
Αποτυπώματα του καταζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου, του 33χρονου δραπέτη, γνωστού ως «καρφάκια» και DNA, αταυτοποίητου μέχρι στιγμής ατόμου αντοπίστηκαν στο φουσκωτό σκάφος, με το οποίο τράπηκαν σε φυγή οι ληστές του Διστόμου.
Την ίδια ώρα, δύο ημέρες πριν από τη ληστεία στο Δίστομο, αυτόπτες μάρτυρες αναγνωρίζουν τον Γιώργο Πετρακάκο και τον 44χρονο Πελοποννήσιο ποινικό, ως τα άτομα που κινούνταν κοντά στην Τράπεζα, πιθανότατα για την κατόπτευση του χώρου.
Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι ο Γ.Πετρακάκος και ο 33χρονος "καρφάκιας" ενδέχεται -σύμφωνα με υψηλόβαθμκους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.- να μετείχαν στη διαφυγή του Νίκου Μαζιώτη, μετά την επίθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, στην οδό Αμερικής.
Στο μεταξύ διαπιστώνεται ότι σίγουρος ενοικιαστής και κάτοικος του διαμερίσματος στην οδό Μιχάλη Βόδα, στον Άγιο Νικόλαο, ήταν ο 44χρονος Πελοποννήσιος. Το είχε νοικιάσει την άνοιξη του 2013 προπληρώνοντας τουλάχιστον 6 ενοίκια, αλλά το εγκατέλειψε τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2013.
Παρότι ο καταζητούμενος έβαψε όλο το σπίτι, προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποίησε αποτύπωμα του στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Εκτιμούν ότι από αυτό πέρασαν οι ποινικοί συνεργοί του, ενδεχομένως και ο Νίκος Μαζιώτης.
Διαπιστώνεται επίσης ότι, στο ταχύπλοο φουσκωτό, το οποίο κλάπηκε στις 22 Αυγούστου 2012 από την Καλαμάτα, οι δράστες είχαν αλλάξει χρωματισμό και όνομα, στοιχείο που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, το σκάφος να βρισκόταν σε κοινή θέα – ελλιμενισμένο ή αρόδου.
Σχεδόν όλο το προσωπικό της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναζητούν το κρησφύγετο των ποινικών που είχαν άμεση συνεργασία, τουλάχιστον όσο αφορά στις ληστρικές επιδρομές, με τον Νίκο Μαζιώτη.
Σημειώνεται ότι, στο σπίτι του Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα στο Μαρούσι, είχαν εντοπιστεί αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και φαρμακείο στην περιοχή του Κιάτου Κορινθίας, όπου το καταζητούμενο ζευγάρι φαίνεται να είχε νοικιάσει ως «καλοκαιρινή κατοικία» το 2013.
Ο «καρφάκιας» ήταν ο... απαγωγέας του ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια της πρώτης εναέριας απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο πριν από 1,5 χρόνο μετατράπηκε σε δραπέτη, αφού δεν επέστρεψε στις φυλακές μετά την άδεια που είχε λάβει. Είχε διεκδικήσει τη χορήγηση άδειας με απεργία πείνας και έντονη αντιεξουσιαστική υποστήριξη, με αποτέλεσμα τελικά να τη λάβει.
Ο 44χρονος ποινικός της... Πελοποννήσου, σημειώνουν οι αστυνομικοί, αρέσκεται να ανοίγειδιάλογο με τους πολίτες κατά τη διάρκεια ληστειών, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα τους πειράξουν, ότι τα χρήματα είναι ασφαλισμένα, μη σας νοιάζει» και άλλες τέτοιες εκφράσεις. Και στο Δομοκό, εκείνος που φαίνεται να είχε το «πρόσταγμα», είχε παρόμοια συνομιλία με δύο γυναίκες (η μία έγκυος) και έναν άνδρα. «Σιγά και εμείς χρωστάμε αλλά δεν κάνουμε ληστείες», του είπε ένας πολίτης, για να λάβει την παρακάτω αινιγματική ή αποπροσανατολιστική απάντηση του δράστη: «Και τι νομίζεις κάνουμε μόνο ληστείες, δεν έχεις ακούσει στις ειδήσεις για τους ληστές-τρομοκράτες;».
Τον Οκτώβριο του 2001 είχε συλληφθεί μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στα διόδια των Αφιδνών όπου και είχε τραυματιστεί στο πόδι, ενώ λίγα χρόνια αργότερα είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία αλλοδαπού κρατουμένου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Τον είχε κρεμάσει μαζί με συγκρατούμενο του.
Ο Νίκος Μαζιώτης συνεργάστηκε μαζί τους προκειμένου να έχει οικονομικό “μέρισμα” από τις ληστρικές επιδρομές και παροχή οπλισμού.
Οι αρμόδιες διωκτικές αρχές, ακόμη και πριν από τη ληστεία στο Δίστομο, είναι σε θέση να γνωρίζουν τα περισσότερα από τα πρόσωπα που αποτελούν τη «μικτή» ληστρική ομάδα, ενώ έχουν σχηματίσει και μία γεωγραφική ακτίνα τοποθεσιών, κυρίως στον νομό Κορινθίας, που εικάζεται πως υπάρχει χώρος απόκρυψης προσώπων, οχημάτων, σκαφών και οπλισμού, η οποία ολοένα και μικραίνει...
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr