Αρωμα τρομοκρατίας αναδίδει η υπόθεση της απόπειρας απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου

Θρίλερ με την απόπειρα απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου- Εμπλοκή της αντιτρομοκρατικής στις έρευνες - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την οικογένεια - Αποκλεισμένες περιοχές στο κέντρο.

arwma-tromokratias-anadidei-i-upothesi-tis-apopeiras-apagwgis-tou-efoplisti-kikou-martinou
SHARE THIS
0
SHARES

 Και την διάσταση της τρομοκρατίας ερευνούν πλέον οι αστυνομικές αρχές σχετικά με την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου. Τα στοιχεία που προκύπτουν από τα δυο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν προσομοιάζουν με αντίστοιχα τρομοκρατικών χτυπημάτων. Και στα δυο αυτοκίνητα της ενέδρας χρησιμοποιήθηκαν πινακίδες που εκλάπησαν από οχήματα ιδίου τύπου και χρώματος , γεγονός που αποδεικνύει επαγγελματική προεργασία. Επιπλέον η ενεργοποίηση δρακόντειων μέτρων ασφαλείας γύρω από τα σπίτια της ευρύτερης εφοπλιστικής οικογένειας , ενισχύει την υπόνοια των αρχών ότι δεν επρόκειτο για απλή υπόθεση απαγωγής.

Ωστόσο η έρευνα δεν επικεντρώνεται προς το παρόν στην τρομοκρατία καθώς αστυνομικές πηγές σημείωναν πως και στην περίπτωση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 οι δράστες επίσης είχαν χρησιμοποιήσει αυτοκίνητα με πινακίδες που εκλάπησαν από ίδιου τύπου οχήματα.

Χρήσιμα στοιχεία ευελπιστούν ότι θα συλλέξουν οι αρχές από τις δημόσιες και ιδιωτικές κάμερες που βρίσκονταν στους χώρους όπου εξελίχθηκε η απόπειρα απαγωγής. Ηδη έχει ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να σαρωθούν οι επικοινωνίες και συνομιλίες στο επίμαχο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε το χρονικό της απαγωγής

 

Σε "κλοιό" οι κάτοικοι του κέντρου


Ο συναγερμός που σήμανε στην Αστυνομία και στην αντιτρομοκρατική μετά την απόπειρα απαγωγής έχει όμως και παράπλευρες απώλειες: Προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας όπου ολόκληροι δρόμοι παρέμειναν κλειστοί για λόγους ασφαλείας και οι κάτοικοί τους αποκλεισμένοι. Χαρακτηριστική  είναι η περίπτωση της οδού Μελεάγρου όπου βρίσκεται το σπίτι του πεθερού του Κίκου Μαρτίνου. Ο δρόμος κλειστός από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας και οι κάτοικοι να μην μπορούν καν να πάνε στα σπίτια τους.

Είναι η πολλοστή φορά που οι κάτοικοι του κέντρου ζουν το ίδιο έργο, καθώς σε κάθε επίσκεψη ξένου ηγέτη ή έκτακτων μέτρων ασφαλείας βρίσκονται είτε πολιορκημένοι, είτε αποκλεισμένοι. Το πλέον τραγελαφικό είναι ότι, παρά τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, κι αυτοί καθ' αυτοί οι έλεγχοι ασφαλείας παραμένουν ελλειπείς αφού ούτε κάρτες μονίμων κατοίκων διανέμονται, ούτε εξακριβώνονται τα στοιχεία όσων προσεγγίζουν στην περιοχή.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook