Follow us

Αποστρατεύονται στρατηγοί με τη σύνταξη αστυνόμου

Μετά την εκπλήρωση «εκδικητικών γραμματίων» σε βάρος Αστυνομικών Διευθυντών στις ετήσιες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ το Αρχηγείο επεξεργάζεται την παράλληλη επετηρίδα

Αποστρατεύονται στρατηγοί με τη σύνταξη αστυνόμου

Μετά την εκπλήρωση «εκδικητικών γραμματίων» σε βάρος Αστυνομικών Διευθυντών και την «σφαγή» τους στις ετήσιες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., που οδήγησαν στην αποστρατεία άξιους «50άρηδες» με 25-30 έτη υπηρεσίας, και πτώση τους από τους μισθούς των περίπου 2.000 ευρώ στις πενιχρές συντάξεις των 700 και 900 ευρώ, το Αρχηγείο του Σώματος επεξεργάζεται σε γρήγορους ρυθμούς την πρόταση της παράλληλης επετηρίδας αξιωματικών και την άμεση εφαρμογή της στις επόμενες τακτικές κρίσεις. Η ανάγκη αλλαγής του Προεδρικού Διατάγματος δεν αφορά μόνο την άρση της «αδικίας» αλλά φαίνεται να αποτελεί και… μνημονιακή ανάγκη καθώς οι ετήσιες κρίσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μετατραπεί σε μία «βιομηχανία» παραγωγής αποστράτων-συνταξιούχων και «μηχανή» αύξησης στρατηγών. Στο παρελθόν οι οικονομικές διαφορές των αξιωματικών που περνούσαν από την ενέργεια στην αποστρατεία κυμαινόταν μεταξύ 150 και 200 ευρώ λιγότερα, τώρα πλέον το χάσμα είναι τεράστιο και φθάνει έως και τα 1.000 ευρώ, με τους «στρατηγούς να αποστρατεύονται με την σύνταξη αστυνόμου»!

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της Αστυνομίας, που είχε επισημάνει πολύ νωρίς το πρόβλημα, είχε καταθέσει στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., την τελική της πρόταση για την παράλληλη επετηρίδα των αξιωματικών, πάνω στην οποία φαίνεται πως θα στηριχθεί η αρμόδια επιτροπή για την σύνταξη του νέου προεδρικού διατάγματος. Παρουσία της ηγεσίας του Σώματος το Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ είχε αναπτύξει της θέσεις τους για την αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφάλιζε τον ελάχιστο χρόνο παραμονής των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο Σώμα, στα 35 έτη, κάτι που αποτελούσε αδήριτη ανάγκη, μετά το νέο ασφαλιστικό σύστημα.

Στην πρότασή τους ανέφεραν ότι η ήδη ισχύουσα διάταξη των άρθρων 29 και 47 του ΠΔ 24/1977, που προβλέπει τη δυνατότητα παραμονής για τους Αστυνομικούς Διευθυντές που δεν έχουν συμπληρώσει 30 έτη πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα, και κρίνονται ως μη προακτέοι κατά τις ετήσιες κρίσεις να επεκταθεί μέχρι το 35ο. Δηλαδή να μπορεί να υπάρχει δυνατότητα προαγωγής νεώτερου Αστυνομικού Διευθυντή χωρίς να παρασύρει στην αποστρατεία τον αρχαιότερο, μία κατάσταση που θα ονομάζεται «παραλειπόμενος προς προαγωγή», με τον αξιωματικό να κρίνεται την επόμενη χρονιά διατηρώντας τη θέση του στην επετηρίδα, κάτι που ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις από το 2012. Παράλληλα για τους αντίστοιχους Αστυνομικούς Διευθυντές που κρίνονται ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους και δεν έχουν ομοίως 35 έτη υπηρεσίας, να μην αποστρατεύονται αλλά να τίθενται Εκτός Οργανικών Θέσεων σε παράλληλη επετηρίδα.

Οι ένστολοι συνδικαλιστές διευκρίνιζαν ότι αυτοί της παράλληλης επετηρίδας θα κρίνονται μόνο για τη διατήρησή τους στη θέση αυτή ή για την αποστρατεία τους. Το ανώτατο χρονικό όριο παραμονής στις ανωτέρω καταστάσεις, σύμφωνα με την πρότασή τους, θα είναι δυο για την πρώτη και τρία για τη δεύτερη κατάσταση ή τρία σωρευτικά, ενώ προϋπόθεση για να τεθεί κάποιος στη διαδικασία αυτή είναι να το αιτείται ο ίδιος.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ασχολούνται με το θέμα και έχουν ζητήσει από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αλλαγή του Π.Δ. και τη δημιουργία της παράλληλης επετηρίδας, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «Αν υπάρχουν δύο καλοί Αστυνομικοί Διευθυντές και προάγεται ο νεώτερος, δυστυχώς σήμερα με το απαρχαιωμένο σύστημα ο παλαιότερος αποστρατεύεται. Με την αλλαγή του Π.Δ., θα παραμένει στάσιμος και θα κρίνεται ξανά την επόμενη χρονιά. Επίσης, οι Αστυνομικοί Διευθυντές που αποστρατεύονται χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα 35 χρόνια υπηρεσίας, αν επιθυμούν θα μπαίνουν σε παράλληλη επετηρίδα. Δεν σημαίνει βέβαια ότι στη δεύτερη επετηρίδα θα μπαίνουν οι ‘άχρηστοι’ και ‘αδρανείς’, αλλά θα αξιολογούνται για να παραμείνουν».

Ουσιαστικά γίνεται λόγος για μία «επιχειρησιακή» και μία «επιτελική-διοικητική» επετηρίδα, που θα κόψει τον ρυθμό αθρόας συνταξιοδότησης νέων και ικανών αξιωματικών, που έχουν ακόμη να προσφέρουν ενώ καταδικάζονται σε μία οικονομική εξαθλίωση.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για αμερικάνικο σύστημα παράλληλης επετηρίδας όχι μόνο με τα υπάρχοντα κριτήρια αξιολόγησης αξιωματικών αλλά και με τις περιγραφές επαγγελματικής επάρκειας από τους εκάστοτε προϊσταμένους τους. Αυτοί που μπαίνουν στην παράλληλη επετηρίδα θα κρίνονται κάθε χρόνο για την απόδοσή τους προκειμένου να μην παρατηρούνται φαινόμενα παραμονής σε αυτή ως «αδρανείς» απλά για να περάσει ο χρόνος συμπλήρωσης των ετών υπηρεσίας για την σύνταξη.

Σημαντικό κομμάτι, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι η αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που μέχρι σήμερα όλοι παίρνουν «10άρια» από τους υψηλόβαθμους βαθμολογητές τους. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται η βαθμολόγηση να γίνεται με άριστα το «100», ώστε να δίνεται μεγαλύτερο περιθώριο και δυνατότητα στον βαθμολογητή να αποδώσει μια καλύτερη εικόνα για τις ικανότητες του βαθμολογούμενου και να εμφαίνεται η διαφορά ανάμεσα σε δραστήριους και ράθυμους αξιωματικούς του Σώματος.

Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου, θα «κρίνονται και οι κρίνοντες», για την αντιπροσωπευτικότητα του βαθμού με τον οποίο αξιολογούν τους υφισταμένους τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο και οι προτάσεις για το Π.Δ., θα είναι έτοιμα μέσα στον Φεβρουάριο με την προοπτική υπογραφής του τον ερχόμενο Απρίλιο, προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής και ενημέρωσης των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε στις επόμενες τακτικές κρίσεις να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και υλοποίηση.

Ένας λόγος που δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί το Π.Δ. για την παράλληλη επετηρίδα στις κρίσεις του 2017, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννη Κατσιαμάκα, ήταν και το γεγονός της απαιτούμενης έγκρισης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς δημιουργείται πρόσθετη δαπάνη λόγω αύξησης των θέσεων Αστυνομικών Διευθυντών, κάτι που αποτελεί «στοίχημα» για την πολιτική ηγεσία, να το ξεπεράσει.

Η πρόθεση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μόνο η υλοποίηση της πρότασης για επέκταση της πραγματικής υπηρεσίας των Αστυνομικών Διευθυντών στα 35 έτη, να παραμένουν δηλαδή στην επετηρίδα ακόμη και αν προάγεται κάποιος νεώτερος και να κρίνονται την επόμενη χρονιά.

Διαπιστώθηκε όμως ότι αν δεν γίνει ταυτόχρονα και η παράλληλη επετηρίδα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος μπλοκαρίσματος της επετηρίδας σε όλους τα παρακάτω βαθμούς.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ 17 Οκτ 2025 | 11:35

Λεμεσός: Εκτέλεσαν γνωστό Κύπριο επιχειρηματία και πρόεδρο ομάδας μέσα στο ΙΧ του - Τα σενάρια που εξετάζονται

Μαφιόζικη εκτέλεση Κύπριου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας στη Λεμεσό.

ΔΥΟ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 10:24

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Εκμεταλλεύονταν κορίτσια με ψυχικές ασθένειες και διακινούσαν πορνογραφικό υλικό και με ανήλικες

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε περιοχή του Πανοράματος από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πυλαίας – Χορτιάτη.

8.000 "ΤΑΡΙΦΑ" 16 Οκτ 2025 | 23:08

Επιχείρηση "Illuminati": Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών

Μέλη της οργάνωσης, αρχικά σύναπταν συμφωνίες για την παράνομη διακίνηση μεταναστών ή για την κατάρτιση κατά παραγγελία πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και αφού συγκέντρωναν τα επιθυμητά στοιχεία, τα έστελναν ηλεκτρονικά στους πλαστογράφους του κυκλώματος.

ΜΕ ΣΟΥΓΙΑ 16 Οκτ 2025 | 11:04

Βόλος: Στον ανακριτή 12χρονος - Εβγαλε σουγιά για να ληστέψει συμμαθητή του

"Δώσε μου τα χρήματά σου", φέρεται να είπε ο ανήλικος δράστης, σύμφωνα με τη δικογραφία.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 16 Οκτ 2025 | 08:38

"Γράφουμε μόνο πού έχει μπλόκο, δεν ρωτάμε, δεν σχολιάζουμε": Τι έλεγαν οι διαχειριστές στα γκρουπ με τα μπλόκα τροχαίας

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Αθήνα για διαχείριση ομάδων που ενημέρωναν διαδικτυακά για μπλόκα Τροχαίας σε Αττική, Κρήτη και Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες αριθμούσαν πάνω από 201.000 μέλη.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 15 Οκτ 2025 | 15:55

"Alarm Moto": "Τατοϊου λίγο πριν τη γέφυρα Βαρυμπόμπης" - Τα μηνύματα του γκρουπ που ενημέρωνε για μπλόκα της αστυνομίας

Από τον περασμένο Ιούλιο η Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος είχε βάλει στο στόχαστρό της δύο άτομα που "έτρεχαν" το γκρουπ "Alarm Moto".

ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 15 Οκτ 2025 | 13:14

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αττικόν για εγκαίνια ογκολογικής μονάδας - Ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας [εικόνες - βίντεο]

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, υπήρξε περιορισμένη ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομικών.

27 ΕΤΩΝ 15 Οκτ 2025 | 12:28
ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 13 Οκτ 2025 | 16:29

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και ομολόγησε ο οδηγός ταξί που παρέσυρε και εγκατέλειψε μηχανή με ταξίαρχο και ανθυπαστυνόμο της ΕΛΑΣ

Πρόκειται για 37χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στο τροχαίο

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΚΗΝΕΣ 13 Οκτ 2025 | 14:04

Απίστευτο: Τραμπούκισαν τον διευθυντή της αστυνομίας Ζακύνθου μέσα σε νυχτερινό κατάστημα [βίντεο]

Τραμπουκισμός σε βάρος του διευθυντή της αστυνομίας Ζακύνθου μέσα σε κλαμπ.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 13 Οκτ 2025 | 12:59

Αποτάχθηκαν ο αστυνομικός της Βουλής και η σύζυγός του που κατηγορούνται για τον βιασμό των παιδιών τους

Τόσο ο αστυνομικός της Βουλής όσο και η σύζυγός του αποτάχθηκαν από την ΕΛΑΣ.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ 13 Οκτ 2025 | 11:58

Καταδίωξη στον Κηφισό για κλεμένο ΙΧ - Συνελήφθη 25χρονος στο Καματερό

Ένας 25χρονος συνελήφθη στο Καματερό μετά την καταδίωξη που ξεκίνησε στον Κηφισό.

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ 12 Οκτ 2025 | 23:37

Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 41χρονος μοτοσικλετιστής που άρπαζε τσάντες γυναικών σε Νίκαια και Κορυδαλλό

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον μοτοσικλετιστή στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και τον συνέλαβαν

ΤΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 10 Οκτ 2025 | 13:00

Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός εστιατορίου στη Βουλιαγμένη τον περασμένο Οκτώβριο - Συνελήφθη 60χρονος

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης του εμπρησμού 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Νίκαιας.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΤΟ ΘΥΜΑ 10 Οκτ 2025 | 11:33
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 10 Οκτ 2025 | 10:38

Χανιά: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν 130 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρων και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 09 Οκτ 2025 | 11:51
ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ 08 Οκτ 2025 | 11:26

Μαρούσι: Καταδίωξη στους δρόμους των βορείων προαστίων μετά από αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν από τους δύο κακοποιούς που προσπάθησαν να εισβάλουν σε σπίτι στην οδό Μεσογείων.

170 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ 07 Οκτ 2025 | 13:55

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ: Κύκλωμα εκμεταλλευόταν εργασιακά και οικονομικά αλλοδαπούς - 12 συλλήψεις

Η αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα που εκμεταλλευόταν εργασιακά αλλά και οικονομικά αλλοδαπούς.

ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ 07 Οκτ 2025 | 12:08

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους αστυνομικούς και έκαναν έλεγχο σε... αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ

Με χειροπέδες κατέληξαν τρεις νεαροί στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παριστάνοντας τους αστυνομικούς επιχείρησαν να ελέγξουν έναν… κανονικό αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ 06 Οκτ 2025 | 14:34

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Ζευγάρι ο γνωστός αρχιτέκτονας και ο επιστάτης του κάμπινγκ - Μικρός σε ηλικία ο δράστης

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης και ο επιστάτης του κάμπινγκ στη Φοινικούντα Μεσσηνίας ήταν ζευγάρι.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 06 Οκτ 2025 | 11:54

Αιτωλοακαρνανία: Κουκουλόφοροι φίμωσαν και λήστεψαν ηλικιωμένη

Οι κουκουλόφοροι ληστές εισέβαλλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, σήμερα δευτέρα τα ξημερώματα.

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 10:25

Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν σε 46χρονο μετά από διαπληκτισμό

Θύμα ξυλοδαρμού 46χρονος στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΕ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ 06 Οκτ 2025 | 10:05

Ωρωπός: 47χρονος πήγε στο σπίτι της πρώην του, την άρπαξε και την κρατούσε κλειδωμένη στο σπίτι του

Αφού στο σπίτι του στον Ωρωπό 47χρονου έφτασε ειδικός διαπραγματευτής, ο άνδρας άφησε τη γυναίκα που είχε αρπάξει.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ 05 Οκτ 2025 | 23:33

Νέα σπείρα κακοποιών προσποιείται τους αστυνομικούς και ξαφρίζει πολίτες: Σοκάρει η μαρτυρία θύματος

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους

ΜΕΣΣΗΝΙΑ 05 Οκτ 2025 | 22:25

Διπλή δολοφονία σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα - Στο σημείο η αστυνομία

Δύο άντρες νεκροί από πυροβολισμούς σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα της Μεσσηνίας.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 05 Οκτ 2025 | 22:00

Ζάκυνθος: Χειροπέδες σε 29χρονο για την αποπειρα δολοφονίας του 38χρονου στη Δροσιά

Η αστυνομία συνέλαβε 29χρονο μάγειρα στη Ζάκυνθο για την απόπειρα δολοφονίας στον Άγιο Στέφανο.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 Οκτ 2025 | 12:40

Στο αστυνομικό τμήμα η Τζίνα Αλιμόνου για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας - Συνελήφθη ο σύντροφός της

Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν ύστερα από τηλεφώνημα για έντονο καβγά μέσα στο σπίτι της Τζίνας Αλιμόνου.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 04 Οκτ 2025 | 23:54

Στα χέρια των αρχών ο 25χρονος διανομέας που τραυμάτισε με κατσαβίδι οδηγό στην Ιερά Οδό - Έχει συλληφθεί άλλες 19 φορές

Άλλες 19 φορές έχει συλληφθεί ο διανομέας που χτύπησε με κατσαβίδι οδηγό στην Ιερά Οδό.

ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ 04 Οκτ 2025 | 21:33
ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 04 Οκτ 2025 | 20:28

Συνελήφθη 32χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 9 κιλά ηρωίνης

Χειροπέδες σε 32χρονο με περισσότερα από 9 κιλά ηρωίνης.

ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 04 Οκτ 2025 | 18:49

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για ληστείες διανομέων - Πριν έκαναν παραγγελίες

Με την απειλή όπλου ακινητοποιούσαν τους διανομείς, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα και διέφευγαν πεζοί.

ΤΙ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 03 Οκτ 2025 | 21:12

ΕΛΑΣ: Επιχείρηση στην Αττική για την καταπολέμηση τουρκικών εγκληματικών οργανώσεων - 4 συλλήψεις

Ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Τουρκίας, καθώς και ένας Έλληνας

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ 03 Οκτ 2025 | 16:08

Αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσαρά: Ξήλωσαν χασισοφυτεία με πάνω από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης

Έχει συλληφθεί ένας ημεδαπός, στον οποίον φέρεται να ανήκε η χασισοφυτεία.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 03 Οκτ 2025 | 13:39

Αγρίνιο: Πυροβολούσε γάτες με αεροβόλο από το μπαλκόνι του

Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκαν τα ζώα, ωστόσο το αυτοκίνητο υπέστη φθορές και ο άνδρας απείλησε τον ιδιοκτήτη με κοντάρι.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤ. ΤΑ ΚΕΡΔΗ 02 Οκτ 2025 | 15:45
ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 01 Οκτ 2025 | 19:17

Μαρόκο: Η στιγμή που όχημα της Αστυνομίας πέφτει με ταχύτητα πάνω σε διαδηλωτές - Αναφορές για έναν νεκρό [βίντεο]

Συγκλονιστικό περιστατικό διαδραματίστηκε κατά την τέταρτη ημέρα των διαδηλώσεων που πραγματοποιούν κυρίως νέοι στο Μαρόκο

ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ 01 Οκτ 2025 | 19:01

Κόλαφος τα στοιχεία της ΕΛΑΣ: Έξι νεκροί και 663 τραυματίες σε 559 τροχαία τον Σεπτέμβριο στην Αττική

Tα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς

ΜΕΣΩ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ 01 Οκτ 2025 | 14:40

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε το Δημόσιο - Σχεδόν 5.000.000 ευρώ τα παράνομα κέρδη της [βίντεο]

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους κατηγορούμενους που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση

ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ 01 Οκτ 2025 | 13:09
ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 01 Οκτ 2025 | 10:55

Άνοιξη: Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έδειρε όλη την οικογένεια επειδή δεν πλήρωνε το νοίκι – Τρεις τραυματίες

Τραυματίες είναι ένας 86χρονος, η 74χρονη σύζυγός του, η οποία νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με κάταγμα, αλλά και ο 44χρονος γιος τους που έχει τραύμα από μαχαίρι.

ΤΙ ΛΕΝΕ 30 Σεπ 2025 | 18:42

Αναβρασμός στους Ρομά για τους αστυνομικούς στους καταυλισμούς: "Θα κατεβούμε στην Αθήνα με λεωφορεία"

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλάδος Ρομά, Κωνσταντίνος Σταντίκογλου, επιθυμούν αστυνόμευση μέσα στους οικισμούς, όχι όμως με τον τρόπο που επιλέγει η κυβέρνηση

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Σεπ 2025 | 18:05

Βασίλης Μπισμπίκης: Το τηλεφώνημα της συνεργάτιδάς του στην ΕΛΑΣ που θόλωσε τα νερά - "Δεν είπε ποτέ ότι παρέσυρε ΙΧ"

Ο αξιωματικός υπηρεσίας που φέρεται να μίλησε με τη συνεργάτιδα του Βασίλη Μπισμπίκη, αναφέρει ότι πράγματι μίλησε μαζί της, αλλά δεν του έδωσε την ακριβή εικόνα των γεγονότων - Τι υποστηρίζει η ίδια

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΕΛΑΣ 30 Σεπ 2025 | 14:21

Η Δημογλίδου διαψεύδει τον Μπισμπίκη: Δεν ενημέρωσε ο ίδιος για το τροχαίο -Τρίτο πρόσωπο κάλεσε την αστυνομία

Η ίδια υπογράμμισε πως αν κάποιος εμπλακεί σε τροχαίο που έχει υλικές ζημιές, πρέπει να παραμείνει στο σημείο και να καλέσει το 100.

58ΧΡΟΝΟΣ Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑΣ 30 Σεπ 2025 | 13:07

Έκρυβε 237.435 ευρώ σε σακούλες σκουπιδιών – Συνελήφθη καταστηματάρχης με λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα [εικόνες]

Καταστηματάρχης στον Άγιο Παντελεήμονα συνελήφθη με λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα και 237.435 ευρώ σε σακούλες σκουπιδιών.

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ 30 Σεπ 2025 | 10:46

Ηράκλειο: Χτύπησε την 66χρονη μητέρα του για να της πάρει χρήματα

Ο 35χρόνος φέρεται να βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, φωνάζοντας, απειλώντας και βρίζοντας τη μητέρα του.

30 Σεπ 2025 | 10:42

Εντατικοί έλεγχοι στα μέσα μεταφοράς: Πώς η "Αριάδνη" έφερε μείωση 60% στα περιστατικά παραβατικότητας

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο, τα στελέχη του σχεδίου "Αριάδνη", προχώρησαν σε συνολικά 91.610 ελέγχους, 1.539 προσαγωγές και 1.536 συλλήψεις.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 30 Σεπ 2025 | 09:25

Χρυσοχοΐδης: Θα προσλάβουμε 50 άοπλους αστυνομικούς ως διαμεσολαβητές με τους Ρομά

Τη δημιουργία για πρώτη φορά ενός νέου σώματος που θα στελεχωθεί με 50 ένστολους άοπλους αστυνομικούς που θα αναλάβουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή με τις κοινότητες των Ρομά, ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 29 Σεπ 2025 | 23:41

Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών

Τον κρατούμενο εντόπισαν ο αξιωματικός Υπηρεσίας και ο σκοπός των κρατητηρίων οι οποίοι εφάρμοσαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενώ προσπάθεια ανάνηψης έγινε και από πλήρωμα ασθενοφόρου που έσπευσε στο σημείο

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Σεπ 2025 | 09:11

Μεταμόρφωση: Άγρια συμπλοκή δεκάδων ατόμων σε κρητικό γλέντι με 4 τραυματίες - Οπαδικά κίνητρα βλέπει η ΕΛΑΣ

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο ΚΑΤ με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ενώ οι 3 είναι πιο σοβαρά.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 12:50

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κάνουν εντυπωσιακή έφοδο σε σπίτι 62χρονου - Επειδή εκοβε ξύλα παράνομα [βίντεο]

Μεγάλη επιχείρηση με πάνοπλους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε οικία 62χρονου στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Έκοβε ξύλα από το δάσος και τα πουλούσε.

«ΜΑΙΜΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ 26 Σεπ 2025 | 07:21

"Βρήκαμε κι άλλα καλώδια": Πώς μια σπείρα Ρομά εξαπατούσε ηλικιωμένους - Δήλωναν... πυρόπληκτοι για να παίρνουν επιδόματα

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα θύματά τους όταν γύριζαν στις οικίες τους φορτωμένοι με ψώνια. Προσφέρονταν να τους βοηθήσουν και δήλωναν ότι ήταν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.

ΤΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ 25 Σεπ 2025 | 15:24
ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ 25 Σεπ 2025 | 10:11

Η ΕΛΑΣ θα προσλάβει 100 Ρομά ως ειδικούς φρουρούς μέσα στους καταυλισμούς - Αρκεί να έχουν τελειώσει το Λύκειο

Η ΕΛΑΣ θα προσλάβει 100 Ρομά ως ειδικούς φρουρούς, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν τελειώσει το Λύκειο και να γνωρίζουν το γλωσσικό ιδίωμα Ρομανί.

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 25 Σεπ 2025 | 07:45

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 24χρονου "Παλαιστίνιου": Δάγκωσε αστυνομικό και φώναζε "Αλλάχου Ακμπάρ"

Ο "πιθανόν" 24 χρόνων άνδρας, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορές, απείθεια, αντίσταση, παράνομη είσοδο στη χώρα και απέλαση.

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ 24 Σεπ 2025 | 15:39

Ψεύτικη ταυτότητα δήλωσε ο 24χρονος που επιτέθηκε με ψαλίδι σε γυναίκα και δάγκωσε αστυνομικό – Είχε ήδη συλληφθεί 7 φορές

Ο 24χρονος με καταγωγή, κατά δήλωσή του, από την Παλαιστίνη που επιτέθηκε με γυναίκα σε ψαλίδι έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και έδωσε ψευδή στοιχεία.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Σεπ 2025 | 14:06

Πάτρα: Αστυνομικός εμβόλισε το αυτοκίνητο του αδελφού του, τον χτύπησε με λοστό και εξαφανίστηκε

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα, με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό, ο οποίος πλέον καταζητείται από τους ίδιους του τους συναδέλφους.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 24 Σεπ 2025 | 12:54
ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 11:43
ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 23 Σεπ 2025 | 14:31

Επίθεση με γροθιές σε 14χρονο έξω από σχολείο στον Ασπρόπυργο: Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι

Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν για επίθεση σε 14χρονο και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 23 Σεπ 2025 | 10:27

Eισβολή κακοποιών σε εταιρεία στον Ασπρόπυργο – Έριξαν πόρτα με ΙΧ για να φτάσουν στο χρηματοκιβώτιο

Τέσσερις δράστες εμβόλισαν πόρτα εταιρείας στον Ασπρόπυργο για να φτάσουν στο χρηματοκιβώτιο.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ 23 Σεπ 2025 | 06:51

Η "ΕΚΑΜ του Ελληνικού FBI" σε 25 καταυλισμούς Ρομά: Θα έχουν ειδική στολή και εξοπλισμό - Ποια θα είναι η δράση τους

Η "ΕΚΑΜ του Ελληνικού FBI", τοποθετείται σε 25 καταυλισμούς, για την αποτροπή της εγκληματικότητας.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 22 Σεπ 2025 | 16:55

Θεσσαλονίκη: 36χρονος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά και απείλησε τέσσερα ανήλικα αγόρια σε δημοτικό σχολείο

Ο ίδιος φαίνεται πως βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, καθώς ομολόγησε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά αρνείται τις υπόλοιπες πράξεις και γι' αυτό ζήτησε να συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες της περιοχής.

ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ 22 Σεπ 2025 | 15:26

Ελεύθερη αφέθηκε η 62χρονη στη Βοιωτία που έθαψε τη μητέρα της σε στάβλο- Υπό διερεύνηση το πώς πέθανε η γυναίκα

Η 60χρονη γυναίκα ζητούσε επίμονα να μάθει τι λέγεται για την ίδια στα μέσα ενημέρωσης.

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 13:09

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρό βρέφος 2,5 μηνών στις Καλύβες Αποκορώνου - Το πλάκωσαν οι γονείς στον ύπνο τους

Ο 28χρονος άνδρας και η 26χρονη σύντροφός του μόλις αντιλήφθηκαν ότι το παιδί τούς δεν είχε τις αισθήσεις του, ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 22 Σεπ 2025 | 13:06

Θεσσαλονίκη: Έσφαξε αρνί στο Σέιχ Σου για να τιμήσει το κουρμπάνι - Κακουργηματική δίωξη σε 51χρονο

Αστυνομικοί εντόπισαν το ζώο κρεμασμένο σε κλαδί δέντρου και συνέλαβαν τον άντρα, ενώ δίπλα του εντόπισαν και το μαχαίρι.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 22 Σεπ 2025 | 11:46

Χρυσοχοΐδης: "Εξειδικευμένοι αστυνομικοί θα περιπολούν μέσα στους καταυλισμούς των Ρομά - Τέλος η ανοχή"

Νέο σχέδιο Χρυσοχοϊδη για τη μείωση της εγκληματικότητας. Αστυνομικοί θα περιπολούν μέσα σε καταυλισμούς Ρομά.

TRAFFICKING 22 Σεπ 2025 | 07:53

Υπόθεση μαστροπείας: Πώς ο 42χρονος Joker παγίδευε ευάλωτες γυναίκες - Οι αποκαλύψεις από τα θύματά του

Τέσσερα θύματα του "Joker", του 42χρονου μαστροπού, παραγωγού ερωτικών ταινιών, αποκαλύπτουν νέες πτυχές από την δράση του.

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 19 Οκτ 2025 | 09:00

Φοινικούντα: Οι άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και ένα... λευκό ΙΧ ξεκαθαρίζουν τη διπλή δολοφονία - Τα πρόσωπα "κλειδιά"

Τι κατέθεσε φίλη του 68χρονου που επικοινώνησε μαζί του λίγες μέρες μετά την επίθεση με αεροβόλο σε βάρος του, τον περασμένο Σεπτέμβριο

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 18 Οκτ 2025 | 10:48

Φοινικούντα: Γιατί το τηλεφώνημα του ανιψιού μετά τη διπλή δολοφονία στο αφεντικό του συνεργού έχει μπει στο μικροσκόπιο

Τόσο ο ανιψιός, όσο και η σύντροφος του, είχαν βρεθεί χθες στα δικαστήρια της Καλαμάτας, για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Οκτ 2025 | 07:33

Απάτες εκατομμυρίων με τον ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ένδυσης - Οι οδηγίες του λογιστή και το "ξέπλυμα" με σπίτια στο Ντουμπάι και αυτοκίνητα

Ακόμα και ακίνητα στο… Ντουμπάι, είχαν αγοράσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που προκάλεσε ζημιά ύψους 2.190.000 ευρώ στο δημόσιο εξαπατώντας τον ΕΦΚΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ 17 Οκτ 2025 | 06:57

Φοινικούντα: "Θα τον κάνω να του φύγει το κλαπέτο" - Τα 300 βίντεο, οι κλήσεις και οι καταθέσεις που ρίχνουν φως στο διπλό φονικό

Συγγενείς του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, υπέβαλαν αίτημα στην Ανακρίτρια για αναπαράσταση του εγκλήματος.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 16 Οκτ 2025 | 08:38

"Γράφουμε μόνο πού έχει μπλόκο, δεν ρωτάμε, δεν σχολιάζουμε": Τι έλεγαν οι διαχειριστές στα γκρουπ με τα μπλόκα τροχαίας

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Αθήνα για διαχείριση ομάδων που ενημέρωναν διαδικτυακά για μπλόκα Τροχαίας σε Αττική, Κρήτη και Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες αριθμούσαν πάνω από 201.000 μέλη.

ΘΡΙΛΕΡ 16 Οκτ 2025 | 07:05

"Στη Φοινικούντα πήγα για τα χρήματα του εκβιασμού": Το τηλεφώνημα, η selfie και η εμπλοκή άλλων δύο προσώπων

Οι αστυνομικοί έχουν εύρημα το επίμαχο χρονικό διάστημα, το οποίο εμπλέκει εκούσια ή ακούσια, δύο ακόμη πρόσωπα, στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 15 Οκτ 2025 | 06:44

Φοινικούντα: Το τηλεφώνημα πριν τη διπλή δολοφονία και όσα δεν πείθουν τις Αρχές - Πού ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το διπλό φονικό στη Φοινικούντα - Τι υποστηρίζουν ο φερόμενος δράστης και ο συνεργός, τι ψάχνουν οι Αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 14 Οκτ 2025 | 07:09

Φοινικούντα: Κοντά στον δολοφόνο οι Αρχές - Η επικοινωνία "εύρημα" και οι τελευταίες αλλαγές στη διαθήκη του 68χρονου

Σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα του ηθικού και φυσικού (ων) αυτουργού (ων) της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα, φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές.

13 Οκτ 2025 | 07:05

Φοινικούντα: Αυθόρμητη και εκδικητική η διπλή δολοφονία - Στο μικροσκόπιο η διαδρομή διαφυγής και η διαθήκη του 68χρονου

Οι αστυνομικοί θα στραφούν και στα πρόσωπα της πρόσφατης διαθήκης του 68χρονου, και κυρίως στα πρόσωπα που "αφαιρέθηκαν" ή "προστέθηκαν", από την προηγούμενη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 08:43

Φοινικούντα: Σε 8 περιοχές έχουν εντοπίσει οι κάμερες τον δράστη της δολοφονίας - Πήγε με το λευκό σκούτερ στην Αθήνα

Ο δολοφόνος μετά το διπλό φονικό που σημειώθηκε στις 20:20 το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου, διάνυσε περίπου 500 χιλιόμετρα και περισσότερες από 5 ώρες για να φθάσει τελικά στην Αθήνα.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Οκτ 2025 | 08:44

Φοινικούντα: Μετά τη δολοφονία ο δράστης έκανε... 450χλμ με λευκό σκούτερ για να φτάσει στην Αθήνα

Αν αυτή η αναζήτηση δεν οδηγεί σε ένοχο, θα στραφούν και στα πρόσωπα της πρόσφατης διαθήκης, και κυρίως στα πρόσωπα που "αφαιρέθηκαν" ή "προστέθηκαν".

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ 10 Οκτ 2025 | 07:53

Δουλέμποροι εργατών γης: Άφαντη η 29χρονη αρχηγός από το Νεπάλ - Τους παγίδευε με σκηνοθετημένα βίντεο στο TikTok

Οι εργάτες από το Νεπάλ απασχολούνταν σε εξαντλητικές αγροτικές εργασίες υπό την εποπτεία των επιστατών, ενώ οι συνθήκες εργασίας ήταν εξαιρετικά σκληρές.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ 10 Οκτ 2025 | 06:44

"Γίνονταν κακά πράγματα στο κάμπινγκ": Οι απειλές ενός ανήλικου στον ιδιοκτήτη και η μυστηριώδης αλλαγή της διαθήκης

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε μία μοτοσυκλέτα, στην οποία εκτιμούν με μεγάλη βεβαιότητα, ότι επιβαίνει ο δράστης μετά την διπλή δολοφονία, να κινείται προς την Ηλεία.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ FBI 09 Οκτ 2025 | 07:51

Δουλέμποροι προσέλκυαν εργάτες με βίντεο στο TikTok - Τους υπόσχονταν καλούς μισθούς για να "ξεφύγουν από τη μιζέρια"

Τα μέλη της συμμορίας, τους έπαιρναν σχεδόν όλο το μεροκάματο που τους έδιναν οι εργοδότες, με την αιτιολογία ότι τους παρείχαν φαγητό, διαμονή, νερό και ρούχα.

ΙΛΙΣΙΑ 09 Οκτ 2025 | 07:47

Έκρηξη στη Μιχαλακοπούλου: Ο δράστης άφησε ατάραχος τη βόμβα στην είσοδο της ντίσκο - Τα σενάρια πίσω από την έκρηξη στο Jacky.O

Σε πλάνα έχει καταγραφεί άνδρας που είναι ντυμένος στα μαύρα και με κουκούλα, κρατάει στα χέρια του μια χάρτινη σακούλα, παρόμοια με αυτή που αφέθηκε μπροστά στην είσοδο του μαγαζιού, μέσα στην οποία υπήρχε ο εκρηκτικός μηχανισμός

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 06:58

Εγκλημα στη Φοινικούντα: Η τελευταία διαθήκη που δεν έχει ανοίξει και οι επαφές του 68χρονου με ανήλικους

Ο 68χρονος άλλαζε συχνά την διαθήκη του, η τελευταία αλλαγή φαίνεται να έγινε την 1η Οκτωβρίου - Οι Αρχές εξετάζουν και συναναστροφές του θύματος με ανήλικους.

ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ 08 Οκτ 2025 | 11:26

Μαρούσι: Καταδίωξη στους δρόμους των βορείων προαστίων μετά από αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν από τους δύο κακοποιούς που προσπάθησαν να εισβάλουν σε σπίτι στην οδό Μεσογείων.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 08 Οκτ 2025 | 06:41

Εγκλημα στη Φοινικούντα: Οι 5 κληρονόμοι που έγιναν ένας, η αποκλήρωση και το "μήλον της έριδος" - Τι ψάχνουν οι Αρχές

Μέχρι στιγμής, οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας στη Φοινικούντα παραμένουν άκαρπες - Τι έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ 07 Οκτ 2025 | 07:00

Εγκλημα στη Φοινικούντα: Η μεγάλη περιουσία του 68χρονου, ο μοναδικός κληρονόμος και ο αυτόπτης μάρτυρας-"κλειδί"

Οικονομικά κίνητρα, βλέπουν οι αρχές πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του 68χρονου ιδιοκτήτη του camping και του 61 ετών επιστάτη, στη Φοινικούντα Μεσσηνίας.

ΚΥΚΛΩΜΑ 06 Οκτ 2025 | 07:41

Εικονικά τιμολόγια: Αρνείται τις κατηγορίες ο πρόεδρος της ΠΑΕ- Ο ρόλος της άρρωστης θείας και ο αλκοολικός "μπροστινός"

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας των Δυτικών Προαστίων, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής στις επίμαχες συνδιαλλαγές.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 06:45

Κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια: "Σφραγιδούλα και υπογραφούλα" - Ο "διαχρονικός" λογιστής και η κόρη του

Ένας 55χρονος λογιστής, συμμετείχε σε όλες τις συνθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης μαζί με τον 52χρονο πρόεδρο της ερασιτεχνικής ομάδας και τον 40χρονο έγκλειστο των φυλακών Χαλκίδας

Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ 02 Οκτ 2025 | 08:14

"Πίεση στον Άρη για χρήματα": Το κύκλωμα με τις 370 εταιρείες φαντάσματα - Ο πρόεδρος ομάδας και το 1,5 εκατ. στον Κοκλώνη

Ο 52χρονος πρόεδρος της ερασιτεχνικής ομάδας μαζί με τους συνεργούς τους είχαν δημιουργήσει έναν μεγάλο ιστό "μαϊμού" εταιρειών, οι οποίες εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια μεταξύ τους και προς τρίτους έναντι αμοιβής.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 02 Οκτ 2025 | 06:50

Λάρισα: Ο θρύλος για τους χαμένους θησαυρούς οδήγησε στον θάνατο τον 53χρονο - Αλλες 10-15 ομάδες έχουν ψάξει στη σπηλιά

"Δεν μας είχε πει ποτέ για τη δραστηριότητά του ή ότι σκέφτεται να ψάξει για λίρες ή χρυσό", ανέφεραν συγγενείς του 53χρονου.

ΑΝΟΙΞΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 02 Οκτ 2025 | 06:30

"Θα μας σκότωνε": Σοκάρουν οι ενοικιαστές για την άγρια επίθεση του ιδιοκτήτη - Τους χτυπούσαν με ρόπαλο

Με ρόπαλο και μαχαίρι, ο δράστης αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του - Ο 31χρονος άνδρας επιτέθηκε στους ενοικιαστές του σπιτιού του στην Άνοιξη Αττικής.

30 Σεπ 2025 | 10:42

Εντατικοί έλεγχοι στα μέσα μεταφοράς: Πώς η "Αριάδνη" έφερε μείωση 60% στα περιστατικά παραβατικότητας

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο, τα στελέχη του σχεδίου "Αριάδνη", προχώρησαν σε συνολικά 91.610 ελέγχους, 1.539 προσαγωγές και 1.536 συλλήψεις.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΤΕΣ 29 Σεπ 2025 | 07:30

"Είμαστε από τη ΔΕΗ, θα εκραγεί το κτίριο" - Πώς επιτήδειοι εξαπατούν ηλικιωμένους και τους αρπάζουν χρήματα

Επιτήδειοι, άλλες φορές μέσω τηλεφώνου και άλλες και με φυσική παρουσία, επιχειρούν με ευφάνταστους τρόπους να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, βάζοντας στο στόχαστρο συνήθως ηλικιωμένα άτομα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 29 Σεπ 2025 | 07:12

Ξάνθη: Βαρήκοος και με σκλήρυνση κατά πλάκας ο 40χρονος ομογενής - Αστυνομικός τον ξυλοφόρτωσε και τον πέταξε σε χωράφι

Ο συνοριοφύλακας εκτός υπηρεσίας, σταμάτησε τον άτυχο άνδρα, νομίζοντας ότι ήταν παράνομος μετανάστης - Συγκλονίζει η μαρτυρία του 40χρονου θύματος.

"ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ" 26 Σεπ 2025 | 07:55

Αυτός είναι ο 77χρονος που κρατούσε φιάλη με έμβρυο σε φορμόλη - Οικονομολόγος, λογοτέχνης και μεταφραστής

Ο 77χρονος υποστήριξε ότι η φιάλη με το έμβρυο ήταν του παππού του, που ήταν μεγαλογιατρός το 1930 (!), και αποφάσισε να το κρατήσει για… κειμήλιο.