X

Απίστευτη υπόθεση με εισαγγελέα στην Κέρκυρα: Βρέθηκαν σε σπίτι οι "χαμένες" 400 δικογραφίες

Σε σπίτι βρέθηκαν οι δικογραφίες που "είχαν κάνει φτερά", υπόθεση για την οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη στην εισαγγελέα Κέρκυρας.

Γράφει: TheToc team

Περισσότερες από 400 δικογραφίες βρέθηκαν σε σπίτι στον Γαρούνα στην Κέρκυρα στο πλαίσιο επιχείρησης που συντόνιζε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δ. Λαμπίρης σε συνεργασία με τον εισαγγελέα εφετών Κέρκυρας Κων/νο Κουκούτση αλλά και τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι "χαμένες" δικογραφίες βρέθηκαν σε σπίτι που ανήκει σε στενή επαφή δικαστικού λειτουργού. Τα έγγραφα που βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο όπου γίνεται η καταγραφή και ο απαραίτητος έλεγχος, φαίνεται πως είναι το μεγαλύτερο μέρος δικογραφιών που είχαν εξαφανιστεί και για τις οποίες είχε ξεκινήσει μεγάλη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποινική δίωξη στην πρώην εισαγγελέα Κέρκυρας για τις δικογραφίες, που έκαναν... "φτερά"

Δημοσίευμα της ΕΡΤ αναφέρει ότι συνολικά από τα δικαστήρια Κέρκυρας είχαν εξαφανιστεί 502 δικογραφίες με τις υποθέσεις να ποικίλουν, ενώ είχε εκφραστεί ο φόβος οι πολλές από τις υποθέσεις να παραγραφούν, λόγω της μυστήριας εξαφάνισης

Μάλιστα, σύμφωνα με το corfucorner.gr, για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος της πρώην εισαγγελέως Κέρκυρας η οποία κατηγορήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού για υπεξαγωγή εγγράφων και ψευδή βεβαίωση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τις 502 δικογραφίες που "έκαναν φτερά" είχε χρεωθεί η εισαγγελέας για να τις επεξεργαστεί και να τις επιστρέψει στην υπηρεσία της.