Σε μία συμβολική κίνηση οι φοιτητές του ΑΠΘ έριξαν κόκκινη μπογιά και έβαψαν κόκκινο το νερό στο σιντριβάνι που βρίσκεται στην πλατεία Χημείου.
Με αυτό τον τρόπο όπως είπαν, θέλησαν να βάψουν το νερό, στο χρώμα του αίματος του 20χρονου φοιτητή ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά πριν από λίγες ημέρες, στη διάρκεια των επεισοδίων με τα ΜΑΤ που είχαν γίνει μπροστά από την Σχολή Θετικών Επιστημών.
Την ίδια ώρα ανάρτησαν πανό περιμετρικά του σιντριβανίου, με φωτογραφία του 20χρονου φοιτητή, αλλά και με συνθήματα κατά της παρουσίας της αστυνομίας.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, από εκπροσώπους 16 φοιτητικών συλλόγων, μελών του ΕΣΔΕΠ και του Συλλόγου Διοικητικού προσωπικού, οι φοιτητές όπως είπαν, θέλουν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, "Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ, να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο, η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές”, όπως αναφέρει το GRTimes.
![ΑΠΘ: Έβαψαν κόκκινο το συντριβάνι στην πλατεία Χημείου οι φοιτητές [εικόνες - βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/b8/b8ac96df86e64639bd2fe994c9829787.jpg?v=1&maxwidth=650&)


Καταδίκασαν ακόμη τα γεγονότα καταστολής, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, τις εικόνες τραυματισμού και συλλήψεων φοιτητών και την παρουσία ακόμη και "Αύρας” μέσα στο Πανεπιστήμιο.
Ο Ηλίας Κανδύλης, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ιατρικής και μέλος του Δ.Σ του ΕΣΔΕΠ, επισήμανε πως η πανεπιστημιακή κοινότητα βιώνει το τελευταίο εξάμηνο πρωτόγνωρες συνθήκες, στις οποίες "το ζωντανό πανεπιστημιακό κίνημα απαντάει με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, με μία πρωτόγνωρη ενότητα”.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr