Ανθιμος: Δεν αφήνουν να βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, στο κήρυγμά του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανασκαφή της Αμφίπολης.

anthimos-den-afinoun-na-brethei-o-megas-aleksandros
SHARE THIS
0
SHARES

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος στο κήρυγμά του στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας: Ηττα της Εθνικής, ανασκαφή Αμφίπολης και Τζιχαντιστές.

Για την ήττα της Εθνικής Ελλάδος από τα Νησιά Φερόε, ο κ. Ανθιμος υπογράμμισε πως «αυτό είναι από την γενική κάμψη που έχει η χώρα μας και γι' αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε».

Για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, αφού σημείωσε ότι οι Σκοπιανοί προσπάθησαν να τη διαβάλουν, προέβλεψε ότι θα υπάρχουν και άλλα ευρήματα, ενώ αναφέρθηκε και στον σκελετό . Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε ότι την απάντηση για την ταυτότητά του θα τη δώσουν οι ειδικοί, αλλά έσπευσε να προσθέσει «Δεν πιστεύουμε για τον Μέγα Αλέξανδρο. Αν βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος θα γίνει σεισμός παγκόσμιος. Τι σεισμός δεν ξέρω, αλλά έτσι λένε οι ειδικοί. Θα αλλάξουν όλα, για αυτό λένε ότι δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ, δεν θα αφήσουν. Σε κάποια στιγμή είπαν και εδώ, μήπως; Αλλά δεν φαίνεται να είναι».

Τέλος, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε και στους Τζιχαντιστές και στο Ισλάμ, τονίζοντας ότι προσπαθούν να κυριεύσουν τον κόσμο και ζουν ανάμεσά μας.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook