X

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα: Ισχυρές καταιγίδες, πλημμύρισαν δρόμοι - Έκλεισε η Πειραιώς [βίντεο]

Έντονες καταιγίδες σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, συνοδεία αστραπών και βροντών, αλλά και κεραυνών - Έρχεται κρύο από τον βορρά την Τρίτη, αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Γράφει: TheToc team

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν και ξέσπασε ισχυρή μπόρα.

Έντονες καταιγίδες σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, συνοδεία αστραπών και βροντών, αλλά και κεραυνών. Μάλιστα, πολλοί δρόμοι έγιναν ποτάμια.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Ομόνοια και από το ύψος της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά.

Δυνατή βροχή ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα σε περιοχές της βόρειας Αττικής, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η καταιγίδα θα συνεχιστεί μέχρι και τις 2 τα ξημερώματα, ενώ ο καιρός θα παραμείνει και αύριο βροχερός σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε Επίσης

Παρόμοιο σκηνικό καταγράφεται και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου οι βροχές και οι καταιγίδες επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για την επιδείνωση του καιρού.

Ειδικότερα, η κακοκαιρία κινήθηκε σε μια διαγώνια γραμμή, από την νοτιοδυτική Πελοπόννησο μέχρι την Αττική και την Εύβοια, όπως φαίνεται και στον χάρτη του Forecast Weather.

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό έρχεται από αύριο με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, αρκετά διαφορετικός θα είναι ο καιρός από αύριο, κάνοντας ιδιαίτερα χειμωνιάτικο το σκηνικό, με πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους καταιγίδες.

Έρχεται κρύο από βορρά προς νότο και πτώση της θερμοκρασίας κατά 5-8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει από τους 18°C στους 10°C. Ενώ στην Θεσσαλονίκη από τους 14°C η θερμοκρασία θα πέσει στους 9°C.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά θα είναι στους -4°C και -5°C.

Όπως ανέφερε στο Mega ο Γιάννης Καλλιάνος, "αναμένεται να επιδεινωθεί αρκετά ο καιρός στην περιοχή της Αττικής, με βροχές και κατά περιόδους ίσως περάσματα και από τοπικές καταιγίδες. Θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές του νομού τις επόμενες ώρες. Ήδη έχει αργήσει να έρθει αυτή η βροχόπτωση. Την περιμέναμε λίγο πιο νωρίς.

Ωστόσο, φαίνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, μέσα στις επόμενες ώρες ο καιρός θα καταστεί άστατος στα περισσότερα τμήματα του νομού Αττικής. Βέβαια, βρέχει στη δυτική Ελλάδα εδώ και ώρα, από τις πρώτες πρωινές ώρες θα επεκταθούν αυτά τα φαινόμενα και στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η σημερινή ημέρα είναι μεταβατική. Από την "Άνοιξη" πάμε προς το "Φθινόπωρο" υπό την έννοια ότι είχαμε ανοιξιάτικες συνθήκες τις προηγούμενες ημέρες και πάμε σε πιο φθινοπωρινές μέσα στο βράδυ σήμερα".

"Αύριο ξεκινάει ο χειμώνας. Μέσα σε 24 ώρες έχουμε εναλλαγές με τρεις εποχές. Υπάρχουν πλημμυρικοί κίνδυνοι αλλά σε τοπικό επίπεδο, αλλά δεν είναι αυξημένη η πιθανότητα γιατί είναι ένα πέρασμα το οποίο πάρα πολλές φορές έχει έρθει στην Αττική, αλλά σε τοπικό επίπεδο, ενδεχομένως κατά τη διάρκεια εξάρσεων των βροχοπτώσεων.

Καλό θα είναι οι τηλεθεατές μας αν δουν ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων ότι υπάρχει πρόβλημα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους ή να μη βγουν από το σπίτι. Όχι όμως ότι τρομοκρατούμε τον κόσμο", συμπλήρωσε ο μετεωρολόγος.