Κουκάκι: Τα ΜΑΤ μπαίνουν στην κατάληψη - βίντεο

Άνδρες της ΕΚΑΜ σπάζουν τις εισόδους για να μπουν στα κτίρια καθώς σύμφωνα με την αστυνομία έχει δοθεί πράσινο φως από τον εισαγγελέα

SHARE THIS
0
SHARES

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρούν αυτη την ώρα να μπούν στα κτίρια που οι αντιεξουσιαστές έχουν ανακαταλάβει στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι. Στα δύο κτίρια βρίσκονται 3 καταληψίες στη Ματρόζου και 7 στην Παναιτωλίου.

Άνδρες της ΕΚΑΜ σπάζουν τις εισόδους για να μπουν στα κτίρια καθώς σύμφωνα με την αστυνομία έχει δοθεί πράσινο φως από τον εισαγγελέα ενώ η όλη επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.

 

 

 

 

 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Για την ανακατάληψη των δυο κτιρίων ανάρτησαν και κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις καταλήψεις .

Επί τόπου έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τα κτίρια ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία .

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη ενώ αναμένονται και εισαγγελικοί λειτουργοί.

 Στην Ματρόζου έσπασαν τους τσιμεντόλιθους και μπήκαν στο κτίριο. 

 

 

Δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο. Ηδη έκαναν 5 προσαγωγές από τα άτομα που ήταν έξω από το κτίριο.

 

 

 

 

Η απόπειρα ξεκίνησε στις δύο πρώην καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου, με 30 άτομα να προσπαθούν να ανακαταλάβουν το διώροφο στη Ματρόζου και 20 άτομα να βρίσκονται έξω από το κτίριο στην Παναιτωλίου.

Μάλιστα,  άτομα βρίσκονται στην ταράτσα της διώροφης οικίας στη Ματρόζου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ κ.λπ.) βρίσκονται στο σημείο αυτή την ώρα.
 

 

 

Η ενέργεια αυτή μάλιστα έχει ανακοινωθεί και από την ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

Η ανακοίνωση

ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΡΟΖΟΥ 45 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 21- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

από Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας.Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους.Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους.Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση.Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία.Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος.

 


 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook