Αρματαγωγό για την μεταφορά των μεταναστών ζητεί ο Δήμαρχος Λέρου

Αρματαγωγό για την μεταφορά των μεταναστών από τη Λέρο ζητεί με επιστολή του στον Πάνο Καμμένο ο δήμαρχος Λέρου. Σοκαριστικές περιγραφές της κατάστασης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αρματαγωγό για την μεταφορά των μεταναστών ζητεί ο Δήμαρχος Λέρου

Η κατάσταση έχει ξεφύγει απο κάθε όριο και έλεγχο αναφέρει και ο δήμαρχος Λέρου Μιχ. Κόλιας με επιστολή του και προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και την Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητώντας να αποσταλεί αρματαγωγό για να πάρει τους παράτυπους μετανάστες από το νησί.

Ο δήμαρχος αφού περιγράφει όσα συμβαίνουν καταλήγει« Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και τους κινδύνους που ελλοχεύει, σας προτείνω ως μόνη λύση την άμεση μεταφορά των παράτυπων μεταναστών με αρματαγωγό του πολεμικού Ναυτικού.

Ολόκληρη η επιστολή

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας κάνω γνωστή τη δραματική κατάσταση του προβλήματος των παράτυπων μεταναστών, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του Δήμου, των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου και του Λιμεναρχείου, δεν επαρκούν, καθώς ο μεγάλος αριθμός των παράτυπων μεταναστών δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις ήδη ανεπαρκώς στελεχωμένες υπηρεσίες. Απλοί κάτοικοι, μέσα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με την εκκλησία και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσπαθούν επίσης με κάθε τρόπο να βοηθήσουν, όμως μάταια. Άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση έχουν κατακλύσει τους δρόμους, χτυπούν πόρτες ζητώντας τροφή. Αφοδεύουν όπου βρουν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων, των ντόπιων και των επισκεπτών, οι οποίοι κατατρομαγμένοι ζητούν από το δήμο να δώσει λύση. Παράλληλα, λόγω της τουριστικής περιόδου και του μεγάλου αριθμού των παράτυπων μεταναστών, η ναυτιλιακή εταιρεία της οποίας τα πλοία εκτελούν δρομολόγια στη Λέρο, αδυνατεί να τους μεταφέρει, διογκώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και τους κινδύνους που ελλοχεύει, σας προτείνω ως μόνη λύση την άμεση μεταφορά των παράτυπων μεταναστών με αρματαγωγό του πολεμικού Ναυτικού.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο κι έλεγχο.

Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ

Μια αντίστοιχη επιστολή απέστειλε και στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ζητώντας συνδρομή για να φτιαχτούν κέντρα φιλοξενίας

ΘΕΜΑ: Δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Παράτυπων Μεταναστών.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας κάνω γνωστή τη δραματική εξέλιξη του προβλήματος των παράτυπων μεταναστών που αντιμετωπίζουμε τον τελευταίο καιρό στη Λέρο.

Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από τον έλεγχο παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, του Λιμεναρχείου, του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της εκκλησίας, του δήμου, της Περιφέρειας αλλά και των απλών κατοίκων του νησιού. Βλέπουμε εκατοντάδες ανθρώπους ταλαιπωρημένους μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, να κοιμούνται και να αφοδεύουν στους δρόμους με κίνδυνο τη δική τους υγεία αλλά και των κατοίκων κι επισκεπτών του νησιού. Μεσούσης της τουριστικής περιόδου εκτός της περίεργης οικονομικής κατάστασης επιβαρυνόμαστε με την άσχημη εντύπωση και εικόνα που συναντάμε εις βάρος του τουρισμού. Ύστερα από έκτακτη συνάντηση των αρχών του νησιού προτάθηκε από το δήμο Λέρου η προσωρινή φιλοξενία τους στο χώρο των Λεπίδων. Όμως, τα κτίρια πέρα των στατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, στερούνται ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε, ύστερα από πρόταση του Διοικητή του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου να φιλοξενούνται στα κτίρια των πρώην ΠΙΚΠΑ – ΚΕΠΕΠ, που είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτά των Λεπίδων. Όμως, κι αυτά, χρειάζονται διάφορες παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει μια υποτυπώδης φιλοξενία.

Ζητάμε την κάλυψη από μέρους σας των απαιτούμενων δαπανών προκειμένου να επισκευαστούν προσωρινά τα κτίρια και να λειτουργήσουν οι τουαλέτες, ώστε να μπορέσουν να φιλοξενήσουν το κύμα των παράτυπων μεταναστών που κατακλύζει καθημερινά το νησί μας.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας προκειμένου να βρεθεί λύση για τη δημιουργία κέντρου πρώτης υποδοχής παράτυπων μεταναστών.

Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ 12 Οκτ 2021 | 23:01

Ερντογάν από G20: Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει νέο κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν

Ο Ερντογάν πρότεινε να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας με θέμα το μεταναστευτικό, υπό την προεδρία της Τουρκίας, στο πλαίσιο της επόμενης G20.

ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ 12 Οκτ 2021 | 09:27

Αναβιώνει στο δικαστήριο η φρίκη με τους γονείς - τέρατα της Λέρου - Κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους

Βαρύ κατηγορητήριο για τους γονείς που ασελγούσαν σε βάρος των τριών παιδιών τους στη Λέρο.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΜΟ 11 Οκτ 2021 | 19:39

Εγκώμια από τον Γάλλο ΥΠΕΣ: Το "ελληνικό μοντέλο" συνοριακών ελέγχων πρέπει να εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν εγκωμίασε το "ελληνικό μοντέλο" συνοριακών ελέγχων

ΚΕΜΕΑ 11 Οκτ 2021 | 16:14

Συνέδριο για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας κατά μεταναστριών

Συνέδριο γνωριμίας με το έργο ARIADNE2, που αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κατά γυναικών

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΖΕΡΑΛ ΝΤΑΡΜΑΝΕΝ 09 Οκτ 2021 | 23:03

Μεταναστευτικό: Ένταση ανάμεσα σε Λονδίνο και Παρίσι - "Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη πληρώσει για τη φύλαξη των συνόρων"

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύτηκε στα τέλη Ιουλίου να πληρώσει στη Γαλλία 62,7 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2021-2022 για τη χρηματοδότηση της ενίσχυσης των γαλλικών δυνάμεων επιβολής του νόμου στις ακτές.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ 08 Οκτ 2021 | 20:33

ΕΕ: Δώδεκα χώρες ζητούν χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες για κατασκευή φραχτών στα σύνορα - Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Δώδεκα χώρες ζητούν από τις Βρυξέλλες να χρηματοδοτήσει την κατασκευή φραχτών στα σύνορα για να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές ροές

ΝΕΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 01 Οκτ 2021 | 11:05

Μητσοτάκης από Σάμο: Να καταλήξει η ΕΕ σε ένα κοινό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ως βαθύτατα ευρωπαϊκό ζήτημα και τάχθηκε υπέρ ενός κοινού συμφώνου μετανάστευσης και ασύλου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ DAILY MAIL 29 Σεπ 2021 | 15:02

Τάνκερ του Μαρινάκη διέσωσε στη θάλασσα πάνω από 150 μετανάστες- Τους μετέφερε στην Κρήτη [εικόνες]

Τάνκερ του Βαγγέλη Μαρινάκη διέσωσε στη θάλασσα πάνω από 150 μετανάστες γράφει η Daily Mail

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ 29 Σεπ 2021 | 12:02

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ θα καταθέσει κατά του Σαλβίνι στην υπόθεση "Open Arms" - Η απάντηση του ακροδεξιού πολιτικού

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ συμφώνησε να καταθέσει εναντίον του ακροδεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, στην δίκη για την υπόθεση "Open Arms"

28 Σεπ 2021 | 08:04

Ιταλία: Πάνω από 500 μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα με παλιό αλιευτικό [βίντεο]

Περισσότεροι από πεντακόσιοι μετανάστες έφθασαν στο ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα με παλιό σιδερενιο αλιευτικό μήκους 15 μέτρων.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 24 Σεπ 2021 | 12:16

Θεσσαλονίκη: Είχαν κλειδώσει μικρό παιδί σε πορτ παγκάζ για να μην το βρουν οι αστυνομικοί

Μπροστά σ΄ ένα πρωτοφανές περιστατικό βρέθηκαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη διακινητών, οι οποίοι μετέφεραν μετανάστες στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

ΑΚΑΡΠΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ 24 Σεπ 2021 | 12:04

Μεσσηνία: Αγνοείται γυναίκα που επέβαινε σε σκάφος με 150 μετανάστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού στη Μεσσηνία για τον εντοπισμό μιας γυναίκας, που έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάσωση 150 μεταναστών από δουλεμπορικό

ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ 23 Σεπ 2021 | 11:48

Θεσσαλονίκη: Διακινητές μεταναστών έσπασαν τη μπάρα των διοδίων και εμβόλισαν περιπολικά

Οι οδηγοί δεν συμμορφώθηκαν σε φωτεινά και ηχητικά σήματα προκειμένου να σταματήσουν για έλεγχο.