Απεργία δικαστικών σήμερα

Οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ – Νέα 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου

apergia-dikastikwn-simera
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Χειρόφρενο» σήμερα και στη Δικαιοσύνη, εξαιτίας της συμμετοχής των δικαστικών υπαλλήλων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 19 και 20 Μαρτίου με αφορμή τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), με σύνθημα «Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά μας αφορούν όλους, αυτή η πολιτική μας πλήττει όλους. Τώρα να την ανατρέψουμε», καλεί σε κοινό απεργιακό μέτωπο, με βάση το απεργιακό πρόγραμμα της ΑΔΕΔΥ,
«κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα» καθώς και «τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ιδιωτικού Τομέα και τους Επαγγελματικούς και Κοινωνικούς Φορείς».

Οπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων, οι δικαστικοί υπάλληλοι θα λάβουν μέρος και στην επόμενη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Μαρτίου.

Η σημερινή 24ωρη απεργία στον δημόσιο τομέα προκηρύχθηκε και πραγματοποιείται ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- κ.λπ.».

«Το εν λόγω νομοσχέδιο- όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση της ΟΔΕΔΥ- προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης».

Η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 19ης και 20ης Μαρτίου γίνεται με αφορμή τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook