Αντιδρούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Σοβαρές επιφυλάξεις από φορείς, ακόμα και αστυνομικούς.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου που ρυθμίζει το πλαίσιο των διαδηλώσεων συνεχίζεται και σήμερα στην επιτροπή της Βουλής με την ακρόαση φορέων, οι οποίοι εξέφρασαν σειρά επιφυλάξεων και αντιρρήσεων.

Από τους δώδεκα φορές που είχαν κληθεί το παρόν έδωσαν οι έξι εκφράζοντας προβληματισμό για διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν κυρίως στην ύπαρξη υπεύθυνου για τις πορείες αλλά και στις νομικές συνέπειες που αυτός θα έχει αν προκληθούν επεισόδια και ζημιές σε μια πορεία.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ανέφερε πως υπάρχουν φαινόμενα που μπορεί κάποιος να τα καταδικάσει αλλά δεν θα πρέπει αυτό να οδηγεί σε στέρηση δικαιωμάτων, ενώ σημείωσε πως δεν έχει γίνει πραγματική και σε βάθος διαβούλευση, έχει αγνοηθεί πλήρως ο κοινωνικός διάλογος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Θα έπρεπε να γίνει διάλογος ανάμεσα στα κόμματα την κοινωνία την κυβέρνηση και τις τριτοβάθμιες οργανώσεις. Αν δεχόμασταν τέτοιες ευθύνες ως επικεφαλής πορειών που λέει το νομοσχέδιο, θα ήμασταν ισόβια φυλακή. Δεν είναι καθόλου επαρκής η παρουσία εισαγγελέα για την ακύρωση μιας πορείας. Θα πρέπει να γίνει σε βάθος διάλογος", σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πάϊδας πρόεδρος ΑΣΕΔΥ είπε σχετικά:

"Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει σχέση με επεισόδια και εντάσεις. Το θέμα του άρθρου 8 για τους περιορισμούς πρέπει να το δούμε και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ποιος θα είναι αυτός που θα κρίνει τις προϋποθέσεις για επιβολή περιορισμών. Θα είναι ένας αστυνομικός ένας εισαγγελέας θα είναι και οι δυο μαζί; Πως θα ορίζουν αν θα καταλάβουμε μέρος του οδοστρώματος ή ολόκληρο το οδόστρωμα;

Μπορεί να υπάρχει προβοκάτσια για να πληγεί ο υπεύθυνος της συγκέντρωσης.

Παραδείγματος χάρη αν αυτός είναι της ΑΔΕΔΥ μετά θα τρέχει να ξεμπλέξει στα δικαστήρια με τις μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του. Πρέπει να το προσέξετε κι αν γίνεται να το αφαιρέσετε. Δεν γίνεται οργανωτής να φέρεις τις πλάτες του τις ευθύνες για όποιο επεισόδιο ή για όποια άλλη καταστροφή γίνει. Θα είμαστε συνέχεια στα δικαστήρια και θα βάλουμε υποθήκη και την περιουσία της οικογένειας μας ".

Γρηγόρης Γερακαράκος πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών: Το νομοσχέδιο θεωρεί τον διαδηλωτή ύποπτο

"Οι πολίτες είτε διαδηλώνουν είτε όχι έχουν ίσια δικαιώματα. Το νομοσχέδιο θεωρεί τον διαδηλωτή οιονεί ύποπτο. Θα ήταν χρήσιμο να προβλέπεται εμπλοκή της εισαγγελίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι υπηρεσίες ασφαλείας και τροχαίας θέλουν ενίσχυση για να μην κατηγορούνται από τους πολίτες όταν κλείνουν οι δρόμοι."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιάννης Κατσιαμάκας, πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αξιωματικών αστυνομίας υποστήριξε ότι είναι καταρχήν θετικό που συζητείται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που ήταν ταμπού για πολλές δεκαετίες, συμπληρώνοντας ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τολμά να φέρει ένα νομοσχέδιο που βάζει κανόνες και όχι απαγορεύσεις.

Αντίθετα, πιο σκληροί κατά του νομοσχεδίου ήταν ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας συνταξιούχων αλλά και ο πρόεδρος των υπαλλήλων του επισιτισμού στην Αττική.

Ο Δήμος Κουμπούρης χαρακτήρισε απαράδεκτο και τρομοκρατικό το νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι είναι τα μεγάλα συμφέροντα αυτά που απαιτούν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Το ιερό πεζοδρόμιο και οι αγώνες των εργαζομένων έδωσαν τη δυνατότητα για προάσπιση δικαιωμάτων και για νίκη επί δικαιωμάτων, τόνισε.

"Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο τρομοκρατεί αυτούς που θα παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις και στους αγώνες. Προσπαθεί να μας φορτώσει όλον τον ποινικό κώδικα. Το νομοσχέδιο θα το καταργήσει στην πράξη το εργατικό και το λαϊκό κίνημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος εργατοϋπαλλήλων συνδικάτου επισιτισμού τουρισμού και ξενοδοχείων Αττικής είπε πως δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να μπει στη διαδικασία συζήτησης για το πως θα του επιβάλλει η συγκεκριμένη ή η επόμενη κυβέρνηση τον τρόπο που θα διεκδικήσει θα αγωνιστεί και θα παλέψει.

"Είμαστε εργαζόμενοι στον επισιτισμό στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια. Χιλιάδες από μας είναι εποχικοί. Σε αυτό το διάστημα που η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο αντιμετωπίζουμε την πιο σκληρή πλευρά της πολιτικής, καλούμαστε να ζήσουμε με 9 € την ημέρα και θα πάρουμε την άδεια από αυτόν που μας καταδίκασε σε αυτή την κατάσταση για να διαδηλώσουμε για την αξιοπρέπειά μας;

Αυτό μας λέει η Νέα Δημοκρατία;

Κανένας εργαζόμενος δεν δέχεται αυτή την άθλια προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, η προσπάθεια αυτή θα μείνει στα χαρτιά στα χαρτιά εμείς το δηλώνουμε ξεκάθαρα και σήμερα δεν θα μπούμε σε κανένα διάλογο να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο, οργανώνουμε άμεσα μεγάλες κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 04 Αυγ 2020 | 14:43
ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑΜΥΘΙ" 04 Αυγ 2020 | 13:43

Χρυσοχοΐδης: Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στέλνει στον εισαγγελέα τις θεωρίες συνωμοσίας που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 04 Αυγ 2020 | 13:10

Ανασχηματισμός: Η "ακτινογραφία" της νέας κυβέρνησης - Ποια είναι τα νέα πρόσωπα και ποιοι αναβαθμίζονται

Ο πρωθυπουργός στον πρώτο του ανασχηματισμό επιχειρεί να ενισχύσει τους τομείς που θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος το επόμενο διάστημα.

ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ 04 Αυγ 2020 | 13:01

Πάνος Τσακλόγλου: Η έκπληξη του μίνι - ανασχηματισμού και το άνοιγμα στην κεντροαριστερά

Η επιλογή του οικονομολόγου Πάνου Τσακλόγλου ως υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η έκπληξη του μίνι ανασχηματισμού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 04 Αυγ 2020 | 11:59

Μίνι - ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Αναβάθμιση Θεόδωρου Σκυλακάκη και Νίκου Παπαθανάση - Νέοι υφυπουργοί Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας, Περιβάλλοντος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 03 Αυγ 2020 | 19:29

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό - Πιθανότατα αύριο οι ανακοινώσεις

Σε ανασχηματισμό θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός - Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ 01 Αυγ 2020 | 08:03

Κορονοϊός: Έτσι θα αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα - Μάσκες παντού και το νέο στοίχημα της κυβέρνησης

Μάσκες παντού, αποφυγή συνωστισμού και "φρένο" στους ασυνείδητους της εστίασης - Όλα τα νέα μέτρα

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ 31 Ιουλ 2020 | 13:40

Εκτός σχεδίου δόμηση: "Φρένο" βάζει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Στον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης στοχεύει το νομοσχέδιο για την χωροταξί του Υπουργείου Περιβάλλοντος

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 31 Ιουλ 2020 | 12:45

Πέτσας: τα αναδρομικά θα δοθούν μέσα στο 2020 - Εφαρμόζουμε την απόφαση του ΣτΕ

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε μεταξύ άλλων για τα αναδρομικά πως εφαρμόζεται πλήρως η απόφαση του ΣτΕ.

ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ 29 Ιουλ 2020 | 13:40

Κορονοϊός: Εφοδος Χρυσοχοϊδη στη Μύκονο- Μεγάλο πρόβλημα τα πάρτι στις βίλες, υπάρχει κενό νόμου

Θα κρατήσουμε τη Μύκονο ασφαλή είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης- Τα πάρτι στις βίλες όμως είναι δύσκολο πρόβλημα, λόγω κενού νόμου

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 29 Ιουλ 2020 | 11:52

Μάσκες σχεδόν παντού από σήμερα...και αυστηρά πρόστιμα- Η Λινού προειδοποιεί οτι θα φθάσουμε τα 1.000 κρούσματα

Επεκτείνεται η χρήση μάσκας σε όλους σχεδόν τους χώρους και αυστηροποιούνται τα πρόστιμα- Οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν οτι πλησιάζουμε το σημείο μηδέν

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 Ιουλ 2020 | 09:19

Κορονοϊός: Στη Μύκονο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Ελεγχοι για beach bar και πάρτι σε βίλες

Ο κ. Χρυσοχοϊδης θέλει να στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνηση, ότι οι έλεγχοι για τον κορονοϊό θα αυστηροποιηθούν.

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ 29 Ιουλ 2020 | 09:00

Τουρκία: "Χτύπημα" Ερντογάν στα social media με νέο νόμο

Με νόμο ο Ερντογάν θέτει κάτω από κρατικό έλεγχο τα social media - Θα πρέπει να υπακούν στις αποφάσεις τουρκικών δικαστηρίων.