X

Απαγορευτικό απόπλου από τον Πειραιά, ποια πλοία δεν φεύγουν

Οι άνεμοι κατά τόπους στα πελάγη έχουν φτάσει τα 8 μποφόρ και τη νύχτα θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Γράφει: TheToc team

Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη Δεδωκάνησα και βορειοανατολικό Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να φθάσουν και τα 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται προς το παρόν κανονικά.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία ή τα τουριστικά πρακτορεία.

Κλειστή η γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης

Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από αργά σήμερα το απόγευμα στην περιοχή.

Οι άνεμοι σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ, γεγονός που συνιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Εν τω μεταξύ, σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το τμήμα πολιτικής υπηρεσίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά την διάρκεια της νύχτας. Έτσι, οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, βρίσκονται σε επιφυλακή, για να αντιμετωπίσουν ό,τι πρόβλημα τυχόν δημιουργηθεί.