. Ο πρωθυπουργός ανέφερε: "Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες".
Όσον αφορά στην παράταση του σχολικού έτους φαίνεται ότι θα ορισθεί στις:
- 11 Ιουνίου για Γυμνάσια και Λύκεια
- 25 Ιουνίου για Δημοτικά σχολεία
Πρεμιέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 14 ή 15 Ιουνίου
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις προγραμματίζεται να διεξαχθούν στα μέσα του Ιουνίου. Επικρατέστερες ημερομηνίες για την έναρξή τους είναι η 14η ή η 15η Ιουνίου.
Όσον αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις φέτος, όπως όλα δείχνουν δεν θα διεξαχθούν. Σημειώνεται ότι η λύση της ματαίωσης των προαγωγικών επιλέχθηκα και κατά την περσινή χρονιά, της πρώτης καραντίνας, προκειμένου οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο με περισσότερα δια ζώσης μαθήματα.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστεί ούτε και φέτος το σύστημα της επιλογής θεμάτων μέσα από την Τράπεζα Θεμάτων, όπως αρχικά είχε αποφασισθεί για φέτος για τους μαθητές της Α΄ λυκείου.

Με τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, προς ψήφιση, στη Βουλή, μετατίθεται για τις 15 Μαΐου (σ.σ. αντί 15 Απριλίου όπως προβλέπει ο ισχύον νόμος) η ημερομηνία ανακοίνωσης του αριθμού εισακτέων.
Εμβόλιο για τους εκπαιδευτικούς
Η υπουργός καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να μπουν στο emvolio.gov.gr και να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμών, καθώς, όπως άνοιξε η πλατφόρμα για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.
Την ανακοίνωση έκανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
"Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για όσους εκπαιδευτικούς μας δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί. Η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο είναι καθοριστική για την περαιτέρω προστασία της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Θωρακίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας, τις οικογένειες όλων, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε ασφαλείς".

Υποχρεωτικό το self test για τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα self test στα σχολεία., τόνισε ότι θα είναι υποχρεωτικά και για τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα.
"Θα γίνει σίγουρα υποχρεωτικό το self test για όλους τους μαθητές. Θα δούμε πόσες φορές την εβδομάδα θα γίνεται, είμαστε διαρκώς σε επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας" δήλωσε Αλέξης Κόπτσης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr