Απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου.Ομοιότητες με την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου βλέπει η αστυνομία

«Είχα εκπαιδευτεί για το ενδεχόμενο» είπε στους αξιωματικούς της αστυνομίας ο εφοπλιστής- Παροιμιώδης η ψυχραιμία του - εμβόλισε το αυτοκίνητο των δραστών και επέστρεψε με την όπισθεν στο γραφείο του.

apotuximeni-apopeira-apagwgis-tou-efoplisti-kikou-martinou-omoiotites-me-tin-apagwgi-tou-efoplisti-perikli-panagopoulou-blepei-i-astunomia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Βγαλμένη απο σενάριο του Χόλιγουντ ήταν η απόπειρα απαγωγής νωρίτερα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης με στόχο τον Κίκο Μαρτίνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Ο νεαρός αναχώρησε από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Minerva Marine με προορισμό το σπίτι του στο Καβούρι. Πενήντα μέτρα απο το γραφείο του ένα φορτηγάκι του έκοψε κάθετα το δρόμο και τρείς οπλοφόροι βγήκαν στο οδόστρωμα.Ενα δεύτερο αυτοκίνητο, ένα Citroen λευκό, έκλεισε το αυτοκίνητο του εφοπλιστή από πίσω.

Ο νεαρός εφοπλιστής αντιδρώντας αστραπιαία έβαλε όπισθεν και εμβόλισε τολευκό Citroen δημιουργώντας δρόμο διαφυγής.Κινούμενος με την όπισθεν σχεδόν για 50 μέτρα επέστρεψε στα γραφεία της εταιρείας απ όπου και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι δράστες που εκτιμάται ότι ήταν συνολικά επτά με οκτώ έκαψαν σχεδόν επιτόπου το φορτηγάκι και στη συνέχεια λίγο μακρύτερα στην οδό Αθηναϊδος και Πάτμου έβαλαν φωτιά στο δεύτερο ΙΧ και εξαφανίστηκαν με τρίτο αυτοκίνητο που προφανώς επέβαιναν συνεργοί τους.Στο λευκό Citroen οι πινακίδες ήταν κλεμμένες απο αυτοκίνητο ίδιας μάρκας και χρώματος ενώ το φορτηγάκι έχει κλαπεί απο την Μεταμόρφωση και αναζητείται ο ιδιοκτήτης του. 

 

Παράλληλα, άνδρες της Ασφάλειας συλλέγουν οπτικό υλικό από τις κάμερες Ελέγχου Κυκλοφορίας της λεωφόρου Βουλιαγμένης και από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω επιχειρήσεων και εκτιμούν ότι θα εξασφαλίσουν την εικόνα των δραστών και, κυρίως, τα χαρακτηριστικά του οχήματος διαφυγής, ώστε να το εντοπίσουν το συντομότερο δυνατό. 

Κατά την κατάθεσή του στους αξιωματικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας, ο εφοπλιστής δήλωσε ότι είχε εκπαιδευτεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο


Ποιος είναι ο Κίκος Μαρτίνος

Το πλήρες όνομα του νεαρού εφοπλιστή είναι Ανδρέας Ιωάννης Μαρτίνος αλλά η οικογένεια και οι φίλοι του τον φωνάζουν Κίκο. Ο Κίκος Μαρτίνος είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Λιβανού κόρη του επίσης εφοπλιστή  Γιώργου Λιβανού .


Η εφοπλιστική οικογένεια

Η οικογένεια των εφοπλιστών Μαρτίνου διαθέτει σήμερα τρείς επιχειρήσεις Thenamaris  διαθέτει έναν ισχυρό στόλο που αποτελείται από 34 δεξαμενόπλοια και 11 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας 4 περίπου εκατ. τόνων, η Minerva Marine ελέγχει έναν στόλο με 31 δεξαμενόπλοια και 1 πλοίο ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας 1,7 εκατ. τόνων και η East Med διαθέτει 30 περίπου bulk carriers, η χωρητικότητα των οποίων υπολογίζεται σε 2,8 εκατ. τόνους. 

 Θυμίζει την απαγωγή Περικλή Παναγόπουλου  

  Πηγές της αστυνομίας  θεωρούσαν ότι η «επιχείρηση» θυμίζει επιχειρησιακά την απαγωγή του επίσης εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στις 12 Ιανουαρίου του 2009. 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook