Απεργοί πείνας των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, δύο στο νοσοκομείο

Χιλιάδες κρατούμενοι απεργοί πείνας, δύο μεταφέρθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο, διαμαρτύρονται για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Απουσία ιατρικής φροντίδας στον Κορυδαλλό.

apergoi-peinas-twn-kratoumenwn-stis-fulakes-korudallou-duo-sto-nosokomeio
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η απουσία σωστής ιατρικής φροντίδας στους εκατοντάδες απεργούς πείνας οξύνει ακόμα περισσότερο τα πνεύματα. Ηδη πολλοί κρατούμενοι που δεν λαμβάνουν καθόλου τροφή από την περασμένη Δευτέρα βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή απεργούν σε σχεδόν όλες τις φυλακές της χώρας τουλάχιστον 3.000 κρατούμενοι διαμαρτυρόμενοι για την ίδρυση των νέων φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό και την κατάργηση των ευεργετικών αδειών σε όσους μεταφερθούν εκεί

Στα όρια του υπογλυκαιμικού σοκ μεταφέρθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού ( Άγιος Παύλος) δύο από τους δέκα κρατούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Πρόκειται για τους Μιχ.Νικολόπουλο και Παν.Αργυρού, τους οποίους μάλιστα όπως καταγγέλουν στο TheTOC.gr συγκρατουμένοι τους ήθελαν να τους γυρίσουν πίσω στα κελιά τους. Μάλιστα οι κρατούμενοι υποστηρίζουν ότι οι γιατροί δέχτηκαν σχετική εντολή από τη διευθύντρια του νοσοκομείου κα Στέφη.

Τελικά οι κρατούμενοι παρέμειναν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση γεγονός που απέτρεψε από τα ...χειρότερα, τουλάχιστον προσωρινά . Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στην ίδια κατάσταση είναι και άλλοι δύο νεαροί κρατούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση του Βελεβεντού. Το ΤheΤOC.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αλλά ουδείς απαντούσε στα σταθερά τηλέφωνα.

Αυτή τη στιγμή απεργούν σε σχεδόν όλες τις φυλακές της χώρας τουλάχιστον 3.000 κρατούμενοι διαμαρτυρόμενοι για την ίδρυση των νέων φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό και την κατάργηση των ευεργετικών αδειών σε όσους μεταφερθούν εκεί. Σε απεργία πείνας είναι και οι κρατούμενοι των υπόγειων ειδικών κελιών των φυλακών Κορυδαλλού, Δημ.Κουφοντίνας, Ηρ.Κωστάρης και Κ. Γιουρνάς.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook