Follow us

Φωτογραφία του μικρού Ράινερ με τον πατέρα του - "Πρέπει να βρεθεί λύση για το καλό του" [Βίντεο]

Ο Νορβηγός πατέρας του 6χρονου Ράινερ παραχώρησε φωτογραφία με τον γιο του στην αγκαλιά του - "Η μητέρα του μπορεί να το επισκεφθεί όποτε θέλει στη Νορβηγία", δηλώνει

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
6χρονος Νορβηγία

Φωτογραφία του με τον 6χρονο Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από το σπίτι του στο Όσλο παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο Νορβηγός πατέρας του.

Όπως δήλωσε, το παιδί είναι χαρούμενο, ευτυχισμένο κοντά στον πατέρα του αλλά και το περιβάλλον που μεγάλωσε.

Μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι δεν θέλει να συνεχιστεί η αντιπαράθεση με τη μητέρα του παιδιού, για την οποία όπως λέει, "μπορεί να το επισκεφθεί όποτε θέλει στη Νορβηγία".

Μάλιστα τονίζει ότι οι δυο πλευρές και μέσω των δικηγόρων τους πρέπει να βρουν μια λύση "για το καλό του παιδιού".

Υπάρχουν, όπως υποστηρίζει η πλευρά του πατέρα, δυο αποφάσεις των δικαστηρίων στη Νορβηγία που δίνουν την επιμέλεια στον πατέρα του 6χρονου.

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ευημερία του παιδιού"

Νωρίτερα πλευρά του πατέρα, μέσω δικηγόρου, ανέφερε ότι "δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ευημερία του παιδιού", ενώ κατηγορεί τη μητέρα για απαγωγή καθώς μεταξύ άλλων τονίζει ότι "έχουν ληφθεί τα σχετικά μέτρα ασφαλείας, για να αποτραπεί άλλη μια παράνομη απαγωγή του παιδιού από τη Νορβηγία".

Μάλιστα, οι δικηγόροι του πατέρα στην επιστολή που έστειλαν στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τη μητέρα σημειώνουν ότι "τα ελληνικά δικαστήρια απέτυχαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα της Σύμβασης της Χάγης του 1980 για την άμεση επιστροφή του απαχθέντος παιδιού στη χώρα συνήθους διαμονής του".

Όπως αναφέρουν για το νομικό σκέλος της υπόθεσης, ο πελάτης τους επαναλαμβάνει ότι η ετυμηγορία του Νορβηγικού Δικαστηρίου με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2021 είναι σε ισχύ και ρυθμίζει το νομικό πλαίσιο για το παιδί.

Σημειώνουν ότι η μητέρα αρνήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο που ορίστηκε από την έδρα με έξοδα του Νορβηγικού κράτους.

"Η ετυμηγορία επιδόθηκε στην πελάτισσά σας, αλλά εκείνη επέλεξε -δυστυχώς- να μην τη σεβαστεί. Η πελάτισσά σας κατηγορείται για απαγωγή παιδιών από τις νορβηγικές αρχές και ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή της, εάν επιλέξει να φύγει από την Ελλάδα", όπως υπογραμμίζεται.

Σύμφωνα με ελληνικές αστυνομικές πηγές, η μητέρα μετά την αρπαγή του Ράινερ το 2020 συνελήφθη στην Ελλάδα αλλα ο Εισαγγελέας την άφησε ελεύθερη για το καλό του 6χρονου, αναφέροντας της ωστόσο ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να παραδώσει το παιδί όταν ζητηθεί από τις νορβηγικές Αρχές.

Μάλιστα ο ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο πατέρας του παιδιού, έως αυτή την ώρα, δεν διώκεται στη χώρα μας.

Φωτογραφία του μικρού Ράινερ με τον πατέρα του - "Πρέπει να βρεθεί λύση για το καλό του" [Βίντεο]

Τι υποστηρίζει η πλευρά της μητέρας

Ο πατέρας του παιδιού ζει μόνιμα στη Νορβηγία και το ζευγάρι έχει χωρίσει πριν από περίπου δύο χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2020 η μητέρα "πήρε" το παιδί και ήρθε μόνιμα στην Ελλάδα. Από τότε το πρώην ζευγάρι είναι σε δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του 6χρονου. Μάλιστα, ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα για να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, με τη μητέρα να μην ανταποκρίνεται.

"Υπάρχουν αποφάσεις, δύο αστικές, των ελληνικών δικαστηρίων που έχουν κρίνει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ότι το παιδί πρέπει να μένει με τη μητέρα, η απόφαση αυτή έχει προσβληθεί από τον μπαμπά στον Άρειο Πάγο. Ο μπαμπάς είχε καταθέσει στο παρελθόν μήνυση κατά της μητέρας που προ 15 ημερών εκδόθηκε διάταξη από τον εισαγγελέα, κρίθηκε ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο", ανέφερε στο Star ο δικηγόρος της μητέρας, Χρήστος Οικονομάκης.

"Προ δύο εβδομάδων, εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών επί μηνύσεως του πατέρα κατά της μητέρας, με την οποία ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις της μητέρας. Και 15 μέρες μετά, έγινε αυτό το συμβάν", συνέχισε ο κ. Οικονομάκης.

6ΧΡΟΝΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ

Πώς ταξίδεψε το παιδί στη Νορβηγία

Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το αγοράκι ταξίδεψε στη Νορβηγία μέσω Δανίας όχι με πλαστό διαβατήριο όπως ήταν οι αρχικές υποψίες, αλλά με νόμιμο διαβατήριο άλλου παιδιού, επίσης από τη Νορβηγία, και γι αυτό δεν υπήρξε καμία ενόχληση από τις αρχές του αεροδρομίου.

Επίσης φαίνεται ότι το ταξίδι έγινε μέσα σε λίγες ώρες και πριν υπάρξει η δημοσιότητα που πήρε αργότερα το θέμα, συνεπώς οι αρμόδιοι στο αεροδρόμιο δεν ήταν υποψιασμένοι ότι κάτι περίεργο έχει συμβεί.

6ΧΡΟΝΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ

Οι δικηγόροι αναφέρουν ότι "το ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι πραγματοποιήθηκε υπό τη στοργική φροντίδα του πατέρα του και χωρίς κανένα περιστατικό. Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής. Το παιδί ανυπομονεί να επανενωθεί με τους φίλους του στην τοπική του κοινότητα, καθώς και με την οικογένειά του. Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το σχολείο αυτό το φθινόπωρο".

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα η γιαγιά του παιδιού ζήτησε να μην κατέβει το Amber Alert και προειδοποίησε ότι η πλευρά του πατέρα μπορεί να παραπλανά και το παιδί να μην έχει φύγει για το εξωτερικό αλλά να βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα.

Ωστόσο, με γραπτή εισαγγελική εντολή σταματάει το amber alert για τον 6χρονο, όπως γνωστοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Διαβάστε Επίσης

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιό της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν.

Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού "Amber Alert Hellas", προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα (intra Schengen).

Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 24 Ιουν 2022 | 11:40

Θανάσιμες διακοπές στον Βόλο: Πνίγηκε 75χρονος που μπήκε στη θάλασσα παρά την προειδοποίηση της γιατρού κόρης του

Ο 75χρονος συνταξιούχος πατέρας δεν άκουσε τις συμβουλές της γιατρού κόρης του να μην μπει στη θάλασσα και πνίγηκε κάνοντας μπάνιο.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 24 Ιουν 2022 | 11:13

Χανιά: Προφυλακιστέος ο 38χρονος πατέρας που κατηγορείται για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος των παιδιών του

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το μεγαλύτερο κορίτσι, έπεσε θύμα βιασμού από τον πατέρα του κατ’ επανάληψη από το 2014 – 2022, ενώ στο μικρότερο κοριτσάκι, ασκήθηκαν ασελγείς πράξεις, τα δύο τελευταία χρόνια.

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 23 Ιουν 2022 | 17:49

Φρίκη στα Χανιά: Στη φυλακή ο 40χρονος πατέρας πέντε παιδιών - Βίαζε τις επτάχρονες κόρες του επί επτά χρόνια

Ο 40χρονος πατέρας προφυλακίστηκε με την κατηγορία ότι βίαζε κατ' εξακολούθηση τις ανήλικες κόρες του από τότε που εκείνες ήταν μόλις 7 ετών.

22 Ιουν 2022 | 07:14

Ωδή στη μονοχρωμία: Μαρί Σαντάλ και Μαρία Ολυμπία έλαμψαν ανάμεσα στις royals της Ευρώπης

Το επίσημο βασιλικό δείπνο στο παλάτι και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της Μαρί Σαντάλ και της Μαρίας Ολυμπίας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 21 Ιουν 2022 | 17:48

Κρήτη: "Διαζύγιο" από τις κόρες του ζήτησε ο πατέρας, μετά τον καβγά με μπουνιές και κλοτσιές για το χαρτζιλίκι

Ο πατέρας από την Κρήτη περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο σπίτι, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ 21 Ιουν 2022 | 17:47
Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ 19 Ιουν 2022 | 08:07

Λάμψη και royal style στο Όσλο: Το βασιλικό πάρτι της πριγκίπισσας Ίγκριντ και το ονειρεμένο φόρεμα

Η πριγκίπισσα Ίγκριντ που έχει δουλέψει σε τρατορία, φόρεσε ένα λευκό πριγκιπικό φόρεμα με τούλι και παγιέτες - Το απίθανο κίτρινο φλοράλ της μητέρας της.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 17 Ιουν 2022 | 09:51

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Να επανέλθει η θανατική ποινή ζητά ο πατέρας των θυμάτων

Ο πατέρας των θυμάτων ζητά επαναφορά της θανατικής ποινής για τον δράστη της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα.

ΓΕΜΑΤΗ ΜΕΛΑΝΙΕΣ Η ΚΟΠΕΛΑ 15 Ιουν 2022 | 10:48

Κάρυστος: Στον εισαγγελέα πατέρας που χτύπησε με μπουνιές την κόρη του

Πατέρας στο Κάβο Ντόρο ξυλοκόπησε άγρια την κόρη του με μπουνιές. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ 14 Ιουν 2022 | 18:47

Παράξενη υπόθεση στην Κρήτη: Στη φυλακή 70χρονος Βρετανός για τον βιασμό της κόρης του - Δεν με βίασε αυτός, λέει η 34χρονη

Ο 70χρονος κατηγορείται ότι βίασε την κόρη του, με την 34χρονη γυναίκα να επιμένει πως δεν είναι ο πατέρας της που τη βίασε.

ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ 11 Ιουν 2022 | 14:57

Φρικιαστικό περιστατικό στην Κρήτη: Βρετανός τουρίστας συνελήφθη για τον βιασμό της κόρης του

Μια 34χρονη τουρίστρια από την Βρετανία έπεσε θύμα βιασμού σε ερημική παραλία στα Μάλια από τον πατέρα της - Συνελήφθη ο δράστης.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ 07 Ιουν 2022 | 16:51

Χρήστος Χολίδης: Ο πατέρας μου έχασε τα νεφρά του εξαιτίας του κορονοϊού [Βίντεο]

Για την περιπέτεια της υγείας του πατέρα του που έχασε τα νεφρά του εξαιτίας του κορονοϊού, μίλησε ο Χρήστος Χολίδης.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 07 Ιουν 2022 | 15:47

Σοκ στην Πάτρα: Εσπασε το δάχτυλο της 8χρονης κόρης του επειδή ήταν απείθαρχη

Ένας πατέρας στην Πάτρα κατηγορείται ότι έσπασε το δάχτυλο της 8χρονης κόρης του επειδή ήταν απείθαρχη.