Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο

Σε εκατοντάδες ανθρώπους τόσο στη Νέα Πέραμο όσο και στη Μάνδρα δεν έχει απομείνει τίποτα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο

Καταστροφή, τραγωδία, απόγνωση είναι οι λέξεις που «σκιαγραφούν» τα γεγονότα των τελευταίων δύο ημερών και είναι φτωχές μπροστά σε αυτό που συμβαίνει και ζουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Ο απολογισμός των θυμάτων της κακοκαιρίας είναι 16 νεκροί (5 γυναίκες και 11 άνδρες) 23 τραυματίες και άστεγοι... στα σπίτια τους που έχουν υποστεί αδιανόητες ζημιές.

Σε εκατοντάδες ανθρώπους τόσο στη Νέα Πέραμο όσο και στη Μάνδρα δεν έχει απομείνει τίποτα. Βρήκαν ρούχα ο ένας από τον άλλον ενώ επενέβη και ο Ερυθρός Σταυρός που έδωσε κουβέρτες, αλλά και τρόφιμα.

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο

Ζώντας στο σοκ της θεομηνίας μέσα στη λάσπη χωρίς νερό και ρεύμα.
Το μέγεθος της καταστροφής ακόμη δεν μπορεί να υπολογιστεί. Εκατοντάδες είναι τα οικήματα που έχουν βαρύτατες ζημιές σε μια περιοχή η οποία καταγράφεται στις φτωχές της Αττικής.

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 2

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 3

Οι κάτοικοι δεύτερη ημέρα σήμερα αδύναμοι αντίκρυσαν το βιός, το δικό τους και του γείτονά τους να έχει χαθεί, με κάποιους να πενθούν και δικούς τους ανθρώπους ή να ζουν με την αγωνία για δικούς τους.

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 4

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 5

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 6

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για τους 4 αγνοούμενους.

Νωρίτερα, σώος βρέθηκε ακόμη ένας ηλικιωμένος στη Μάνδρα Αττικής, στην περιοχή Παλαιοχώρι. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και όπως δήλωσε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την κόρη του, η οποία τον δήλωσε αγνοούμενο. Λίγες ώρες πριν, είχε εντοπιστεί άλλος ένας άνδρας 67 ετών, ο οποίος βρέθηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο του, στην περιοχή Αγ. Ιωάννης Κορακά στη Μάνδρα.

Αγωνία και απόγνωση

Εντεκα από τους τραυματίες πήραν εξιτήριο, ενώ 12 (7 γυναίκες και 5 άνδρες) παραμένουν για νοσηλεία.

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 7

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, όλοι βρίσκονται εκτός κινδύνου, εκτός από μία γυναίκα η οποία χρειάστηκε να διασωληνωθεί και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται στην Παθολογική, Πνευμονολογική και Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου

Στο Θριάσιο και οι συγγενείς των αγνοούμενων, περιμένουν

Οι συγγενείς 38χρονου οδηγού νταλίκας αγωνιούν και ελπίζουν. «Καρφίτσα είναι για να μη μπορεί να βρεθεί ολόκληρη νταλίκα», λένε και αγωνιούν.

Λίγο πιο πέρα ο πατέρας ενός άλλου οδηγού νταλίκας κάθεται, περπατά, ώρες στο νοσοκομείο ελπίζει να μάθει για τον γιό του, επίσης οδηγός νταλίκας, η οποία εντοπίστηκε αλλά κομμένη στα δύο.

Στην αναμονή και μια γυναίκα, σύζυγος που περιμένει να ακούσει για τον άνδρα της. Δείχνει να εχει χάσει την ελπίδα της.

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 8

Πυροσβέστες: «Τέτοια καταστροφή δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ»

«Τέτοια εικόνα, όσα χρόνια υπηρετώ στο Πυροσβεστικό Σώμα, τέτοια καταστροφή δεν έχω ξαναδεί».

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 9

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Γιόβας, υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος και διοικητής περιφερειακής πυροσβεστικής διοίκησης Αττικής. «Είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός ακόμα και για εμάς τους πυροσβέστες. Έχουν υπάρξει πλημμυρικά φαινόμενα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά τέτοια καταστροφή πρώτη φορά έχω δει», τονίζει.

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 10

Όσον αφορά τις διασώσεις πολιτών και τον αριθμό των αγνοουμένων ο κ. Γιόβας επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «είχαμε χθες διασώσεις 86 ατόμων και σήμερα κάποιες άλλες διασώσεις ατόμων, που ζητήθηκε η παροχή της υπηρεσίας μας . Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στους πολίτες, προσπαθούμε να είμαστε μαζί τους, για αυτό τους προτρέπω αν έχουν κάποιο πρόβλημα να καλούν το 199 για να επέμβουμε άμεσα είτε για άντληση υδάτων είτε για παροχή βοήθειας».

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 11

Ερωτηθείς ο διοικητής της πυροσβεστικής στην Αττική, για την σημερινή κατάσταση υπογραμμίζει ότι «σήμερα είχαμε κάποια ευχάριστα γεγονότα, βρέθηκαν δύο από τους αγνοούμενους να είναι καλά στην υγεία τους. Βέβαια αυτή την στιγμή ο αριθμός των αγνοουμένων ατόμων είναι πέντε άτομα».

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 12


Οσον αφορά τα αίτια της καταστροφής, ο κ. Γιόβας αναφέρει πως «τα αίτια μπορεί να είναι πάρα πολλά. Η εικόνα που αντικρίσαμε χθες το πρωί είναι ότι ο δρόμος, που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είχε μετατραπεί σε έναν χείμαρρο, ο οποίος φανταστείτε ότι υπήρχε λεωφορείο που δεν φαινόταν η οροφή. Φανταστείτε ένα ύψος νερού γύρω στα 3 μέτρα το οποίο είχε συμπαρασύρει στο πέρασμά του τα πάντα. Οχήματα αυτοκίνητα, ό,τι έβρισκε μπροστά του».

«Πώς επέζησα... Αυτά τα βλέπουμε μόνο σε ταινίες»

Τις δραματικές ώρες που βίωσε χθες το πρωί, στον δρόμο προς τη δουλειά της, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας, όταν βρέθηκε στο έλεος της θεομηνίας, περιγράφει στην κάμερα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων εργαζομένη στον Δήμο Μάνδρας.

Σύμφωνα με όσα καταμαρτυρεί, εγκλωβίστηκε από τον χείμαρρο που κατέβηκε αιφνιδιαστικά και προ του κινδύνου κατέφυγε με άλλους οδηγούς σε ένα δένδρο από όπου κρατήθηκαν γαντζωμένοι για περίπου δύο ώρες. Μπροστά της είδε να χάνει τη ζωή του ένας άνδρας που είχε σκαρφαλώσει μαζί τους, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσερναν στο πέρασμά τους νταλίκες με τους οδηγούς τους.

«Πολύ σκληρός για να πεθάνεις. Αυτά τα βλέπουμε μόνο σε ταινίες», δηλώνει σήμερα, σώα και ασφαλής μετά την περιπέτειά της, στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η περιγραφή την οποία έδωσε:

«Χθες, στις 6.30 το πρωί, πήρα τον συνάδελφό μου και ξεκινήσαμε για να πάμε στο δημοτικό κατάστημα Ερυθρών όπου εργαζόμαστε. Παίρνοντας τον δρόμο της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας - Θήβας, φθάνοντας στην "Ξυλοτεχνική", έβρεχε λίγο, κάποιες λίγες σταγονίτσες. Στην πρώτη δεξιά στροφούλα όπου έχει ένα γεφυράκι, είχε ελάχιστο νερό. Στο δεξί μας χέρι, σε αυτό το σημείο, συναντάμε μια καντίνα, η οποία είναι πολλά χρόνια εκεί. Με το πού φτάνουμε και περνάμε το γεφυράκι, βλέπουμε πάνω από το βουνό να κατεβαίνει το νερό. Μπήκαμε δεξιά στην καντίνα, όπου ήρθε μια νταλίκα και μετά ένα τζιπάκι στάθμευσε πίσω από την νταλίκα.

Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, ακούμε το χείμαρρο πίσω από την καντίνα και βλέπουμε μπροστά μας το ρέμα να κατεβαίνει από το βουνό. Σιγά σιγά ενώ η στάθμη ανέβαινε, ήρθαν μια νταλίκα στο ρεύμα της ανόδου και μια στο ρεύμα της καθόδου, αλλά πάλι με ανοδική πορεία. Σταμάτησαν παράλληλα, πέσανε κάποια αυτοκίνητα που ερχόντουσαν από το βουνό και διάφορα άλλα αντικείμενα και οι δύο νταλίκες γύρισαν μπροστά μας κατακόρυφα, με τους οδηγούς μέσα.

Σιγά σιγά ανέβαινε η στάθμη του χειμάρρου. Εκεί όπου βρίσκεται η καντίνα, παλιά ήταν ρέμα που μπαζώθηκε με τον καιρό, με τα χρόνια. Το έδαφος είναι σαθρό και καθώς ερχόταν το ρέμα από το βουνό και κυλούσε δίπλα, σιγά σιγά το έτρωγε. Εκεί δεν υπάρχει βλάστηση, γιατί υπάρχουν μπάζα.

Ήρθαν και άλλα αυτοκίνητα, ήμασταν αρκετοί, καμιά δεκαριά. Θυμάμαι εφτά. Σε ένα δέντρο που υπήρχε εκεί, ανέβηκαν τέσσερις και στο άλλο ένα που ήταν δίπλα στο χείμαρρο ανεβήκαμε τρεις. Εγώ πιάστηκα στον κορμό, ένας άλλος στο κλαρί και ο τρίτος δεν άντεξε και τον παρέσυρε το νερό.

Στο μεταξύ, είχαν έρθει και άλλες νταλίκες και ένα βυτιοφόρο που κουβαλούσε γκάζι. Όταν πέρασε το κύμα της έντονης κακοκαιρίας το είδα που είχε σταματήσει σε κολόνα. Ο οδηγός ήταν πάνω στο βυτιοφόρο του, με το νερό μέχρι το γόνατο. Αυτό είχε σταματήσει στην κολόνα γιατί, απ' ό,τι είδαμε μετά, είχαν τυλιχθεί οι ρόδες στην κολόνα και γι' αυτό δεν έφυγε όταν υποχώρησαν τα νερά. Ύστερα, κατέβηκε και ένα τζιπ που για καλή του τύχη το χτύπησε αριστερά το ρέμα, με αποτέλεσμα να μπορέσει να ανοίξει το παράθυρο και να φύγει κατά το βουνό. Αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει κανέναν από εμάς.

Τα νερά κατέβαζαν κολόνες του λατομείου, νταλίκες από τον δρόμο, και ήμασταν τυχεροί που δεν ήρθαν προς το μέρος μας να μας χτυπήσουν.

Όταν έγινε λίγο ηπιότερο το καιρικό φαινόμενο, με τράβηξαν από τον κορμό του δέντρου ο κύριος που είχε την νταλίκα και ο κύριος που έχει την καντίνα και ψάξαμε να βρούμε τρόπο να περάσουμε απέναντι, τον μικρό χείμαρρο. Όμως, τα νερά της βροχής είχαν μεταφέρει και μια κολόνα της ΔΕΗ, την οποία χρησιμοποιήσαμε σαν γέφυρα και περάσαμε αγκαλιαστά πάνω από τον χείμαρρο, στην απέναντι μεριά.

Όταν βγήκαμε απέναντι, ήμασταν ασφαλείς. Τουλάχιστον για δύο ώρες ζήσαμε αυτήν την αγωνία».

Πώς θα ορθοποδήσουμε;

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε από τις περιουσίες τους.

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 13

«Απόγνωση» είναι η λέξη που τους χαρακτηρίζει. Η νέα μέρα αποκάλυψε σκηνικό βιβλικής καταστροφής, με καταστήματα και ισόγεια σπίτια βυθισμένα σε τόνους λάσπης.

Παλεύουν να περισώσουν ό,τι μπορούν από το βιος τους. Με φτυάρια και φαράσια απομακρύνουν τη λάσπη, με αντλίες και κουβάδες τα νερά, που λίμνασαν καταμεσής των ακινήτων τους.

Ένα αυτοκίνητο «καρφωμένο» μπροστά στον κινηματογράφο «Άστρον» κι ένα άλλο μέσα σε μια σχολή πολεμικών τεχνών θυμίζουν την ορμητικότητα του χειμάρρου, που στο πέρασμά του «θέρισε» 15 ζωές και κατάπιε περιουσίες.

Ο κ. Γιώργος καθαρίζει από νωρίς το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του. «Ευτυχώς που δεν έβρεξε το βράδυ. Μπήκε ο χείμαρρος στο ισόγειο του σπιτιού. Το διέλυσε. Πάλι καλά που μένουμε στον πρώτο όροφο» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ ο κ. Παναγιώτης ήρθε από τον δήμο Ιλίου για να βοηθήσει. «Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς. Καλή δύναμη τους εύχομαι» λέει.

Ο κ. Σταύρος είναι ηλικιωμένος και άρρωστος. «Είμαι καρκινοπαθής. Τα πάντα διαλύθηκαν. Το φαρμακείο καταστράφηκε. Δεν μπορώ να πάρω τα φάρμακά μου» λέει απελπισμένος.

φωτό ΑΠΕ
φωτό ΑΠΕ

Η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του μικρού παντοπωλείου, η κυρία Ευαγγελία, προσπαθεί να καθαρίσει τις λάσπες από τα ράφια του μαγαζιού της. «Το μαγαζί καταστράφηκε, το υπόγειο δίπλα στο σπίτι πλημμύρισε. Πώς θα ορθοποδήσουμε; Ποιος θα μας δώσει τα λεφτά για να τα φτιάξουμε;» αναρωτιέται.

φωτό ΑΠΕ
φωτό ΑΠΕ

Καθαρίζοντας την είσοδο του σπιτιού του, ο κ. Μανώλης μουρμουράει: «Στο ισόγειο έμενε η γιαγιά. Ευτυχώς, γλίτωσε. Την πήρα να μείνει μαζί μας».

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 16

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 17

Τεράστιες ζημιές καταγράφονται σε περίπου 200 επιχειρήσεις.

Οι Έλληνες πενθούν και παρακολουθούν δύσπιστοι

Με τίτλο «οι Έλληνες πενθούν και παρακολουθούν με δυσπιστία την καταστροφική πλημμύρα που σκότωσε τουλάχιστον 15», το Reuters περιγράφει σε δημοσίευμά του τα αποτελέσματα της χθεσινής νεροποντής, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στις κατηγορίες για αυθαιρεσίες που μπορεί να οδήγησαν στην καταστροφή.

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 18

Σύμφωνα με το Reuters, οι Έλληνες είναι απελπισμένοι και δύσπιστοι μετά την καταστροφική πλημμύρα που σκότωσε τουλάχιστον 15 άτομα και άφησε εκατοντάδες άστεγους, με πολλούς να κατηγορούν ένα σύστημα που επέτρεψε την ανέγερση σπιτιών στις αποξηραμένες κοίτες των ποταμών.

«Έχουμε καταστραφεί. Η ταβέρνα μου και το σπίτι μου διαλύθηκαν» δήλωσε στην κάμερα του Reuters ο Παρασκευάς Στάμου, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Μάνδρα. «Όλα διαλύθηκαν, ο δρόμος διαλύθηκε, το νερό εξακολουθεί να περνά και χθες πλημμυρίσαμε πάλι ξανά όπως και σήμερα το πρωί. Απόψε περιμένουμε άλλη μία καταιγίδα. Είναι σαν να μας μισεί ο Θεός» αναφέρει.

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 19

Προκειμένου να γλιτώσουν από τα θανατηφόρα ύδατα, οι κάτοικοι έλαβαν απελπισμένα μέτρα. «Δεν είχαμε πού να κοιμηθούμε. Ξαπλώσαμε στο πάτωμα, σκεπαστήκαμε με χαλιά» δήλωσε ένας κάτοικος της Μάνδρας που το σπίτι του γέμισε νερά αλλά τουλάχιστον δεν καταστράφηκε. Την ίδια στιγμή, η μητέρα του αναφέρει: «Πάνε όλα. Δεν έχουμε κανέναν να μας βοηθήσει. Δεν έχω βοήθεια από κανέναν».

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 20

Το «κατηγορώ»

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, ακόμη και οι εφημερίδες εξέφρασαν το θυμό τους. «Έγκλημα» ήταν ο τίτλος της εφημερίδας «Τα Νέα» με τη φωτογραφία μιας γυναίκας δίπλα σε ένα ανατρεπόμενο αυτοκίνητο. «Ανθρώπων Έργα» γράφει η αριστερή «Αυγή», αναφερόμενη σε μη αδειοδοτημένες κατασκευές.
Οι εμπειρογνώμονες, συνεχίζει το δημοσίευμα, κατηγόρησαν το χτίσιμο της φυσικής οδού για την απορροή του νερού και την διάβρωση του εδάφους σε ένα βουνό που επλήγη από πυρκαγιές. Επίσης, δεν παραλείπει να αναφέρει πως και οι δύο πόλεις χτίστηκαν κατά μήκος ενός παλιού αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Αθήνα με την Κόρινθο και πως τα κτίρια που χτίστηκαν κοντά στο δρόμο, μπλόκαραν την φυσική ροή του νερού από το όρος Πατέρα.

Θύματα και τα ζώα

Εξίσου ανυπεράσπιστα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα που δέχθηκαν τη βιαιότητα των φαινομένων. Χτυπήθηκαν, παρασύρθηκαν, πνίγηκαν είτε δεμένα σε κάποια αυλή, είτε προσπαθώντας να γλιτώσουν

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 21

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 22

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 23

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 24

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 25

Ανθρώπινες ιστορίες που θάφτηκαν στη λάσπη και τις καταστροφές - βίντεο - εικόνα 26

φωτό από eurokinissi/ απε

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο 29ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ 25 Φεβ 2021 | 08:03

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Στις 5 Απριλίου ξεκινάει στα Χανιά η δίκη

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το διπλό φονικό που συντάραξε την τοπική κοινωνία των Ανωγείων, η υπόθεση αναμένεται να αναβιώσει στις δικαστικές αίθουσες.

ΝΕΑΡΟΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ 24 Φεβ 2021 | 21:28

Τραγωδία στο Αιγάλεω: Τροχαίο με δύο νεκρούς - Γνωστός Youtuber ο ένας [βίντεο]

Το δυστύχημα έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Αιγάλεω κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 23 Φεβ 2021 | 17:37

Κορονοϊός: Μαύρο ρεκόρ για το 2021 - 2.147 νέα κρούσματα - 22 θάνατοι - 357 διασωληνωμένοι

Σοκ προκαλεί ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού με 55.543 τεστ - Μέρες Νοεμβρίου παρά το σκληρό lockdown σχεδόν στη μισή Ελλάδα

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 28 ΕΚΑΤ. ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 23 Φεβ 2021 | 06:55

Μπάιντεν: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 500.000 θυμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος τω ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε τους συμπολίτες του σε ένα λεπτό σιγής για να τιμήσουν τους 500.000 νεκρούς της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 22 Φεβ 2021 | 13:43

Καμπανάκι από Μαρουσάκη για νέο κύμα ψύχους με χιόνια στο πρώτο μισό του Μαρτίου

Σενάριο για νέα βαρυχειμωνιά με χιόνια στη χώρα μας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου

ΣΥΝΤΡΙΒΗ LEARJET 22 Φεβ 2021 | 06:53

Μεξικό: Εξι νεκροί στρατιώτες σε αεροπορικό δυστύχημα

Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Μεξικό.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Φεβ 2021 | 06:28

Κορονοϊός: Σχεδόν 500.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ - 1,7 εκατ. εμβολιασμοί καθημερινά

Οι ΗΠΑ πλησιάζουν το ορόσημο των 500.000 θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού, σε μια στιγμή που αρκετοί δείκτες, ιδίως ο ρυθμός των εμβολιασμών, δημιουργούν ελπίδες.

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ 21 Φεβ 2021 | 19:31

ΗΠΑ: Κοντά στους 500.000 οι νεκροί από κορονοϊό - Μάσκες και το 2022 συστήνει ο Άντονι Φάουτσι

Ο πρώτος νεκρός από τη νόσο στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε πριν από έναν χρόνο, στις 29 Φεβρουαρίου του 2020. Τρεις μήνες μετά, η χώρα ξεπέρασε το όριο των 100.0000 νεκρών.

ΛΟΓΩ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ 21 Φεβ 2021 | 16:57

Νιγηρία: Επτά νεκροί από τη συντριβή μικρού στρατιωτικού αεροσκάφους

"Ομάδες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο. Δυστυχώς, και οι 7 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν στη συντριβή", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της πολεμικής αεροπορίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 20 Φεβ 2021 | 17:35

Κορονοϊός: Δεν πέφτουν τα κρούσματα - 1.424 νέα σήμερα - 23 θάνατοι, 325 οι διασωληνωμένοι

Ξανά πάνω από 1.400 τα κρούσματα - Συναγερμός για τους διασωληνωμένους

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ 20 Φεβ 2021 | 16:38

Χάος στη Μιανμάρ: Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών -Δύο νεκροί και τουλάχιστον 30 τραυματίες

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ο ένας εξ αυτών είναι ανήλικος, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 30 τραυματίες.

ΕΝΩ ΤΟ ΤΕΞΑΣ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΝ ΣΦΟΔΡΑ 19 Φεβ 2021 | 10:45

ΗΠΑ: (Χιονο)θύελλα για τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τεντ Κρουζ - Πήγε διακοπές στο... Κανκούν εν μέσω φονικού χιονιά

Ο γερουσιαστής έφυγε χθες οικογενειακώς με αεροπλάνο για το Κανκούν, εγκαταλείποντας τους πολίτες του Τέξας εν μέσω κρίσης άνευ προηγουμένου.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ 19 Φεβ 2021 | 09:15

Σαρώνει το κύμα κακοκαιρίας τις ΗΠΑ: Τους 34 έφθασαν οι νεκροί, σχεδόν 500.000 νοικοκυριά ακόμη χωρίς ρεύμα

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ αυξήθηκε στους 34.