ΑΠΘ: Βραβείο Αριστείας απονεμήθηκε στη Γιάννα Αγγελοπούλου [εικόνες]

Η κ. Αγγελοπούλου έλαβε το Βραβείο Απόφοιτης για την εξαιρετική συμβολή της στην προβολή της Ελλάδας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
βραβεια

Το πρώτο Βραβείο Αριστείας 2021 του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απονεμήθηκε στην πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου, για την "εξαιρετική συμβολή της στην προβολή της Ελλάδας", σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Τελλόγλειου.

Ένα, από τα έντεκα βραβεία αριστείας που δόθηκαν σε επιστημονικές ομάδες του πανεπιστημίου ανά τομέα, απονεμήθηκε και στην επιστημονική ομάδα επιδημιολογίας λυμάτων του ΑΠΘ για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, το οποίο παρέλαβε, εκ μέρους της, ο συντονιστής της και πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ της Τρίτης στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αγγελοπούλου: Εξήρε το έργο και τον ρόλο του ΑΠΘ

Η κα Αγγελοπούλου, παραλαμβάνοντας το "βραβείο απόφοιτης για την εξαιρετική συμβολή της στην προβολή της Ελλάδας" σημείωσε, ότι αν και υπήρξε απόφοιτος και του τμήματος της νομικής σχολής του ΑΠΘ αισθάνεται ευτυχέστερη επειδή της απονέμεται η συγκεκριμένη διάκριση κατά τη συγκυρία που φέρει και την ιδιότητα και της προέδρου της Επιτροπής Ελλάδα 2021. Εξήρε, επίσης, το έργο και το ρόλο του πανεπιστημίου, αλλά και των ερευνητών και των μελών της επιστημονικής κοινότητας που αρίστευσαν.

"Όλα εξαρτώνται από τις επιλογές του καθενός" είπε η κα Αγγελοπούλου, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό της και συνέχισε: "Από το πόσο θα μοχθήσει. Από το πόσο θα κυνηγήσει τους στόχους του. Από το πόσο δύναμη θα χρειαστεί να ξεπεράσει δυσκολίες. Τι θέλει να προσφέρει στην κοινωνία. Τι θέλει να προσφέρει στο σύνολο. Δηλαδή, τελικά, από το πώς θα διαχειριστεί την ελευθερία που διεκδίκησε και απέκτησε, όπως ακριβώς αυτό το χρόνο γιορτάζουμε την ελευθερία που διεκδίκησε και απέκτησε η χώρα μας, η Ελλάδα".

ΑΠΘ: Βραβείο Αριστείας απονεμήθηκε στη Γιάννα Αγγελοπούλου [εικόνες]

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, υπογράμμισε στο χαιρετισμό του το ρόλο και την αξία της αριστείας και συνεχάρη τις επιστημονικές ομάδες που βραβεύτηκαν από την επιτροπή αριστείας του ΑΠΘ. Τους αριστεύσαντες παρουσίασε ο πρόεδρος της επιτροπής αριστείας του ΑΠΘ Μ. Ασσαέλ και η γραμματέας της επιτροπής Μ. Παρασκευά.

"Η έννοια της αριστείας, που δυστυχώς συχνά στη χώρα μας θεωρείται ανάξια λόγου, έως και "ρετσινιά" μερικές φορές, συνιστά για εμάς ευταξία και καθιστά εφικτή την ανάδειξη των ανθρώπων μέσα από το έργο τους" είπε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Παπαϊωάννου. Ο πρύτανης κάλεσε τους φοιτητές και τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας που θα προσέλθουν στο πανεπιστήμιο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ως "ηθικό καθήκον ατομικό και συλλογικό" και ως "απόδειξη εμπιστοσύνης προς την επιστήμη".

βραβεια

Τέλος, παραλαμβάνοντας, από τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα, το βραβείο, εκ μέρους της ομάδας επιδημιολογίας λυμάτων του ΑΠΘ, ο κ. Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την "ηθική και υλική υποστήριξη" του προς την ομάδα. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε ότι θα υπάρχει και δυνατότητα, όχι μόνο ανίχνευσης του ιϊκού φορτίου στα λύματα, ανά πόλη, αλλά και σε επιμέρους τμήματα του αστικού ιστού.

Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και επέδωσαν βραβεία στους αριστεύσαντες, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

βραβεια

"Απονέμουμε για 5η συνεχή χρονιά βραβεία Αριστείας σε αυτούς που επιδεικνύουν εξαιρετικές επιδόσεις στην επιστήμη, στην εκπαίδευση, στην τέχνη, στην καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα και στον εθελοντισμό" τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής αριστείας του ΑΠΘ, κ. Ασσαέλ και πρόσθεσε: "Σήμερα βραβεύουμε αυτούς που με τη σκληρή δουλειά και τις ιδιαίτερες ικανότητες ενισχύουν την εξωστρέφεια του πανεπιστημίου σε ένα εντελώς καινούργιο πρωτόγνωρο παγκόσμιο περιβάλλον".

Τα βραβεία αριστείας του ΑΠΘ για τη φετινή χρονιά παρέλαβαν η καθηγήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, Αγγελική Λεμονίδου για την αναγνώριση του επιστημονικού της έργου στις Θετικές Επιστήμες, ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής, Αστέριος Καραγιάννης για την αναγνώριση του επιστημονικού του έργου στις Επιστήμες Υγείας, ο καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών, Ανδρέας Ζαφειρίδης, για την αναγνώριση του επιστημονικού του έργου στις Επιστήμες Φυσικής Αγωγής, ο καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Κωνσταντίνος Βαρώτσος για τη διεθνή καλλιτεχνική του παρουσία, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής, Νικόλαος Πλέρος για την καινοτομία και την αξιοποίηση της έρευνας και ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής, Παναγιώτης Μπαμίδης για την προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων.

βραβεια

Βραβεύτηκαν, επίσης, οι επιστημονικές ομάδες "International Association of Students in Agricultural and Related Sciences Greece" για φοιτητικές δράσεις σε διεθνές επίπεδο, η "Society of Economic Geologists ΑUTh" και η "BEST Thessaloniki" για εθελοντικές δράσεις που προάγουν την πρωτοβουλία στη γνώση και την προσφορά προς τους άλλους, το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων για την προσφορά στην ακαδημαϊκή λειτουργία του ΑΠΘ και η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Τέλος, βραβεία απονεμήθηκαν στους νεοεισαχθέντες φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και στους αποφοιτήσαντες το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

14 Σεπ 2021 | 15:00

Χρυσοί Σκούφοι 2021: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Τη Δευτέρα απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Δείτε ποιοι βραβεύτηκαν.

ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ 252 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 13 Σεπ 2021 | 18:06

Έρευνα ΑΠΘ: Ανοσία πάνω από ένα χρόνο για όσους έχουν νοσήσει και έχουν εμβολιαστεί με Pfizer

Ανοσία που διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο φαίνεται ότι θα έχουν όσοι νόσησαν από Covid-19 και εμβολιάστηκαν πλήρως με δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer

13 Σεπ 2021 | 11:23

Τιμητικά βραβεία στις "start up" Swim.me και FlowOn από το Elevate Greece

Tιμητικά βραβεία στις "start up" Swim.me και FlowOn απονεμήθηκαν στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας 2021 του Elevate Greece.

ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ 04 Σεπ 2021 | 15:14

Θεσσαλονίκη: Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση το ιικό φορτίο των λυμάτων

Χωρίς αξιολογήσιμη διαφοροποίηση υπολογίζεται η συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ 03 Σεπ 2021 | 13:59

"Αρχύτας": Αυτή είναι η ελληνική απάντηση στα τουρκικά drones [εικόνες]

Ένα ελληνικής σχεδίασης drone θα είναι έτοιμο σε δυόμισι χρόνια από σήμερα - Τα ελληνικά "μάτια" στον ουρανό

ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟ YOUTUBE 29 Αυγ 2021 | 16:37

"Δεν το βαρέθηκες όλο αυτό;": Viral το βίντεο φοιτητών του ΑΠΘ που εξηγούν γιατί εμβολιάστηκαν

Με ένα διαφορετικό τρόπο οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ 29 Αυγ 2021 | 12:15

Θεσσαλονίκη: Αυξητική τάση παρουσιάζει το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα

Σταθερά αυξητική τάση παρουσιάζει το ιικό φορτίο Covid-19 που ανιχνεύθηκε κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου,στη Θεσσαλονίκη.

ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΑΣΕΤ 28 Αυγ 2021 | 14:59

Βραβείο Βεστφαλίας σε Τσίπρα και Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών - "Να ριζώσει στις συνειδήσεις των λαών"

Στόχος της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν να ριζώσει βαθιά στις συνειδήσεις των λαών, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 27 Σεπ 2021 | 07:47

Συγκλονίζει η δημοσιογράφος Αριάδνη Γερασιμίδου: "Εχω καρκίνο και δεν υπάρχει τρόπος να σωθώ" [βίντεο]

Με τίτλο "το πιο δύσκολο βίντεο της ζωής μου", η δημοσιογράφος, Αριάδνη Γερασιμίδου μιλά για πρώτη φορά από το κανάλι της στο Youtube για την τετραετή μάχη της με τον καρκίνο.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ 27 Σεπ 2021 | 07:46

Προκαλεί ο Κούγιας για τις γυναικοκτονίες: Να αλλάξει ο νόμος επειδή έχουμε 11 περιστατικά σε 11.000.000 ανθρώπους;

"Έχουμε 11 εγκληματίες και θα αλλάξουμε τον νόμο; Έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια, έχουμε μία από τις καλύτερες αστυνομίες", είπε ο κ. Κούγιας.

27 Σεπ 2021 | 07:01

"Αυτόχθονας Έλληνας ιθαγενής" ζητά 5 εκατ. ευρώ από αστυνομικό που του "έκοψε" πρόστιμο

Ένας "Αυτόχθονας Έλληνας Ιθαγενής" ζητά 5 εκατομμύρια ευρώ από αστυνομικό, ο οποίο του έκοψε πρόστιμο επειδή δεν φορούσε μάσκα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 27 Σεπ 2021 | 06:48

Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Απίθανο, αφράτο κέικ καρότου

Το κέικ καρότου της Αργυρώς με τα μυστικά του.