X

Άρση lockdown: Από τον Ιούνιο γάμοι και βαφτίσεις με 100 άτομα σε εξωτερικούς χώρους

Από τον επόμενο μήνα θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε ανοιχτούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα

Γράφει: TheToc team

Από τον Ιούνιο θα επιτρέπονται ξανά οι γάμοι και οι βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό στη χώρα.

Από τον επόμενο μήνα θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε ανοιχτούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Ωστόσο, όλο τον Μάιο, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου, τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους ξεκινούν στις 21 Μαΐου με πληρότητα 75%, ενώ τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου.

"Τη μάχη της δημόσιας υγείας την έχουμε κερδίσει"

"Έναν και πλέον χρόνο τώρα, η ελληνική κυβέρνηση, όπως και κάθε άλλη κυβέρνηση, έχει υποχρεωθεί στη μάχη που όλοι δίνουμε κατά της πανδημίας, να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές δημόσιας υγείας που επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας, με ορίζοντα ακόμη και μίας εβδομάδας" ανέφερε ο κ. Σκέρτσος, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

"Πρόκειται για πρωτόγνωρη άσκηση δημόσιας πολιτικής που δεν έχει προηγούμενο, και που φυσικά όταν συντελείται υποχρεωτικά σε τέτοιους χρόνους, συνοδεύεται και από λάθ", αναγνώρισε και συμπλήρωσε:

"Στο επίκεντρο, όμως, των αποφάσεών μας όλο αυτό το διάστημα ήταν πάντοτε η προστασία της υγείας των ανθρώπων, της δημόσιας υγείας, και στη συνέχεια, της οικονομίας και της εργασίας. Και τη μάχη της δημόσιας υγείας, συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την έχουμε κερδίσει.

Η Ελλάδα, με τις λιγοστές δυνάμεις της, έχει καταφέρει να έχει μικρότερο υγειονομικό αντίκτυπο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και αυτό είναι κατάκτηση όλων μας και όλων σας. Έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα μέχρι να νικήσουμε ολοκληρωτικά την πανδημία και να απελευθερώσουμε πλήρως την κοινωνία και την οικονομία από τα περιοριστικά μέτρα".