Άοπλοι και ένοπλοι αστυνομικοί στα εκλογικά τμήματα

Δίνεται έμφαση στην αύξηση της έντασης των μέτρων ασφαλείας μετά το κλείσιμο της κάλπης με τους αστυνομικούς να έχουν τον οπλισμό τους και όλα τα προβλεπόμενα δημόσ

aoploi-kai-enoploi-astunomikoi-sta-eklogika-tmimata
|
SHARE THIS
0
SHARES

Άοπλοι και ένοπλοι αστυνομικοί στα εκλογικά τμήματα. Διαταγή, για το πότε θα φέρουν οπλισμό και πότε όχι οι αστυνομικοί που απασχολήθηκαν στα μέτρα ασφαλείας εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Δίνεται έμφαση στην αύξηση της έντασης των μέτρων ασφαλείας μετά το κλείσιμο της κάλπης με τους αστυνομικούς να έχουν τον οπλισμό τους και όλα τα προβλεπόμενα δημόσια είδη.

Η διαταγή αναφέρει χαρακτηριστικά: «…ότι το προσωπικό που εμφαίνεται στους πίνακες για φρούρηση των Εκλογικών Τμημάτων που θα λειτουργήσουν στην περιοχή ευθύνης μας (Αττική), με οπλισμό και λοιπά δημόσια είδη, εκτός όπλου όμως οι δυνάμεις της πρωινής και απογευματινής βάρδιας. Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί που θα μεταβούν στα εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα να μην έχουν μαζί τους τον ατομικό οπλισμό τους».

Στο μεταξύ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων καταγγέλλει πως οι υπεύθυνοι των μέτρων σε πολλές περιπτώσεις τοποθέτησαν έναν και μοναδικό αστυνομικό-«superman» ανά οκτάωρο για την φύλαξη ολόκληρου εκλογικού τμήματος. Μιλάμε για 40.000 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων περίπου 6.000 στην Αττική.

Ο αστυνομικός μάλιστα ήταν υποχρεωμένος να ανοιγοκλείνει τις εισόδους για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, καθώς και τις αίθουσες των εκλογικών τμημάτων για την προετοιμασία των εκλογών. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, εύλογα δυσανασχετούσαν για την καθυστέρηση ανταπόκρισης καθώς ο αστυνομικός έπρεπε να κινηθεί σε έναν μεγάλο χώρο, προκειμένου να ξεκλειδώσει, να παρέχει ασφάλεια στον χώρο, να τηρεί την εκλογική νομοθεσία. Και όλα αυτά χωρίς διάλειμμα, ενώ σε πολλά εκλογικά τμήματα ο αρμόδιος αστυνομικός φύλαξης δεν έχει ασύρματο επικοινωνίας προκειμένου να επικοινωνήσει σε οτιδήποτε ύποπτο, έκνομο ή παράξενο που εντοπίζει και να χρειάζεται να το κάνει με το κινητό του τηλέφωνο. 

 

 

 

Φωτο: Eurokinissi

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook