Follow us

Από το διαμέρισμα στο Μαρούσι πήρε η Πόλα Ρούπα το όπλο

Το πιστόλι του Νίκου Μαζιώτη, το όπλο που πυροβόλησε αστυνομικό στη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία, το είχε πάρει η Πόλα Ρούπα, από το τελευταίο τους καταφύγιο.

Από το διαμέρισμα στο Μαρούσι πήρε η Πόλα Ρούπα το όπλο

Το πιστόλι του Νίκου Μαζιώτη, το όπλο που πυροβόλησε αστυνομικό στη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία, το είχε πάρει η Πόλα Ρούπα, μέσα από το τελευταίο τους καταφύγιο, το διαμέρισμα του Αμαρουσίου, έπειτα από την αιματηρή σύλληψη του συντρόφου της στο Μοναστηράκι.

Ο Μαζιώτης με άγνωστο συνεργό του, στις 10 Μαρτίου 2014, εμφανίστηκε «επετειακά» την ημέρα δολοφονίας του συντρόφου του Λάμπρου Φούντα, σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη.

Και πάλι μεταμφιεσμένος με περούκα, φορώντας μαύρα ελαστικά γάντια, γυαλιά μυωπίας, απειλεί και πιέζει τον διευθυντή της τράπεζας προκειμένου να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Ο συνεργός του έχει παρόμοια αμφίεση, φορά γυαλιά μυωπίας, έχει μούσι, δεν φαίνεται να φορά γάντια, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν ότι δεν είναι «γνώριμη» για εκείνους φυσιογνωμία. Η χρονοκαθυστέρηση και ο νέος τύπος συναγερμού και ειδοποίησης του αστυνομικού τμήματος, έκανε τον Μαζιώτη να πάρει μόλις 3.800 ευρώ και να έρθει αντιμέτωπος με δύο αστυνομικούς.

DNA από το… φρύδι

Ο Νίκος Μαζιώτης πυροβολεί αρχικά μέσα στην τράπεζα εναντίον των αστυνομικών με έναν από τους κάλυκες του όπλου του να τον χτυπά στο φρύδι, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί. Αυτός ήταν ο κάλυκας από τον οποίο προέκυψε η ταυτοποίηση του γενετικού υλικού με αυτό το καταζητούμενου τρομοκράτη. Βγαίνοντας έξω έρχεται αντιμέτωπος με τον αστυνομικό τον πυροβολεί στο πόδι και του «απαλλοτριώνει» το υπηρεσιακό του όπλο. «Με πυροβόλησε αυτός που δεν είχε μούσι» είχε πει ο τραυματίας αστυνομικός.

Βγήκαν από την τράπεζα, με χαρακτηριστική ψυχραιμία αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τον αστυνομικό που βρισκόταν έξω από αυτή και ύστερα επιβιβάστηκαν στο όχημα διαφυγής τους, που ήταν κλεμμένο μερικές εβδομάδες νωρίτερα από την Αττική. Λίγο αργότερα βρέθηκε καμένο στο χωριό Παγκράτι Αχαΐας. Οι δράστες διέφυγαν με δεύτερο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο ακόμη άτομα, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Το γενετικό υλικό από τον κάλυκα τακτοποιείται με αντίστοιχο στο σπίτι του καταζητούμενου ζευγαριού Μαζιώτη-Ρούπα στα Καλύβια Αττικής, σε διαμερίσματα-κρησφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην κεντρική «γιάφκα» επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της.

Το ίδιο βιολογικό υλικό ανιχνεύθηκε και σε αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο καταζητούμενος τρομοκράτης. Σημειώνεται ότι στην αστυνομική ανακοίνωση δεν είχε αναφερθεί ότι το γενετικό υλικό είναι του Νίκου Μαζιώτη καθότι κατά τη σύλληψή του στις 10 Απριλίου του 2010 δεν είχε δεχθεί να δώσει, ενώ αργότερα όταν το επεδίωξαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της δίκης του Επαναστατικού Αγώνα, μέχρι να αποφασίσουν οι δικαστικές αρχές, το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί.

Η Κλειτορία «έβγαλε» τον Μαζιώτη

Από την Κλειτορία, οι δράστες είχαν διαφύγει με δεύτερο όχημα, το ασημί HyundaiAccent, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, που είχε αγοράσει «νόμιμα» ο Νίκος Μαζιώτης ως «Μιχάλης Μιχελάκης».

Το ασημί Hyundai, «νόμιμο» αυτοκίνητο διαφυγής από τη ληστεία, και η μεταβίβασή του με υπεύθυνες δηλώσεις σε… ΚΕΠ του Αμαρουσίου, είχαν αποκαλύψει τον «Μιχάλη Μιχελάκη». Η πρώην ιδιοκτήτρια του Hyundai συνάντησε δύο φορές τον Νίκο Μαζιώτη ή τον Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος αγόρασε το αυτοκίνητο, δίνοντας 2.500 ευρώ χωρίς παζάρια.

Ο πραγματικός «Μιχάλης Μιχελάκης» εντοπίστηκε στην Ελβετία, δεν είχε Hyundai και το επίμαχο χρονικό διάστημα δεν ήταν στην Ελλάδα. Λίγο πριν την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου 2014, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., γνώριζαν ότι ο Νίκος Μαζιώτης είναι ο «Μιχάλης Μιχελάκης» και κυκλοφορεί με το ασημί Hyundai.

Από τις κάμερες σταθμών διοδίων, είχαν διαπιστώσει ότι το συγκεκριμένο όχημα είχε «ταξιδεύσει» τουλάχιστον δύο φορές από Κόρινθο για Αθήνα και αντίστροφα.

Την τελευταία φορά δεν υπήρχε επιστροφή, ο Νίκος Μαζιώτης ήταν «μόνιμα» στην Αθήνα, στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου 27 στα όρια Αμαρουσίου-Πεύκης και στα δεκάδες, όπως όλα δείχνουν, οικήματα της οργάνωσης.

Από τα τέλη Μαΐου 2014, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, έστησαν τον «Big Brother», στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, χρησιμοποιώντας τις κάμερες ασφαλείας των σταθμών και δικές τους τοποθετημένες μικροκάμερες. Παράλληλα είχαν τοποθετηθεί δεκάδες «ερωτευμένα ζευγάρια» αστυνομικών στους σταθμούς για τον εντοπισμό του καταζητούμενου τότε τρομοκράτη. Η σύλληψη ήρθε μετά από εντοπισμό του στις κάμερες και παρακολούθησή του από ένα αστυνομικό «ζευγάρι», τον Ιούλιο του 2014 στο Μοναστηράκι.

Από τον Τεμπερεκίδη στον Μαζιώτη

Στο ίδιο υποκατάστημα, στις 7 Φεβρουαρίου 1999 είχε σημειωθεί μία ακόμη χολιγουντιανή ένοπλη ληστεία. Ο 46χρονος τότε αντιεξουσιαστής Χάρης Τεμπερεκίδης, με τρεις ακόμη «συνοδοιπόρους» του, είχαν αποσπάσει περίπου 6.000.000 δραχμές.

Μετά από άγρια καταδίωξη, εγκλωβίστηκαν στα χιονισμένα βουνά της περιοχής. Ο 46χρονος και ένας ακόμη συνεργός του έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ. Οι δύο άλλοι συνεργοί συνελήφθησαν μία εβδομάδα αργότερα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι με κρυοπαγήματα. Τότε σε κείμενα αντιεξουσιαστών αναφερόταν: «Ο Χάρης ζει ανάμεσά μας. Ανησυχείτε. Το κυνήγι δεν τελείωσε...».

Όπως φαίνεται όμως άτομα που είχαν εμπλακεί «οργανωτικά» στη ληστεία της Κλειτορίας φέρεται να διατήρησαν επί σειρά ετών επαφές με αντιεξουσιαστές, μεταξύ αυτών και με τον Νίκο Μαζιώτη, που θεωρείται δημιουργός του «Επαναστατικού Αγώνα».

Ενδεικτικό της σημασίας που έδιναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην «παρέα της Κλειτορίας» είναι ότι τον Οκτώβριο του 2009 πραγματοποίησαν εκτεταμένη έρευνα στην Αθήνα και στη Λάρισα για έναν 44χρονο ποινικό που επέζησε από τη ληστεία και για τον οποίο υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι έδινε όπλα σε αντιεξουσιαστές. Πρόσφατα το όνομά του συμπεριλαμβανόταν και στη δικογραφία της «εκβιαστικής μαφίας» των νοτίων προαστίων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ 20 Μαϊ 2022 | 07:44

Στην Ελαφόνησο πολυτελές γιοτ με 19 γκιουλενιστές από την Τουρκία - Παρέμβαση της ΕΥΠ

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ότι πρόκειται για πολίτες που είχαν χαρακτηριστεί "γκιουλενιστές" και βρίσκονταν υπό συνεχή "διωγμό".

ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ 19 Μαϊ 2022 | 07:41

Δολοφονία Κινέζας στα Βίλια: Πως έφτασαν οι αρχές στην σύλληψη του 47χρονου με τη βαλίτσα

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 47χρονο, ως δράστη της άγριας δολοφονίας της 38χρονης Κινέζας Qiu Yun Lin. Το θύμα φαίνεται να ήταν τοκογλύφος.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 19 Μαϊ 2022 | 07:28

Αρωμα "Γιακουμάκη" στην αυτοκτονία 14χρονου στον Κολωνό - Τσουνάμι καταγγελιών για bullying και βία στο σχολείο

Πως φτάσαμε στην βίαιη συμπλοκή στο Άλσος Βέικου ανάμεσα σε συμμαθητές του 14χρονου Μάκη. Ανησυχητικές και επικίνδυνες συμπεριφορές στο σχολικό του περιβαλλον.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 18 Μαϊ 2022 | 07:31

Θρίλερ με την αυτοκτονία 14χρονου στον Κολωνό: Bullying στο σχολείο ή άλλη εκδοχή ψάχνει η αστυνομία

Προς το παρόν φαίνεται να έχουν αποκλείσει για τον 14χρονο στον Κολωνό, την περίπτωση ερωτικής απογοήτευσης ή κάποιου επικίνδυνου διαδικτυακού "παιχνιδιού".

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 17 Μαϊ 2022 | 07:25

Τα τρία σενάρια για την αυτοκτονία του 14χρονου στον Κολωνό: Ερωτική απογοήτευση, bullying ή blackout challenge;

3 είναι οι εκδοχές που μπορούν να εξηγήσουν τι προκάλεσε την ανεξήγητη αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 16 Μαϊ 2022 | 07:53

Σοκάρουν τα στοιχεία για τη βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμοί, bullying και παραβατικότητα από το... Δημοτικό

Άγριο ξύλο και παραβατικότητα από το... δημοτικό σχολείο δείχνουν τα στοιχεία της αστυνομίας.

ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 15 Μαϊ 2022 | 09:17

Δολοφονία Σκαφτούρου: Γεωργιανός ο εκτελεστής του "Θείου Τζο" - Τον πρόδωσε η προφορά του

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ, ο βασικός από τους τρεις εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, εκστομίζοντας ελληνικές λέξεις, είχε προφορά που παρέπεμπε σε άτομο από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, πιθανότατα τη Γεωργία.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ 14 Μαϊ 2022 | 17:48

Τρόμος στη Γλυφάδα: Επίθεση ανηλίκων σε γυμνάσιο - Συνελήφθησαν τρεις έφηβοι και οι γονείς τους

Δράστες μια παρέα ανήλικων που κινήθηκαν κατά δύο 15χρονων, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, μέσα σε γυμνάσιο στη Γλυφάδα.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΟΚ 14 Μαϊ 2022 | 09:23

Πάτρα: Γιατί οι ιατροδικαστές ζητούν εκταφή και για τα τρία παιδιά - Το διαλυμένο συκώτι της Μαλένας και η χαριστική βολή στη Τζωρτζίνα

Οι ιατροδικαστές θεωρούν επιβεβλημένες τις εκταφές για να βρεθεί η άκρη του νήματος στο θρίλερ της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά - Τι ψάχνουν.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 13 Μαϊ 2022 | 07:47

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στον αέρα η πρόβλεψη για ελεγχόμενη είσοδο - Στόχος να ξεκινήσουν οι περιπολίες άμεσα

Οι 400 Πανεπιστημιακοί αστυνομικοί ρίχνονται στη "φωτιά" στις 27 Μαΐου, με περιπολίες στους ανοιχτούς χώρους των ιδρυμάτων

ΣΕ 5 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 12 Μαϊ 2022 | 07:47

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Οι 400 που ρίχνονται στην... αρένα από 17 Μαΐου - Χωρίς όπλα, με πολεμικές τέχνες & χειροπέδες

Στις 17 Μαΐου ολοκληρώνεται η ταχύρρυθμη εκπαίδευση των 400 πανεπιστημιακών αστυνομικών. Πώς θα διανεμηθούν στα πανεπιστήμια. Η εκπαίδευσή τους.

Η ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ 11 Μαϊ 2022 | 07:55

Μονεμβασιά: Τον πάτησε 4 φορές για να τον σκοτώσει - Η ρόδα πέρασε πάνω από το κεφάλι του - Μαρτυρίες σοκ

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το φονικό τροχαίο με τους δύο νεκρούς στη Μονεμβασιά - Σε δολοφονικό αμόκ ο δράστης.

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ 10 Μαϊ 2022 | 07:34

Μονεμβασιά: Φως στο δολοφονικό αμόκ από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη - Σε κατάσταση απάθειας ο 52χρονος

Ιστορικό ψύχωσης ενδέχεται να υπήρχε στην οικογένεια του 52χρονου, που σκόρπισε το θάνατο στη Μονεμβασιά. Τι λένε οι αστυνομικοί.