Απεργούν αύριο οι δάσκαλοι

Στόχος να σταματήσουν τα σεμινάρια των αξιολογητών - Συγκέντρωση στις 12 έξω από το υπουργείο Παιδείας - Φοβούνται νέες απολύσεις με «όχημα» την αξιολόγηση

apergoun-aurio-oi-daskaloi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με 24ωρη απεργία, αύριο Παρασκευή 4 Απριλίου και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας, οι δάσκαλοι αντιδρούν στην αξιολόγηση.

Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι στην πράξη θα γίνουν απολύσεις

Στόχος των δασκάλων είναι να ακυρωθούν τα σεμινάρια των αξιολογητών που το τελευταίο διάστημα διενεργούνται από το υπουργείο Παιδείας: «Σταματάμε τα σεμινάρια της ντροπής που απευθύνονται στους νέους αξιολογητές και επαναφέρουν τον «επιθεωρητισμό» και την οπισθοδρόμηση που έχει καταδικαστεί στις συνειδήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει μετά τις διακοπές του Πάσχα

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει μετά τις διακοπές του Πάσχα, αρχής γενομένης τον Μάιο, που θα ξεκινήσουν αξιολογήσεις των στελεχών της Εκπαίδευσης.

Από Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι αξιολογήσεις των διδασκόντων στα σχολεία.

Παρότι στον νόμο προβλέπεται ότι όποιος εκπαιδευτικός χαρακτηριστεί ελλιπής στην αξιολόγηση δεν θα απολύεται αλλά θα εγγράφεται σε πίνακα μη προακτέων (άρα θα καθηλώνεται βαθμολογικά και μισθολογικά), οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι στην πράξη θα γίνουν απολύσεις.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Γεωργία Παναγοπούλου 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook