Follow us

Αποκάλυψη: Η Μοσάντ βοήθησε τις ελληνικές Αρχές για την εξάρθρωση των Πακιστανών τρομοκρατών

Η Μοσάντ βοήθησε τις ελληνικές Αρχές παρέχοντας πληροφορίες αλλά και στον εντοπισμό του συνδετικού κρίκου του τοπικού πυρήνα στην Ελλάδα και στο Ιράν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Σε συνεργασία με την ισραηλινή Μοσάντ βρίσκονταν οι ελληνικές Αρχές και η ΕΥΠ, προκειμένου να φτάσουν στην εξάρθρωση και τη σύλληψη των μελών του τρομοκρατικού δικτύου, που σκόπευε να αιματοκυλίσει εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η Μοσάντ βοήθησε τις ελληνικές Αρχές, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις του Ιράν στη χώρα. Όπως αναφέρθηκε μάλιστα στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου το βράδυ της Τρίτης, η Μοσάντ βοήθησε την Ελλάδα ώστε να "σπάσει" έναν ιρανικό πυρήνα τρομοκρατών.

Διαβάστε Επίσης

Η υπηρεσία κατασκοπείας παρείχε βοήθεια στην Ελλάδα, ώστε να αναλύσει τις επιχειρησιακές ενέργειες της ιρανικής τρομοκρατικής οργάνωσης και να λύσει το "παζλ" ενός υποκείμενου εγκλήματος.

"Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα του Ιράν, που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον τρόμο εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό", ανέφερε σχετικά η Μοσάντ.

Επιπλέον, η μυστική υπηρεσία κατασκοπείας βοήθησε στον εντοπισμό του συνδετικού κρίκου, μεταξύ του τοπικού πυρήνα τρομοκρατίας στην Ελλάδα και των ευρύτερων παγκόσμιων τρομοκρατικών οργανώσεων του Ιράν.

Διαβάστε Επίσης

"Να εμποδίσουμε το Ιράν να βλάψει ολόκληρο τον κόσμο"

Σύμφωνα με την Μοσάντ, "μαζί με τους εταίρους μας, θα ενεργήσουμε στον ρόλο μας χωρίς καμία παύση για να εμποδίσουμε τις προθέσεις του Ιράν να βλάψει ολόκληρο τον κόσμο".

Το δημοσίευμα της Jerusalem Post συνεχίζει αναφέροντας: "Την Τρίτη, η ελληνική Αστυνομία απέτρεψε ξένο τρομοκρατικό δίκτυο που δρούσε στη χώρα και συνέλαβε δύο αλλοδαπούς (Πακιστάν) υπηκόους.

Σύμφωνα με τη Μοσάντ και το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να επιτεθούν σε Ισραηλινούς εντός της Ελλάδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν εξέδωσε δήλωση το βράδυ της Τρίτης, ευχαριστώντας τις ελληνικές Αρχές για τη συνεργασία τους στην αναχαίτιση του ιρανικού πυρήνα τρομοκρατίας, προσθέτοντας ότι η τρομοκρατία "είναι κοινός εχθρός και η καταπολέμηση της είναι η πρώτη μας προτεραιότητα".

"Το καθεστώς του Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρόμο στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο ένα σταθερό χέρι ενάντια στο ιρανικό καθεστώς θα σταματήσει τις τρομοκρατικές του δραστηριότητες", έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών στο Twitter.

Διαβάστε Επίσης

Θα χτυπούσαν εβραϊκό εστιατόριο

Οι τρομοκράτες θα χτυπούσαν εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων με αέριο στο κέντρο της Αθήνας, στου Ψυρρή. Επίσης προέβαιναν σε στρατολογήσεις άλλων ατόμων για ανθρωποκτονίες και ρίψεις εκρηκτικών. Τα χτυπήματα θα γίνονταν για λογαριασμό του Ιράν.

ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Οι δυο Πακιστανοί που συνελήφθησαν βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, 4 και 5 χρόνια αντίστοιχα. Ήταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες. Πριν από 1,5 μήνα προσήχθησαν και τους πήραν κινητά και ψηφιακά στοιχεία, που υπήρχαν οι συνομιλίες με τον ομοεθνή τους, που λένε ότι είναι στο Ιράν. Επίσης υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο που αποτύπωναν το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Οι αμοιβές που τους υποσχόταν ήταν σε δικά τους χρήματα που αντιστοιχούσαν σε 10.000-15.000 ευρώ. Τους έλεγε για την επίθεση να χρησιμοποιήσουν όπλα ή εκρηκτικά. Αν δεν μπορούν, όταν έχει πολύ κόσμο να βάλουν φωτιά με φιάλες υγραερίου προκειμένου να καούν όσοι βρίσκονταν στο εσωτερικό του. Τους προέτρεπε να στρατολογήσουν και άλλα άτομα προκειμένου να κάνουν δολοφονίες σε πλατείες, στάδια και εμπορικά κέντρα.

"Να σκοτώσουμε 2, να σκοτώσουμε 3, όσους περισσότερους μπορούμε" φέρεται να τους έγραφε.

Η Αστυνομία προχώρησε σε ακόμη 15 προσαγωγές πακιστανών που φέρεται να επιχείρησαν να τους στρατολογήσουν αλλά δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΠΑΝΙΟ ΜΕΤΡΟ 30 Μαϊ 2023 | 16:03

Το TripAdvisor προειδοποιεί τους τουρίστες για τα χρυσά καβουροπόδαρα στο DK Oyster- "Η χειρότερη εμπειρία μου στη Μύκονο"

"Προειδοποίηση ασφαλείας" εξέδωσε η πλατφόρμα Trip Advisor για την προστασία όσων σκέφτονται να επισκεφθούν το εστιατόριο της Μυκόνου που σερβίρει "χρυσά" καβουροπόδαρα.

«ΝΑΥΑΓΙΟ 007» 30 Μαϊ 2023 | 15:09

Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών οι νεκροί στο δυστύχημα της λίμνης Ματζόρε- Μεταξύ αυτών ένας Ισραηλινός

Ιντριγκάρει η αποκάλυψη των ταυτοτήτων των θυμάτων του ναυαγίου στη λίμνη Ματζόρε - Πράκτορες από Ιταλία και Ισραήλ αλλά και μία Ρωσίδα.

Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 18 Μαϊ 2023 | 19:11

Εφιάλτης για 26χρονη θύμα ομαδικού βιασμού: "Μας ανάγκασαν να πέσουμε στα γόνατα", κατέθεσε ο σύντροφός της

Η 26χρονη καταθέτοντας στο δικαστήριο περιέγραψε τον εφιάλτη που βίωσε, αναγνωρίζοντας τους δράστες

16 Μαϊ 2023 | 22:11

Τουρκία: Καταδίκη για κατασκοπεία σε Σύριο με ελληνική υπηκοότητα

O 67χρονος συνελήφθη τον Μάιο του 2022 στην ανατολική Τουρκία.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΛΕΕΙ Η ΧΑΜΑΣ 14 Μαϊ 2023 | 19:49

Λωρίδα της Γάζας: Εκτοξεύτηκε ρουκέτα, μια μέρα μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν σε πόλεις στο νότιο Ισραήλ και κάτοικοι εκεί έτρεχαν σε καταφύγια.

"ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" 06 Μαϊ 2023 | 11:04

Το Ιράν εκτέλεσε Ιρανοσουηδό ως ηγέτη αραβικής αυτονομιστικής οργάνωσης - Καταδικάζει η ΕΕ

Είχε καταδικαστεί σε θάνατο για "διαφθορά επί της γης", ένα αδίκημα που τιμωρείται με θάνατο με βάση τους αυστηρούς ισλαμικούς νόμους του Ιράν.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ 03 Μαϊ 2023 | 17:50

Δολοφονία Καραϊβάζ - Χαριτάτος: Το ότι παρακολουθούνταν το τηλέφωνό του είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα

Ο Σπύρος Χαριτάτος επεσήμανε ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, υπάρχουν τέσσερις ονομαστικοποιημένοι φερόμενοι ως δράστες.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALTOMARE 03 Μαϊ 2023 | 15:08

Πλοίο γνωστών Ελλήνων εφοπλιστών δέσμευσαν οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν – Έλληνας και ο πλοίαρχος

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δέσμευσαν το πλοίο ελληνικών συμφερόντων "Νιόβη".

GREEK MAFIA 02 Μαϊ 2023 | 15:14

Γιατί η ΕΥΠ "άκουγε" τον Γιώργο Καραϊβάζ: Οι επαφές του με τον υπόκοσμο, το ρεπορτάζ και η προφητική ανάρτησή του στο Bloko.gr

Η ΕΥΠ είχε θέσει υπό παρακολούθηση δυο γνωστούς νονούς της νύχτας που είχαν επαφές και κοινωνικές επαφές με τον δολοφονημένο δημοσιογράφο

ΡΟΗ ΠΑΥΛΕΑ 02 Μαϊ 2023 | 08:44

Δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ: Τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ - Εχουν εξαφανιστεί 10.000 ηχογραφημένες συνομιλίες

"Ο Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για τη Greek Mafia", λέει ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ 02 Ιουν 2023 | 07:36

Κολωνός: Ροζ βίντεο με τη 12χρονη στο κινητό του ενός συλληφθέντα - Ο Μίχος την πίεζε να εκπορνευτεί με δύο "πλούσιους"

Πατέρας και γιος βίασαν την 12χρονη στον Κολωνό. Σχεδόν 8 μήνες μετά την αποκάλυψη της σοκαριστικής υπόθεσης, η φρίκη συνεχίζει να μην έχει τέλος.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΡΕΥΝΑ 02 Ιουν 2023 | 07:21

Ρωσόφιλους χάκερ δείχνουν οι λογαριασμοί πίσω από την επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων - Εχουν "χτυπήσει" και τη Eurovision

Τριάντα "ύποπτοι" λογαριασμοί που "χτύπησαν" την τράπεζα θεμάτων, "δείχνουν"… ρωσόφιλους χάκερ.

02 Ιουν 2023 | 07:09

Πανελλήνιες 2023: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τους μαθητές των ΓΕΛ

Αρχίζουν σήμερα οι Πανελλήνεις και για τα Γενικά Λύκεια. Στη "μάχη" μπαίνουν οι υποψήφιοι για μία από τις 68.574 θέσεις στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.