Απεργία πείνας απο τον Ηρ. Κωστάρη της 17 Νοέμβρη για τις κομμένες άδειες

Σε απεργία πείνας βρίσκεται ο Ηρ. Κωστάρης διεκδικώντας τις άδειες, κανονικές και εκπαιδευτικές, που λάμβανε σύμφωνα με το νόμο και κόπηκαν μετά την απόδραση Ξηρού.

apergia-peinas-apo-ton-ir-kwstari-tis-17-noembri-gia-tis-kommenes-adeies
|
SHARE THIS
0
SHARES

Απεργία πείνας κάνει εδώ και δύο εβδομάδες ο Ηρακλής Κωστάρης που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για συμμετοχή στην 17Ν σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή του έχουν κόψει τις εκπαιδευτικές άδειες που έπαιρνε επί 2,5 χρόνια για να φοιτά στα ΤΕΙ Πειραιά...

Οι άδειες, τόσο οι τακτικές, όσο και οι εκπαιδευτικές, του κόπηκαν αμέσως μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού ο οποίος δεν επέστρεψε στη φυλακή μετά απο άδεια και έκτοτε παραμένει άφαντος και καταζητούμενος. 

Ο Κωστάρης σε παλαιότερη δήλωσή του (στην ΕφΣυν) είχε αποδοκιμάσει την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού λέγοντας :« Απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν φορά παντελόνια. Θυσίασε πρώην συγκατηγορουμένους και εκατοντάδες φυλακισμένους με όσα προκάλεσε και προκαλεί η απόδρασή του».

Ο Κωστάρης στο theTOC.gr 

«Γιατί με ταυτίζουν - αναρωτιέται και σήμερα μιλώντας  αποκλειστικά στο theΤOC - με τον Χριστόδουλο Ξηρό και όχι με άλλους συγκατηγορουμένους μου που είναι έξω και συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς προβλήματα;».
 

« Κέρδισα  -υποστηρίζει- τα δικαιώματα και τα ευεργετήματα που προβλέπονται και μου αναλογούν.  Έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα στα ΤΕΙ Πειραιά.Τον Ιούλιο του 2011 μετατάχθηκα στην ανοιχτή τύπου φυλακή ΚΑΥΦ. Για 2,5 χρόνια έπαιρνα καθημερινά εκπαιδευτικές άδειες και παρακολουθούσα τα μαθήματα στη σχολή ηλεκτρονικών, τηρώντας  όλους τους όρους. Ξαφνικά μετατάγηκα από την ΚΑΥΦ  στα υπόγεια κελιά» σημειώνει και προσθέτει: « Δικαιούμαι τις άδειες αφού έχω πάρει για 2,5 χρόνια καθημερινά εκπαιδευτικές άδειες και όχι μόνο τρεις που προβλέπει ο νέος νόμος και αφού τήρησα όλους τους όρους, δεν συντρέχουν λόγοι επικινδυνότητας και με το πνεύμα και με το γράμμα του νόμου».

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook