Πάμπλουτη Ελληνίδα κληρονόμος έδωσε 13 εκατομμύρια για να… της "λύσουν" τα μάγια!

Θύμα απάτης πάμπλουτη κληρονόμος: Μάγια αξίας 13 εκατ. ευρώ, διαβασμένα λουκέτα και τα φίλτρα με μέλι

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
pixabay

Οι ιστορίες με μάγια χάνονται στους αιώνες αλλά δυστυχώς βρίσκουν έδαφος ακόμη και σήμερα και μάλιστα μεταξύ μορφωμένων ανθρώπων κάνοντας επιτήδειους να θησαυρίζουν.

Μια τέτοια περίπτωση Ελληνίδας κληρονόμου μεγάλης καπνοβιομηχανίας ήρθε στο φως.

Η γυναίκα έπεσε θύμα απάτης της οικιακής της βοηθού καθώς της έταξε ότι θα της λύσουν τα μάγια με αντίτιμο ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Η δράστιδα μαζί με ακόμη μία γυναίκα που συστηνόταν ως "λευκή μάγισσα" από την Αίγυπτο υποσχέθηκαν στην κληρονόμο το 2001 ότι θα την απαλλάξουν από τα μάγια που της είχαν κάνει.

Κατάφεραν να της πάρουν 13 εκατομμύρια ευρώ

Περίπου 13 εκατ. ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν από κληρονόμο γνωστής καπνοβιομηχανίας ως "αντίτιμο" για να λυθούν τα μάγια που κάποιοι της είχαν κάνει. Ο κ. Πάνος Γαργαρέτας, δικηγόρος κατηγορούμενης οικιακής βοηθού, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας, αν η υπόθεση δεν είχε φτάσει ήδη στο δικαστήριο. Κεντρικό πρόσωπο, η πάμπλουτη κληρονόμος, απόγονος πασίγνωστης οικογένειας καπνοβιομήχανων, που κατηγορεί την οικιακή βοηθό της και μια ακόμη γυναίκα που της συστήθηκε ως λευκή μάγισσα, ότι την εξαπάτησαν και της απέσπασαν 13.000.000 ευρώ, για να τις λύσουν τα μάγια που δήθεν απειλούσαν την ζωή της.

"Σε πρώτο βαθμό δικαιωθήκαμε και περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Τα στοιχεία είναι πάρα πολύ ισχυρά. Έχει ομολογήσει η μία από τις δύο κατηγορούμενες και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη για την εκδίκαση της υπόθεσης.", δηλώνει ο δικηγόρος Ιωάννης Μαγγανιάρης.

Η "καλή μάγισσα" και η προστασία εκατομμυρίων

Η καλοστημένη απάτη, σύμφωνα με την απόγονο της οικογένειας των καπνοβιομήχανων, άρχισε το 2001. Ήταν η περίοδος, που όπως είπε η ίδια στο δικαστήριο, αντιμετώπιζε προβλήματα με τον σύντροφό της τα οποία εκμυστηρεύτηκε στην μέχρι τότε έμπιστη οικιακή βοηθό της.

"Το Πάσχα του 2001 χωρίσαμε με τον τότε σύντροφό μου. Επειδή εγώ δεν ήθελα να χωρίσω, ήμουν πολύ στεναχωρημένη και το συζήτησα με την οικιακή βοηθό μου, που δεν την είχα μόνο ως καθαρίστρια, αλλά ως έμπιστη φίλη μου. Μετά από λίγες μέρες, έρχεται και μου λέει ότι έχω την λύση για εσένα, έχω μια γνωστή, που κάνει θαύματα".

Η γνωστή της οικιακής βοηθού, συστήθηκε ως "λευκή μάγισσα" από την Αίγυπτο. Μάλιστα, όπως δέχθηκε η δικαιοσύνη, κατάφερε να πείσει την πλούσια κληρονόμο, ότι είχε πέσει θύμα μαύρης μαγείας, που απειλούσαν όχι μόνο την ίδια αλλά και την οικογένειά της.

"Της έδωσα 15.400.000 στο χέρι και μου είπε ότι θα τα μοίραζε σε συνεργάτες της για να δουλέψουν για το καλό το δικό μου και της οικογένειας μου. Οι συνεργάτες της ήταν κάποιοι μάγοι από την Αίγυπτο. Μάλιστα μου τόνισε ότι οι μάγοι από την Αίγυπτο ήταν οι καλύτεροι μάγοι στην λευκή μαγεία στον κόσμο. Το Μάρτιο του 2002 μου είπε ότι το βράδυ δεν κοιμόταν και πήγαινε στα βουνά για να κάνει τη δουλειά της, για να κάνει τις προσευχές της και τα μάγια για την προστασία. Μάλιστα μου ζήτησε να της αγοράσω και ένα αυτοκίνητο αξίας 18.000."

"(..) Ένα βράδυ με πήρε τηλέφωνο η οικιακή μου βοηθός και μου είπε ότι της είπε η μάγισσα ότι κάτι γίνεται στο σπίτι του αδερφού μου και ότι πρέπει να πάνε αμέσως, όπως και έκαναν. Όταν έφτασαν στο σπίτι του αδερφού μου, μου είπε ότι η λευκή μάγισσα άρχισε να κάνει μάγια για να τον προστατεύσει και κουνιόταν όλο το αυτοκίνητο. (…) Κάποιος προσπαθούσε να τον σκοτώσει."

Τα διαβασμένα λουκέτα και τα φίλτρα με μέλι

Όπως εξιστόρησε στο δικαστήριο η πλούσια κληρονόμος, η γυναίκα που δήλωνε μάγισσα και η οικιακή βοηθός της, της απέσπασαν υπέρογκα ποσά, για να της προμηθεύσουν διάφορα φυλαχτά με σχοινιά και κόμπους, που δήθεν θα έλυναν τα μάγια, αν τα έβαζε κάτω από το μαξιλάρι της.

"Μου έδωσε να βάλω κάτω από το κρεβάτι μου, ένα "διαβασμένο λουκέτο" και δυο κορδόνια με κόμβους ροζ και ένα μαύρο διαβασμένα και αυτά".

Η πλούσια εξαπατημένη γυναίκα, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο, οι δυο γυναίκες να της έδωσαν και ψυχότροπες ουσίες.

"Κάποια στιγμή η οικιακή μου βοηθός μαζί με την καθαρίστρια μου έδωσαν 5 κιλά μέλι με την οδηγία να τρώω από αυτό κάθε ημέρα. Όταν ξεκίνησα να τρώω το μέλι αισθανόμουν μια χαρά, αλλά μετά άρχισα να καταρρέω. (…) Κάποια μπουκάλια από το λάδι και το μέλι που μου έδιναν τα έδωσα για ανάλυση στη αστυνομία και μου απάντησαν ότι κάτι βρήκαν μέσα."

Μάγεια για να προστατευτεί η πώληση της καπνοβιομηχανίας

Οι απαιτήσεις των δύο κατηγορούμενων γυναικών, εκτοξεύθηκαν στα ύψη, την περίοδο που εξαγοράστηκε η καπνοβιομηχανία.

"Ένα πρωί "η λευκή μάγισσα" μου ζήτησε 7.5000.000 ευρώ για να προστατεύσει εμένα και τα αδέρφια μου την περίοδο της πώλησης της καπνοβιομηχανίας και παθαίνω σοκ. Γυρνάει και μου λέει "Εσύ ζεις εξαιτίας μου. Εγώ δεν θέλω χρήματα, αλλά οι συνεργάτες μου τα υπολογίζουν. Οι Αιγύπτιοι μάγοι είναι πιο δυνατοί από εμένα και μπορούν να σου κάνουν κακό."

Εκείνες τις ημέρες έχασα τη φωνή μου και πήγα στον γιατρό και όταν με είδε μου είπε ότι δεν έχω τίποτα και φοβήθηκα. Στο τέλος συμφωνήσαμε να της δώσω 3.000.000 ευρώ και μετά από λίγες μέρες της έδωσα 1.500.000 ευρώ μετρητά σε μια τσάντα έξω από μια τράπεζα στο Κολωνάκι. (…) Μετά η οικιακή μου βοηθός με παρακάλεσε να της αγοράσω ένα διαμέρισμα και εγώ της αγόρασα 150 τμ στο Ψυχικό. Θεώρησα ότι έπρεπε να της το κάνω δώρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για 6 χρόνια οι δύο γυναίκες απέσπασαν από το θύμα σχεδόν 13.000.000 ευρώ με την πλούσια κληρονόμο να καταθέτει μήνυση το 2007.

Μετά την μήνυση που κατέθεσε το θύμα, οι δυο γυναίκες καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 10 χρόνια κάθειρξη η καθεμία, με τη "λευκή μάγισσα" να πηγαίνει στην φυλακή και την οικιακή βοηθό να της χορηγείται αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στις 29 Σεπτεμβρίου

"Δεν έχουμε καμία σχέση με την επίδικη απάτη"

Ξεχωριστή και ιδιαίτερη χαρακτήρισε την υπόθεση ο δικηγόρος της κατηγορούμενης κ. Πάνος Γαργαρέτας, δικηγόρος της οικιακής βοηθού, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

"Θεωρούμε ότι αν δεν είχαμε απέναντί μας την κληρονόμου, η υπόθεση θα είχε τεθεί στο αρχείο πολύ πριν φτάσει στο ακροατήριο. Ωστόσο μιλάμε για 13 εκατ. και έξι χρόνια φερόμενη απάτη, οπότε όποιος άλλος κι αν το είχε καταγγείλει, δεν θα είχε καμία τύχη", ανέφερε.

"Η θέση μας είναι ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την επίδικη απάτη. Η έτερη των κατηγορουμένων απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά, πιεστήκαμε να καταθέσουμε εναντίον της συγκατηγορούμενής μας, δεν ενδώσαμε κι εκεί που ήμασταν μάρτυρες κατηγορίας, γίναμε συγκατηγορούμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασκήθηκαν πιέσεις για να καταθέσει για πράγματα που δεν γνώριζε, πρόκειται για μυθοπλασίες που έπρεπε να στηριχθούν νομικά.

Στη συνέχεια της παράδοσης να γίνονται μεγάλα δώρα στις έμπιστους υπαλλήλους, αυτό το σπίτι είναι στο όνομα της εντολέας μου. Αγοράστηκε το σπίτι στην εντολέα μου", συμπλήρωσε αναφορικά με την πορεία της υπόθεσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 23 Απρ 2021 | 18:03

Στο στόχαστρο του Εισαγγελέα γνωστός σεναριογράφος - Καταγγελία για σφοδρή σεξουαλική επίθεση σε ηθοποιό

Γνωστός σεναριογράφος ερευνάται από την Εισαγγελία - Καταγγελία στο ΣΕΗ για βαριά περίπτωση προσβολής γενετήσιας ελευθερίας

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 23 Απρ 2021 | 18:03

Κορονοϊός - Live: Η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά για την εστίαση και τα μέτρα που θα ισχύουν το Πάσχα

Η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό - Ποια μέτρα θα ισχύουν τις ημέρες του Πάσχα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 23 Απρ 2021 | 17:48

Παρέμβαση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το "Γηροκομείο της φρίκης" με τους 68 νεκρούς- Καταγγελίες για βασανιστήρια

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Γηροκομείο στα Χανιά της Κρήτης με τους 68 νεκρούς

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 23 Απρ 2021 | 17:42

Κορονοϊός: 1.355 νέα κρούσματα στην Αττική - 402 στο κέντρο Αθήνας και 343 στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα - Ανησυχία για Λάρισα και Αχαΐα.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 23 Απρ 2021 | 17:38

Κορονοϊός: 2.754 νέα κρούσματα σήμερα - 76 θάνατοι και 819 διασωληνωμένοι

Ελαφρά αποκλιμάκωση με 2.754 νέα κρούσματα, 76 νεκρούς, 819 διασωληνωμένους - 66.362 τα τεστ στο 4,15% ο δείκτης θετικότητας

METEO ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ 23 Απρ 2021 | 16:43

Καιρός: Σαββατοκύριακο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας - Και στην Αττική

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένοι άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας, το Σάββατο, σε πολλές περιοχές και στην Αττική, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

ΤΙ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ 23 Απρ 2021 | 16:37

Σάββατο του Λαζάρου: Το τυπικό, τα κάλαντα και τα λαζαράκια - Γιατί απαγορεύεται το μνημόσυνο με κόλυβα

Ανάσταση του Λαζάρου-Σάββατο του Λαζάρου το έθιμο με τα λαζαράκια, τα κάλαντα και τα κόλυβα

ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 23 Απρ 2021 | 16:36

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Πάτρα - Πιθανό κρούσμα της επικίνδυνης ινδικής μετάλλαξης

Το στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης είναι πιο ανθεκτικό στα εμβόλια και πιο μεταδοτικό - Σε επιφυλακή οι αρχές στην Πάτρα.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 23 Απρ 2021 | 16:27

Φιλιππίδης: Αποφασίζει ο εισαγγελέας αν θα ασκήσει ποινική δίωξη - Αφαντος ο ηθοποιός, τι λέει για τους βιασμούς

Μέσω υπομνήματος απαντά στον εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του

ΑΡΜΟΔΙΑ ΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. 23 Απρ 2021 | 15:50

Κουφοντίνας: Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση για μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Η Ολομέλεια απέρριψε την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα ως απαράδεκτη, ελλείψει δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ 23 Απρ 2021 | 15:46

Κορονοϊός: Σοκ στην Πάτρα με 17χρονο στη ΜΕΘ - Χωρίς υποκείμενο νόσημα

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ στην Πάτρα 17χρονος με κορονοϊό.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ 23 Απρ 2021 | 15:42

Πασχαλινό τραπέζι: Τα μυστικά για να φας χωρίς τύψεις και χωρίς να πάρεις κιλά

Πώς μπορούμε να γευτούμε όλες τα παραδοσιακά φαγητά χωρίς να πάρουμε κιλά στο πασχαλινό τραπέζι

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ 23 Απρ 2021 | 15:29

Fake news από τον Αλέξη Τσίπρα για τους νεκρούς από κορονοϊό- Τι αποκάλυψαν τα ellinika hoaxes

Fake news από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την ΕΦΣΥΝ για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα.