Τρομοκρατούν μάρτυρες οι χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι

Απειλές κατηγούμενου προς μάρτυρα στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Κατερίνα Κατή
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ
Τρομοκρατούν μάρτυρες οι χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι

Απειλές κατηγορούμενου προς μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παρολίγον να της επιτεθεί από το εδώλιο ....

Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου είναι ο ....τσαμπουκάς κατηγορούμενος που δεν κατάφερε να συγκρατηθεί όταν η κοπέλα τον αναγνώρισε ως συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά.

Τρέμοντας και κλαίγοντας βγήκε άρον-άρον από το δικαστήριο η μάρτυρας Δήμητρα Ζώρζου που είχε την τόλμη να αναγνωρίσει στον σωματότυπο του συγκεκριμένου κατηγορούμενου τον συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά.... «Αφήστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ», υποστηρίζουν όσοι ήταν κοντά ότι φώναξε ο κατηγορούμενος που σηκώθηκε από το εδώλιο με επιθετικές διαθέσεις προς την νεαρή μάρτυρα. Πάντως ο συνήγορος του κατηγορουμένου αρνήθηκε ότι ο πελάτης του απηύθυνε οποιαδήποτε απειλή στην μάρτυρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τη μάρτυρα αν αναγνωρίζει τον συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας ...Η κοπέλα γύρισε και κοίταξε στο εδώλιο τους κατηγορουμένους

και δείχνοντας τον Ιωάννη Καζαντζόγλου είπε : «Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά».


Πρόεδρος: Είστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι αυτός;
Μάρτυρας: Απόλυτα ασφαλής δεν είμαι αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός.
Καζαντζόγλου:( σηκώνεται όρθιος καθ΄υπόδειξη της προέδρου) Κοίταξε με καλά με θυμάσει από εκείνο το βράδυ;
Μάρτυρας: Ναι....
Τότε εκείνος με έντονες κινήσεις, και με τον διπλανό του συγκατηγορούμενο να τον κρατά από το χέρι για να τον συγκρατήσει, φέρεται να είπε:

«Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ....»

Η μάρτυρας ζήτησε διάλειμμα και κλαίγοντας βγήκε από το ακροατήριο....
«Φασίστες δεν θα την τρομοκρατήσετε» φώναζαν από την πολιτική αγωγή αλλά και από το ακροατήριο....

Να εξεταστεί η μάρτυρας κατ΄ αντιπαράσταση με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον Γ. Ρουπακιά για να ελεγχθεί η αξιοπιστία της, ζήτησαν στην επανάληψη της διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης.


Απ΄ την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να σταματήσουν οι έντονες αντιπαραθέσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Όσο για τη νεαρή μάρτυρα που συνεχίζει την κατάθεση της υποστήριξε ότι έχει δεχτεί τηλεφωνήματα που προφανώς θεωρεί ότι είναι απειλητικά γιατί είναι από απόκρυψη και δεν της μιλάει κανείς από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου.
«Το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχει ένας κίνδυνος γενικότερα», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας η οποία διευκρίνισε ότι τα περίεργα τηλεφωνήματα έγιναν μετά την δεύτερη κατάθεση της στην ανακρίτρια αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων της δίκης.

Η κατάθεση της μάρτυρος

Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα :
«...όταν ο Ρουπακιάς κατέβηκε από το αυτοκίνητο δύο τρεις από αυτούς που χτυπούσαν τον Παύλο και δύο φίλους του που είχαν μείνει πίσω, έκαναν κλοιό γύρω του κι αυτός αγκάλιασε τον Φύσσα...είδα δύο κινήσεις του χεριού του...μετά καταλάβαμε τι είχε κάνει».

Περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όσα βίωσε ως αυτόπτης μάρτυρας το βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού, η φοιτήτρια Δήμητρα Ζώρζου, κάτοικος της περιοχής , ήταν κατηγορηματική σε ότι αφορά τις κινήσεις των δραστών της επίθεσης. «Τρεις χτυπούσαν έναν», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην τελική επίθεση που δέχτηκαν λίγο πριν τη δολοφονία Φύσσα ο ίδιος και δύο φίλοι του από τουλάχιστον δώδεκα χρυσαυγίτες.


«Κοκαλώσαμε από την επίθεση»


«Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ- ξεκίνησε η μάρτυρας την κατάθεση της - ήμαστε με μια φίλη σε ένα παγκάκι στην Τσαλδάρη...κάποια στιγμή αρχίσαμε να ακούμε φωνές.
Βλέπουμε είκοσι άτομα να κάνουν βόλτα στην Τσαλδάρη. Οι μισοί από αυτούς που ήταν κάτω από 18 φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού
Ήταν δύο ξεχωριστές παρέες...Αρχίζουν και βγαίνουν 20-30 άτομα από την Κεφαλληνίας ...οι φωνές έγιναν πιο έντονες , αυτοί που ήταν πιο μπροστά με τις φανέλες του Ολυμπιακού άρχισαν να φωνάζουν και να κοροιδεύουν, η δεύτερη ομάδα ήταν με ρούχα παραλλαγής,μ αύρες μπλούζες και ήταν αρκετά σωματώδεις ...δύο -τρεις κρατούσαν σίγουρα ρόπαλα. Μου πήγε το μυαλό οτι ήταν χρυσαυγίτες.... 'Εβριζαν θα σας γαμήσουμε, γαμώ τη μάνα σας...αυτοί που φόραγαν μπλούζες Ολυμπιακού έφυγαν αμέσως ..από μια παρέα με δύο γυναίκες, περίπου δέκα άτομα σύνολο, ακούσαμε να φωνάζουν «μαλάκες, τρέξτε».
Πρόεδρος: Αντιληφθήκατε ότι κάτι επρόκειτο να συμβεί;
Μάρτυρας: Σοκαριστήκαμε από τις δυνατές φωνές και τα πολλά άτομα που άρχισαν να τρέχουν
Πρόεδρος: Εξακολουθήσατε να κάθεστε στο παγκάκι;
Μάρτυρας: Ναι, κοκαλώσαμε...ένιωσα βέβαια ότι δεν κινδύνευα εγώ εκείνη τη στιγμή αλλά κάποιοι άλλοι. Η παρέα των δέκα πέρασε από μπροστά μας....ο Φύσσας είχε μείνει πίσω....από τους είκοσι-τριάντα που ήταν στην Τσαλδάρη έχουν περάσει περίπου οι μισοί κι άρχισαν να χτυπάνε τα παιδιά . ..τους χτυπούσαν με κράνη, με χέρια κι ένας σίγουρα με ρόπαλο.

«Χτύπησαν τον Παύλο πισώπλατα»


Πρόεδρος: Διήρκεσε πολύ αυτό;
Μάρτυρας: Τίποτε δεν διήρκεσε πολύ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα...τρεις χτυπούσαν έναν...κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα δεν ήταν σε θέση να φύγουν ...τους φώναζαν φύγετε ρε φασίστες...σηκώθηκα όρθια, ...έχουν μείνει τρία παιδιά, έναν από τους δύο τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα ...πλησίασαν τον Παύλο απο πίσω και τον χτύπησαν,γυρνάει προς το μέρος τους έρχονται κι άλλοι δέκα και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις ...εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα ...ξαφνιαστήκαμε όπως και τα τρία παιδιά ...δεν κινούνταν αμάξια ....σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά...γύρισαν προς το αυτοκίνητο ....άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί που χτυπούσαν κι έμειναν δυο -τρεις...καποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους και 2-3 στάθηκαν πίσω από τον Παύλο ...θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο

Πρόεδρος: Πόσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο ;
Μάρτυρας: Ακόμα δεν είχα δει ...βλέπουμε έναν να βγαίνει από το αυτοκίνητο ...ο Παύλος γύρισε να κοιτάξει....ο οδηγός που βγήκε κάνει δύο τρία βήματα πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλια ...δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Παύλος ήταν πολύ κοντά ...είδα μόνο δύο κινήσεις του χεριού του οδηγού του αυτοκινήτου, οι άλλοι τρεις του είχαν κάνει έναν κλοιό... ο οδηγός γύρισε και προσπάθησε να μπει ξανά μέσα στο αυτοκίνητο....εκείνη την ώρα φωνάζει ο Παύλος «με μαχαίρωσε» τότε καταλάβαμε πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε γίνει ....τον οδηγό τον έπιασε ένας της ομάδας ΔΙΑΣ ....

Απειλές και στην Τατιάνα Μπόλαρη


Νωρίτερα απειλές ότι θα της σπάσουν τη μηχανή είχε δεχτεί από συνηγόρους υπεράσπισης η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη , η οποία προκαλεί τη δυσφορία τους κάθε φορά που επιχειρεί να κάνει τη δουλειά της απαθανατίζοντας τους μάρτυρες της υπόθεσης....οι συνήγοροι υπεράσπισης την κατηγορούν ότι τραβάει και τους ίδιους παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Τρομοκρατούν μάρτυρες οι χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι


Η πρόεδρος του δικαστηρίου βλέποντας δάκρυα στα μάτια της μάρτυρα διέκοψε ξανά για μιςή ώρα τη συνεδρίαση.
Πρόεδρος προς τη μάρτυρα. : Αν μπορειτε να συνεχίσετε πειτε μας...γιατί βλέπω το πρόσωπο σας κάπως...βλέπω κλάματα στα μάτια, ο μάρτυρας πρέπει αβίαστα να καταθέτει για να μας βοηθήσει να φτάσουμε στην αλήθεια....
Θα κάνουμε διακοπή μισής ώρας κι αν είναι σε θέση η μάρτυρας συνεχίζουμε αλλιώς πάμε για την επόμενη συνεδρίαση ....

ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ

Νωρίτερα η μάρτυρας απαντούσε σε συνηγόρους της πολιτικής αγωγής , οι ερωτήσεις των οποίων προκάλεσαν για άλλη μια φορά την αντίδραση της υπεράσπισης.
Πολ.αγ.: τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ήταν οργανωμένη επίθεση;
Μαρ. : ότι υπήρχαν δύο ειδών επιθέσεις αλλά και το αυτοκίνητο που ήρθε ξαφνικά ανάποδα....
Πολ.αγ.: οταν βγήκε ο Ρουπακιάς από το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε αμέσως στον Παύλο ή συνομίλησε με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες;
Μαρ.: Κατευθείαν στον Παύλο.
Πολ.αγ.: η παρέα του Παύλου με την εμφάνιση της προκαλούσε τρόμο ;
Μαρ.: Οχι , σε αντίθεση με τους άλλους.
Πολ.αγ.: Το σύνθημα " αίμα, τιμή ,Χρυσή Αυγή" τι σας λέει;
Μαρ.: Τους εκφράζει και ξεχωρίζει όπως πιστεύουν τη φυλή από τους άλλους .
Πολ.αγ.: Πριν από τη διακοπή της συνεδρίασης φοβηθήκατε;
Μαρ. Βεβαια
Πολ.αγ.: Από τις απειλές του κου Καζαντζόγλου
Υπερ: Αυτό είναι λάσπη, αν έχει γίνει κάποιο αδίκημα να το καταγγείλει ο παθών. Τελικά στην επανάληψη της διαδικασίας η μάρτυρας είπε ότι είναι πολύ ταραγμένη και δεν μπορεί να συνεχίσει την κατάθεση της.

Η δίκη διακόπηκε για τις 2 Δεκεμβρίου

Λίγο πριν τη διακοπή ο συνήγορος του Ιωάννη Καζαντζόγλου ζήτησε εξ ονόματος του το λόγο για να πει ότι βυσσοδομούν βάρος του πελάτη του τα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης. Η πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε να προσέχει να είναι ευπρεπείς οι εκφράσεις του.


Συνήγορος: αναφέρουν ψευδώς ότι απείλησε την κα Ζώρζου
Πρόεδρος : τι σχέση εχει αυτό με εμάς ; αν έγινε σε ώρα διακοπής; δεν έγινε κάτι τίποτε ενώπιον μας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 27 Ιουλ 2021 | 18:30

Φωτιά στη Σταμάτα: Αποκάλυψη για τα αίτια της πυρκαγιάς - Τα καπνιστήρια μελισσών και ο 25χρονος με τα εύφλεκτα υλικά

Τέσσερις προσαγωγές έχουν κάνει οι Αρχές, που ερευνούν τα αίτια της φωτιάς σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο - Τι είπαν Χρυσοχοΐδης - Χαρδαλιάς

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 27 Ιουλ 2021 | 18:14

Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική με 1.332 - 398 στη Θεσσαλονίκη και 356 στην Κρήτη

Στη δίνη του κορονοϊού η Κρήτη, με Ηράκλειο και Ρέθυμνο να είναι στο κόκκινο - Σχεδόν 400 τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 27 Ιουλ 2021 | 18:06

Κορονοϊός: Ίλιγγος με 3.593 νέα κρούσματα - 8 θάνατοι και 142 διασωληνωμένοι

Συνολικά 12.911 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού. Στο 3,67% ο δείκτης θετικότητας με σχεδόν 100.000 τεστ

ΞΕΨΥΧΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ 27 Ιουλ 2021 | 18:02

Ηλεία: Ποιος είναι ο 59χρονος που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του στο Καπελέτο

Σοκαρισμένη είναι η Ηλεία από την δολοφονία του, 59χρονου οδηγού ταξί, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στο Καπελέτο, του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

27 Ιουλ 2021 | 17:01

Φωτιά σε Σταμάτα - Ροδόπολη: Τέσσερις προσαγωγές για την πυρκαγιά - Η ενημέρωση Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά

Έκτακτη ενημέρωση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για τη σημερινή πυρκαγιά στις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο Αττικής.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 27 Ιουλ 2021 | 16:50

ΕΛΑΣ: Ο γνωστός τράπερ και οι συνεργοί του - Αυτή είναι η σπείρα που χτυπούσε τα ΑΤΜ [Εικόνες - Βίντεο]

Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των 5 μελών της σπείρας που λήστευε ΑΤΜ με τη χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK) και εκρηκτικών υλών - Ανάμεσά τους γνωστός τράπερ

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ 27 Ιουλ 2021 | 15:43

Καταστροφική η φωτιά σε Σταμάτα - Ροδόπολη: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα - Σε ύφεση μετά από σκληρή μάχη

Αγώνας της Πυροσβεστικής ενάντια στην πύρινη λαίλαπα - Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς - Κόπασαν οι άνεμοι.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Κ. ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ 27 Ιουλ 2021 | 15:26

Ασχημα νέα για τον κορονοϊό: Κοντά στα 3.500 τα κρούσματα σήμερα και αύξηση νοσηλειών

Τα νέα από το μέτωπο του κορονοϊού σήμερα δεν είναι καλά - Θα φτάσουμε περίπου τα 3.500 κρούσματα

"ΗΠΙΑ Η ΝΟΣΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ" 27 Ιουλ 2021 | 15:07

Λουκίδης: Εξαιρετικά σπάνια η περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Εξαιρετικά σπάνια είναι, κατά τον πνευμονολόγο Στέλιο Λουκίδη, η περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΠΑ 27 Ιουλ 2021 | 14:43

Τσακρής: Πιθανό να δούμε μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες - Πιο παθογόνος ο ιός σε ανεμβολίαστους

Είναι αρκετά πιθανό το σενάριο να δούμε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες εκτιμά ο Αθανάσιος Τσάκρης.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150-200 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 27 Ιουλ 2021 | 14:41

Κορονοϊός: Έρχονται ειδικά ιατρεία για το σύνδρομο long covid - Τι είναι και ποιους "χτυπάει"

Τι είναι το long covid σύνδρομο - Τι λένε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Νίκος Καπραβέλος.

"ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΥΤΡΕΣ" 27 Ιουλ 2021 | 14:40

Φωτιά στη Σταμάτα: Νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους - "Κλείστε παράθυρα και καμινάδες"

Νέο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 για την επικίνδυνη φωτιά στη Σταμάτα

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 27 Ιουλ 2021 | 14:21

Η "Μαφία των Λουκουμάδων" ίσως κρύβεται πίσω από τον ξυλοδαρμό του 44χρονου στη Σιθωνία

Η συμμορία που είχε εξαρθρωθεί από την αστυνομία το 2011, πουλούσε "προστασία" και εκβίαζε τους πλανόδιους πωλητές λουκουμά, στις δημοφιλείς παραλίες της περιοχής