Τρομοκρατούν μάρτυρες οι χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι

Απειλές κατηγούμενου προς μάρτυρα στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Κατερίνα Κατή
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ
Τρομοκρατούν μάρτυρες οι χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι

Απειλές κατηγορούμενου προς μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παρολίγον να της επιτεθεί από το εδώλιο ....

Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου είναι ο ....τσαμπουκάς κατηγορούμενος που δεν κατάφερε να συγκρατηθεί όταν η κοπέλα τον αναγνώρισε ως συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά.

Τρέμοντας και κλαίγοντας βγήκε άρον-άρον από το δικαστήριο η μάρτυρας Δήμητρα Ζώρζου που είχε την τόλμη να αναγνωρίσει στον σωματότυπο του συγκεκριμένου κατηγορούμενου τον συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά.... «Αφήστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ», υποστηρίζουν όσοι ήταν κοντά ότι φώναξε ο κατηγορούμενος που σηκώθηκε από το εδώλιο με επιθετικές διαθέσεις προς την νεαρή μάρτυρα. Πάντως ο συνήγορος του κατηγορουμένου αρνήθηκε ότι ο πελάτης του απηύθυνε οποιαδήποτε απειλή στην μάρτυρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τη μάρτυρα αν αναγνωρίζει τον συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας ...Η κοπέλα γύρισε και κοίταξε στο εδώλιο τους κατηγορουμένους

και δείχνοντας τον Ιωάννη Καζαντζόγλου είπε : «Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά».


Πρόεδρος: Είστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι αυτός;
Μάρτυρας: Απόλυτα ασφαλής δεν είμαι αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός.
Καζαντζόγλου:( σηκώνεται όρθιος καθ΄υπόδειξη της προέδρου) Κοίταξε με καλά με θυμάσει από εκείνο το βράδυ;
Μάρτυρας: Ναι....
Τότε εκείνος με έντονες κινήσεις, και με τον διπλανό του συγκατηγορούμενο να τον κρατά από το χέρι για να τον συγκρατήσει, φέρεται να είπε:

«Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ....»

Η μάρτυρας ζήτησε διάλειμμα και κλαίγοντας βγήκε από το ακροατήριο....
«Φασίστες δεν θα την τρομοκρατήσετε» φώναζαν από την πολιτική αγωγή αλλά και από το ακροατήριο....

Να εξεταστεί η μάρτυρας κατ΄ αντιπαράσταση με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον Γ. Ρουπακιά για να ελεγχθεί η αξιοπιστία της, ζήτησαν στην επανάληψη της διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης.


Απ΄ την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να σταματήσουν οι έντονες αντιπαραθέσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Όσο για τη νεαρή μάρτυρα που συνεχίζει την κατάθεση της υποστήριξε ότι έχει δεχτεί τηλεφωνήματα που προφανώς θεωρεί ότι είναι απειλητικά γιατί είναι από απόκρυψη και δεν της μιλάει κανείς από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου.
«Το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχει ένας κίνδυνος γενικότερα», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας η οποία διευκρίνισε ότι τα περίεργα τηλεφωνήματα έγιναν μετά την δεύτερη κατάθεση της στην ανακρίτρια αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων της δίκης.

Η κατάθεση της μάρτυρος

Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα :
«...όταν ο Ρουπακιάς κατέβηκε από το αυτοκίνητο δύο τρεις από αυτούς που χτυπούσαν τον Παύλο και δύο φίλους του που είχαν μείνει πίσω, έκαναν κλοιό γύρω του κι αυτός αγκάλιασε τον Φύσσα...είδα δύο κινήσεις του χεριού του...μετά καταλάβαμε τι είχε κάνει».

Περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όσα βίωσε ως αυτόπτης μάρτυρας το βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού, η φοιτήτρια Δήμητρα Ζώρζου, κάτοικος της περιοχής , ήταν κατηγορηματική σε ότι αφορά τις κινήσεις των δραστών της επίθεσης. «Τρεις χτυπούσαν έναν», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην τελική επίθεση που δέχτηκαν λίγο πριν τη δολοφονία Φύσσα ο ίδιος και δύο φίλοι του από τουλάχιστον δώδεκα χρυσαυγίτες.


«Κοκαλώσαμε από την επίθεση»


«Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ- ξεκίνησε η μάρτυρας την κατάθεση της - ήμαστε με μια φίλη σε ένα παγκάκι στην Τσαλδάρη...κάποια στιγμή αρχίσαμε να ακούμε φωνές.
Βλέπουμε είκοσι άτομα να κάνουν βόλτα στην Τσαλδάρη. Οι μισοί από αυτούς που ήταν κάτω από 18 φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού
Ήταν δύο ξεχωριστές παρέες...Αρχίζουν και βγαίνουν 20-30 άτομα από την Κεφαλληνίας ...οι φωνές έγιναν πιο έντονες , αυτοί που ήταν πιο μπροστά με τις φανέλες του Ολυμπιακού άρχισαν να φωνάζουν και να κοροιδεύουν, η δεύτερη ομάδα ήταν με ρούχα παραλλαγής,μ αύρες μπλούζες και ήταν αρκετά σωματώδεις ...δύο -τρεις κρατούσαν σίγουρα ρόπαλα. Μου πήγε το μυαλό οτι ήταν χρυσαυγίτες.... 'Εβριζαν θα σας γαμήσουμε, γαμώ τη μάνα σας...αυτοί που φόραγαν μπλούζες Ολυμπιακού έφυγαν αμέσως ..από μια παρέα με δύο γυναίκες, περίπου δέκα άτομα σύνολο, ακούσαμε να φωνάζουν «μαλάκες, τρέξτε».
Πρόεδρος: Αντιληφθήκατε ότι κάτι επρόκειτο να συμβεί;
Μάρτυρας: Σοκαριστήκαμε από τις δυνατές φωνές και τα πολλά άτομα που άρχισαν να τρέχουν
Πρόεδρος: Εξακολουθήσατε να κάθεστε στο παγκάκι;
Μάρτυρας: Ναι, κοκαλώσαμε...ένιωσα βέβαια ότι δεν κινδύνευα εγώ εκείνη τη στιγμή αλλά κάποιοι άλλοι. Η παρέα των δέκα πέρασε από μπροστά μας....ο Φύσσας είχε μείνει πίσω....από τους είκοσι-τριάντα που ήταν στην Τσαλδάρη έχουν περάσει περίπου οι μισοί κι άρχισαν να χτυπάνε τα παιδιά . ..τους χτυπούσαν με κράνη, με χέρια κι ένας σίγουρα με ρόπαλο.

«Χτύπησαν τον Παύλο πισώπλατα»


Πρόεδρος: Διήρκεσε πολύ αυτό;
Μάρτυρας: Τίποτε δεν διήρκεσε πολύ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα...τρεις χτυπούσαν έναν...κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα δεν ήταν σε θέση να φύγουν ...τους φώναζαν φύγετε ρε φασίστες...σηκώθηκα όρθια, ...έχουν μείνει τρία παιδιά, έναν από τους δύο τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα ...πλησίασαν τον Παύλο απο πίσω και τον χτύπησαν,γυρνάει προς το μέρος τους έρχονται κι άλλοι δέκα και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις ...εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα ...ξαφνιαστήκαμε όπως και τα τρία παιδιά ...δεν κινούνταν αμάξια ....σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά...γύρισαν προς το αυτοκίνητο ....άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί που χτυπούσαν κι έμειναν δυο -τρεις...καποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους και 2-3 στάθηκαν πίσω από τον Παύλο ...θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο

Πρόεδρος: Πόσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο ;
Μάρτυρας: Ακόμα δεν είχα δει ...βλέπουμε έναν να βγαίνει από το αυτοκίνητο ...ο Παύλος γύρισε να κοιτάξει....ο οδηγός που βγήκε κάνει δύο τρία βήματα πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλια ...δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Παύλος ήταν πολύ κοντά ...είδα μόνο δύο κινήσεις του χεριού του οδηγού του αυτοκινήτου, οι άλλοι τρεις του είχαν κάνει έναν κλοιό... ο οδηγός γύρισε και προσπάθησε να μπει ξανά μέσα στο αυτοκίνητο....εκείνη την ώρα φωνάζει ο Παύλος «με μαχαίρωσε» τότε καταλάβαμε πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε γίνει ....τον οδηγό τον έπιασε ένας της ομάδας ΔΙΑΣ ....

Απειλές και στην Τατιάνα Μπόλαρη


Νωρίτερα απειλές ότι θα της σπάσουν τη μηχανή είχε δεχτεί από συνηγόρους υπεράσπισης η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη , η οποία προκαλεί τη δυσφορία τους κάθε φορά που επιχειρεί να κάνει τη δουλειά της απαθανατίζοντας τους μάρτυρες της υπόθεσης....οι συνήγοροι υπεράσπισης την κατηγορούν ότι τραβάει και τους ίδιους παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Τρομοκρατούν μάρτυρες οι χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι


Η πρόεδρος του δικαστηρίου βλέποντας δάκρυα στα μάτια της μάρτυρα διέκοψε ξανά για μιςή ώρα τη συνεδρίαση.
Πρόεδρος προς τη μάρτυρα. : Αν μπορειτε να συνεχίσετε πειτε μας...γιατί βλέπω το πρόσωπο σας κάπως...βλέπω κλάματα στα μάτια, ο μάρτυρας πρέπει αβίαστα να καταθέτει για να μας βοηθήσει να φτάσουμε στην αλήθεια....
Θα κάνουμε διακοπή μισής ώρας κι αν είναι σε θέση η μάρτυρας συνεχίζουμε αλλιώς πάμε για την επόμενη συνεδρίαση ....

ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ

Νωρίτερα η μάρτυρας απαντούσε σε συνηγόρους της πολιτικής αγωγής , οι ερωτήσεις των οποίων προκάλεσαν για άλλη μια φορά την αντίδραση της υπεράσπισης.
Πολ.αγ.: τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ήταν οργανωμένη επίθεση;
Μαρ. : ότι υπήρχαν δύο ειδών επιθέσεις αλλά και το αυτοκίνητο που ήρθε ξαφνικά ανάποδα....
Πολ.αγ.: οταν βγήκε ο Ρουπακιάς από το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε αμέσως στον Παύλο ή συνομίλησε με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες;
Μαρ.: Κατευθείαν στον Παύλο.
Πολ.αγ.: η παρέα του Παύλου με την εμφάνιση της προκαλούσε τρόμο ;
Μαρ.: Οχι , σε αντίθεση με τους άλλους.
Πολ.αγ.: Το σύνθημα " αίμα, τιμή ,Χρυσή Αυγή" τι σας λέει;
Μαρ.: Τους εκφράζει και ξεχωρίζει όπως πιστεύουν τη φυλή από τους άλλους .
Πολ.αγ.: Πριν από τη διακοπή της συνεδρίασης φοβηθήκατε;
Μαρ. Βεβαια
Πολ.αγ.: Από τις απειλές του κου Καζαντζόγλου
Υπερ: Αυτό είναι λάσπη, αν έχει γίνει κάποιο αδίκημα να το καταγγείλει ο παθών. Τελικά στην επανάληψη της διαδικασίας η μάρτυρας είπε ότι είναι πολύ ταραγμένη και δεν μπορεί να συνεχίσει την κατάθεση της.

Η δίκη διακόπηκε για τις 2 Δεκεμβρίου

Λίγο πριν τη διακοπή ο συνήγορος του Ιωάννη Καζαντζόγλου ζήτησε εξ ονόματος του το λόγο για να πει ότι βυσσοδομούν βάρος του πελάτη του τα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης. Η πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε να προσέχει να είναι ευπρεπείς οι εκφράσεις του.


Συνήγορος: αναφέρουν ψευδώς ότι απείλησε την κα Ζώρζου
Πρόεδρος : τι σχέση εχει αυτό με εμάς ; αν έγινε σε ώρα διακοπής; δεν έγινε κάτι τίποτε ενώπιον μας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΛΗΘΗΚΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 28 Οκτ 2021 | 16:50

Θεσσαλονίκη: Με μαύρα περιβραχιόνια παρέλασαν συμμαθητές 18χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ο 18χρονος Χρήστος είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο με "γουρούνα". Οι συμμαθητές του τίμησαν τη μνήμη του στην παρέλαση.

ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 28 Οκτ 2021 | 16:34

Συναγερμός στην Πάτρα: Φωτιά σε πλοίο - Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από την καμινάδα [εικόνες - βίντεο]

"Φούντωσε" η καμινάδα του SUPERFAST 11 στο νέο λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα να βγαίνουν πυκνοί καπνοί.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 28 Οκτ 2021 | 15:19

Σαντορίνη: Ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία με γερανό - 1.500 τ.μ με τη γαλανόλευκη [βίντεο]

Η μεγαλύτερη σημαία στην ελληνική επικράτεια έκανε την εμφάνισή της σήμερα το πρωί στην Σαντορίνη, ανήμερα της εθνικής μάς επετείου.

ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΘ 28 Οκτ 2021 | 15:17

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: 43% πάνω το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα

Αυξημένο και πάλι το ιικό φορτίο στα απόβλητα της Θεσσαλονίκης.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 28 Οκτ 2021 | 14:54

Συγκίνηση: Παρέλαση στο "λαβωμένο" από τους σεισμούς Αρκαλοχώρι [εικόνες]

Μαθητές, γονείς και αρχές τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο "λαβωμένο" από τους σεισμούς Αρκαλοχώρι

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ HOTSPOT ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 28 Οκτ 2021 | 14:42

Σχιστό: Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια επίθεση Ρομά σε πυροσβεστικό όχημα

Στη δημοσιότητα βίντεο από την επίθεση σε πυροσβεστικό όχημα στο Σχιστό. Χτύπησαν και λήστεψαν τους δύο πυροσβέστες.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 28 Οκτ 2021 | 14:30

28η Οκτωβρίου: 15 στιγμιότυπα από τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα μετά από δύο χρόνια [εικόνες]

Πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα σήμερα, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μετά από δύο χρόνια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 28 Οκτ 2021 | 14:25

ΝΔ για 28η Οκτωβρίου: Συμβολίζει την εθνική περηφάνια και τη δύναμη που πηγάζει από την ενότητα και το δίκαιο

"81 χρόνια μετά το ΟΧΙ και τον αγώνα ενάντια στον φασισμό, η Ελλάδα ατενίζει με αισιοδοξία και θάρρος το μέλλον της", σημειώνει η ΝΔ.

ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ 28 Οκτ 2021 | 14:19

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Ψαράδες χτυπήθηκαν από μεγάλο κύμα - Ένας νεκρός και δύο στο νοσοκομείο

Τέσσερις άνδρες ψάρευαν στα βράχια, στην περιοχή Αλυκές. Ένα μεγάλο κύμα τους χτύπησε και τους παρέσυρε μέσα στη θάλασσα.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΠΟ 6 ΓΥΝΑΙΚΕΣ 28 Οκτ 2021 | 13:59

Πέραμα: Μπλόκο γυναικών σε Χρυσαυγίτη δημοτικό σύμβουλο που προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι [βίντεο]

Μια ανθρώπινη αλυσίδα από 6 γυναίκες έφραξαν το δρόμο σε Χρυσαυγίτη δημοτικό σύμβουλο που προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι.

ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΑΤΟΜΑ 28 Οκτ 2021 | 13:57

Επεισόδια στο Ζευγολατιό με Ρομά: Κλειστή η Εθνική Κορίνθου-Πατρών - Πετροπόλεμος και εγκλωβισμένοι οδηγοί

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η αστυνομία, ειδικά σε περιοχές με καταυλισμούς Ρομά, μετά τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΗ 28 Οκτ 2021 | 13:55

Φρίκη στον Βόλο: Ηλικιωμένος είχε δεμένο πίτμπουλ από το μηχανάκι και σερνόταν στο οδόστρωμα

Ηλικιωμένος κακοποιούσε πίτμπουλ, μια φιλόζωη το κατήγγειλε και έτσι υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα.

84 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ 28 Οκτ 2021 | 13:51

28η Οκτωβρίου: Κατάδυση με τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στη λίμνη Βουλιαγμένης [βίντεο]

Στη Βουλιαγμένη καταδύεται η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία.