Αρνήθηκαν σε τυφλό κορίτσι την είσοδο στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

Δεν δέχτηκαν την κάρτα τυφλότητας και όταν έβγαλε εισιτήριο της είπαν να κάνει στην άκρη. Πώς συμπεριφέρθηκαν υπεύθυνοι του Ρωμαϊκού Ωδείου Πάτρας σε τυφλό κορίτσι.

arnithikan-se-tuflo-koritsi-tin-eisodo-sto-rwmaiko-wdeio-patras
SHARE THIS
0
SHARES

Οχι μόνο αρνήθηκαν να αφήσουν ένα τυφλό κορίτσι να μπει με την κάρτα της στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, αλλά ακόμη κι όταν η μητέρα της έβγαλε εισιτήριο, οι υπεύθυνοι της είπαν να κάνει στην άκρη!

Η καταγγελία έγινε από τη μητέρα της μικρής Μαρίας, Ουρανία Νικολοπούλου, σε επιστολή της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Γεγονότα» της Πάτρας. 

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις των άλλων»

Σε επιστολή της η μητέρα Ουρανία Νικολοπούλου, αναφέρει: «Πολιτισμός, η λέξη που γεννήθηκε και πήρε αξία στο πέρασμα των αιώνων, στη χώρα που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε. Έρχονται όμως στιγμές και άνθρωποι του «πολιτισμού» στην εποχή μας και εδικά στην πόλη μας, που λες ότι ίσως αυτή η λέξη χάνει το νόημά της.

Και εξηγούμαι: πηγαίνοντας την κόρη μου Μαρία, όχι για πρώτη φορά, στο Αρχαίο Ωδείο, για μια παράσταση και αφού έδειξα την κάρτα ατόμου με ειδικές ικανότητες (τυφλή), αντιμετώπισα για πρώτη φορά, την άρνηση του υπευθύνου στην είσοδο του θεάτρου. Και στην επιμονή του για εισιτήριο και αφού δεχθήκαμε να το αγοράσουμε και πάλι αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι πρέπει να περιμένω στο τέλος για την είσοδο στο θέατρο με εισιτήριο και να κάνω άκρη, διότι προηγούνται αυτοί που έχουν εισιτήριο.

Και επανέρχομαι για το νόημα, που δεν πρέπει να χάνεται ποτέ και από κανέναν. Κανείς άνθρωπος και καμιά πράξη, δεν πρέπει να «αμαυρώνουν» την ουσία και την αξία των λέξεων «ανθρωπιά – ευαισθησία – καλλιέργεια» ψυχής και πράξεων.

Κλείνοντας την επιστολή μου, θέλω να δηλώσω ότι η Μαριβούλα, στο πέρασμα της ζωής της, θα βιώσει πολλά συναισθήματα. Το χθεσινό βράδυ, στην κουβέντα που κάναμε, διέκρινα μια πίκρα στα λόγια της, από τις λίγες φορές που την αντιμετώπισαν έτσι και εγώ βρέθηκα σε δύσκολη θέση. Της απάντησα όμως ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις και τους τρόπους των άλλων και ίσως ο ίδιος ο υπεύθυνος να δώσει απάντηση κάποια στιγμή…»

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook