
Η τουρκική φρεγάτα "Κεμάλ Ρέις", όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φαίνεται να έχει πάρει ρότα για να φύγει από την περιοχή της παράνομης τουρκικής Navtex και όπως φαίνεται κατευθύνεται στον ναύσταθμο του Ακσαζ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, όλα δείχνουν πως αυτό το πλοίο φαίνεται να έχει αποκοπεί από τον σχηματισμό των πλοίων που πλασιώνουν το Oruc Reis, χωρίς, φυσικά, κανείς να γνωρίζει τις προθέσεις του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.
Πρόκειται για την φρεγάτα που συγκρούστηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης με την ελληνική φρεγάτα "Λήμνος" με το ελληνικό πολεμικό πλοίο να μην καταγράφει ζημιές ενώ αντίθετα το τουρκικό πλοίο υπέστη τρύπα στο πρυμναίο τμήμα.
Νέες απειλές Ερντογάν: Θα απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση
Υπενθυμίζεται ότι, ο Τούκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίστηκε το Σάββατο και πάλι ανυποχώρητος στις θέσεις του, στέλνοντας μήνυμα ότι θα συνεχίσει να "προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Αιγαίο".
Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως δεν θα "υποκύψει" στις προσπάθειες "κλοπής" της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, ούτε θα κάνει πίσω υπό την απειλή κυρώσεων. Επανέλαβε επίσης ότι δεν θα διστάσει να απαντήσει στην παραμικρή παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους της Αγκυρας.
"Θα υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματα μας", απαντά η Άγκυρα στην Ευρώπη
Μήνυμα - απάντηση προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις συστάσεις τους για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο από την πλευρά της Τουρκίας, απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
"Η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων αλλά αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της. Το κάλεσμα της ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς αλλά σε αυτούς που λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο και σε εκείνους που δεν σέβονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων", αναφέρεται στην ανακοίνωση μέσω Twitter που κινείται στον ίδιο αδιάλλακτο τόνο που διέπουν τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr