Αρχηγός των πορτοφολάδων η 36χρονη Ρομίνα - αποκαλυπτικές φωτό

«Ρομίνα» ή «Τόνια», η 36χρονη από την Αλβανία, ήταν η αρχηγός των… πορτοφολάδων, ενώ επιχειρησιακός τμηματάρχης ήταν ο 32χρονος συμπατριώτης της, ο «Αλμπέρτο».

Αρχηγός των πορτοφολάδων η 36χρονη Ρομίνα - αποκαλυπτικές φωτό

«Ρομίνα» ή «Τόνια», η 36χρονη από την Αλβανία, ήταν η αρχηγός των… πορτοφολάδων, ενώ επιχειρησιακός τμηματάρχης ήταν ο 32χρονος συμπατριώτης της, ο «Αλμπέρτο».

Όλα τα επιχειρησιακά μέλη υπάκουαν τυφλά τις προσταγές της, άλλωστε από το 1999, σε ηλικία 18 χρόνων, είχε ξεκινήσει της «καριέρα» της καταγράφοντας τουλάχιστον 8 συλλήψεις, για «ξελάφρωμα» των επιβατών τρένων, λεωφορείων και περαστικών.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως η ίδια και οι συνεργοί της αναζητούσαν αστυνομικούς ή υπαλλήλους εταιρειών σεκιούριτι, που περιπολούσαν σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ, προκειμένου να τους «λαδώσουν» εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια κινήσεων αλλά και συλλήψεις «ανταγωνιστών».

Αρχηγός των πορτοφολάδων η 36χρονη Ρομίνα - αποκαλυπτικές φωτό

Η ίδια φρόντιζε και την νομική προστασία των μελών της συμμορίας που συλλαμβάνονταν, έχοντας προσλάβει δύο τουλάχιστον δικηγόρους, από τις συνομιλίες των οποίων προέκυπταν υποδείξεις για τον εφοδιασμό των «πορτοφολάδων» με πλαστές κάρτες εργασίας και υπεύθυνες δηλώσεις μονίμου κατοικίας, και «φιλολογικές» συνομιλίες για τον… χρηματισμό δικαστικών λειτουργών προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης στα δικαστήρια.

Από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, μέρος του οποίου παρουσιάζει ο «Ελεύθερος Τύπος», διαπιστώνεται ο οργανωμένος τρόπος δράσης της συμμορίας και η ευκολία με την οποία αποσπούσαν… χειρουργικά τα πορτοφόλια Ελλήνων πολιτών και ξένων επισκεπτών.

Η «Ρομίνα» παρενέβαινε δυναμικά όταν μέλη της σπείρας επιχειρούσαν να «ρίξουν» την ίδια ή τους συνεργούς της κρατώντας κρυφή μια κλοπή πορτοφολιού, σε μία περίπτωση είπε απειλητικά: «...Κράτησέ τους με το καλό μέχρι να έρθω εγώ…, ...Αν σας βγάλουν λεφτά καλώς, αν δε σας βγάλουν…».

Αρχηγός των πορτοφολάδων η 36χρονη Ρομίνα - αποκαλυπτικές φωτό - εικόνα 2

Χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας της, ήταν το γεγονός, ότι ενώ βρισκόταν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, όπου έδινε το παρών στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που της είχαν επιβληθεί, ταυτόχρονα προγραμμάτιζε την ώρα έναρξης και την σύνθεση της ομάδας που θα επιχειρούσε εκείνη τη μέρα.

Ο «γέρος» Ασφαλίτης

Τον περασμένο Ιούνιο ο επιχειρησιακός «τμηματάρχης» και ένας μέλος της συμμορίας εκφράζουν τους φόβους σύλληψή τους.

Μέλος: τι γίνεται , βγαίνει αυτός ο γέρος ο ασφαλίτης;

Τμηματάρχης: μου έχει φύγει το μυαλό , ααα

Μέλος: βγαίνει αυτός ο ασφαλίτης ο γέρος;

Τμηματάρχης: μας έχει πιάσει 2, 3 φορές . Γ…… τα , σε τρομάζει αυτός

Μέλος: πάντα βγαίνει αυτός από μπροστά;

Τμηματάρχης: τι σου λέω ρε είναι έξυπνος πολύ (ακατάληπτο) ο Αντρέας, επί τόπου σε πιάνει από πίσω (ακατάληπτο)

Αρχηγός των πορτοφολάδων η 36χρονη Ρομίνα - αποκαλυπτικές φωτό - εικόνα 3

Αστυνομικοί για «λάδωμα»

Σε συνομιλία που είχαν δύο γυναίκες κατηγορούμενοι, αναφέρεται η τυχόν επικείμενη αμοιβή υπαλλήλου ιδιωτικής ασφάλειας ή αστυνομικού, προκειμένου να κάνει τα «στραβά μάτια». Οι «πορτοφολάδες» έκαναν λόγο για… συμφωνία μέλους της σπείρας με συγκεκριμένο υπάλληλο εταιρείας ασφάλειας ή αστυνομικό που εκτελούσε υπηρεσία σε σταθμούς Μετρό ή ΗΣΑΠ. Η «συμφωνία», σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, προέβλεπε ότι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του «ένστολου», κάποια μέλη της σπείρας θα δρούσαν ανενόχλητοι υπό την κάλυψη και συνεργασία του. Το χρηματικό αντίτιμο αυτής της «συνεργασίας» προβλεπόταν σε 300 ευρώ την εβδομάδα.

Αρχηγός των πορτοφολάδων η 36χρονη Ρομίνα - αποκαλυπτικές φωτό - εικόνα 4

Σε άλλη συνομιλία, επιχειρησιακό μέλος αναφέρει στην «Αρχηγό» την συνάντηση που είχε με κάποιον «ένστολο», ο οποίος ήθελε να την συναντήσει. Οι δυο τους αποκαλούσαν τον «ένστολο», Παύλο, ο οποίος φαινόταν να συνεργάζεται με τη συμμορία. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του επιχειρησιακού μέλους: «Θα μιλήσουμε εκεί από κοντά, γιατί τώρα δεν το ξέρω, ο Μ……. λέει ότι με έδωσε εμένα και τον μουσάτο, ότι παίρνουμε λεφτά, δεν το ξέρω και ότι είναι πολύ στεναχωρημένος μαζί σου. Άλλα με τον δικό μας τον Μ……. μπορούμε να το φτιάξουμε εμείς με τον δικό μας τον Μ……. , με τον Παύλο, το φτιάχνουμε».

Αρχηγός των πορτοφολάδων η 36χρονη Ρομίνα - αποκαλυπτικές φωτό - εικόνα 5

Η συνομιλία με δικηγόρο

Μία συνομιλία που είχε γυναίκα μέλος της συμμορίας με έναν δικηγόρο στις 29 Ιουλίου 2017, σχετικά με την υπεράσπιση της σε ποινική υπόθεση ενδεχομένως προκαλέσει το αστυνομικό και δικαστικό ενδιαφέρον ως προς την επαγγελματική πρακτική του.

Δικηγόρος: ναι , θα κάνει μία αίτηση στο γραμματέα, θα πει η γυναίκα , με την οποία δεν έχω έρθει σε γάμο αλλά έχω να αποκτήσω ένα παιδί μαζί της , επιθυμώ να με επισκέπτεται . Δυστυχώς έχουμε τις γραφειοκρατίες , καταλάβατε;

Μέλος: κατάλαβα , κατάλαβα , κατάλαβα

Δικηγόρος: θα πάω να βρω τους Εισαγγελείς και τέτοιο. Αν μπορέσουμε και το σπρώξουμε μου είπε ο Ανδρέας ότι χρειαστείς από λεφτά να πεις στη γυναίκα μου λέει

Μέλος: ναι , ναι

Δικηγόρος: οπότε σε αυτό το τηλέφωνο

Μέλος: τα λεφτά πότε τα θέλεις;

Δικηγόρος: θα πάω τη Δευτέρα επάνω , εσύ να τα έχεις έτοιμα μήπως λαδώσουμε ρε παιδί μου

Μέλος: τι λεφτά;

Δικηγόρος: κάποιο 500αρικο μήπως λαδώσουμε να μας το κάνουνε νωρίς , κατάλαβες;

Μέλος: τι εννοείτε να το κάνουμε νωρίς ;

Δικηγόρος: μήπως το σπρώξουμε και αντί να κάνει 20 μέρες να κάνει 10 αυτό λέω. Να φέρουμε . Να δώσουμε να έρθουν τα χαρτιά πιο γρήγορα

Μέλος: ααα δηλαδή τη Δευτέρα θέλουμε 500 ευρώ

Δικηγόρος: και εγώ θα πάω επάνω και θα σου πω. Δε θα πάρω ακόμα λεφτά . Άμα δεν έχω οκ , δε θα πάρω

Μέλος: ναι

Δικηγόρος: εσύ θα πεις στον Ανδρέα να το καταλάβει , δε θα μου πεις ζήτησε ο δικηγόρος 500. Θα πεις άμα δώσουμε σε κανέναν γραμματέα να φέρει (ακατάληπτο) να κάνουμε θα δώσουμε αυτό να γίνει πιο γρήγορα η δουλειά μας, αυτό. δεν είναι αμοιβή μου εμένα. Εντάξει; Μ’ακούς;

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος αλλά και ένας ακόμη προσήχθησαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν υπερασπιστεί κάποιους κατηγορουμένους σε μεμονωμένες συλλήψεις κατά το παρελθόν. Όπως προέκυψε από καταγεγραμμένες συνομιλίες, τους υποδείκνυαν να είναι εφοδιασμένοι με κάρτες εργασίας και υπεύθυνες δηλώσεις μονίμου κατοικίας για λόγους υπερασπιστικής τακτικής οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επίσης από φιλολογικές συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων τους έκαναν λόγο περί επιεικούς αντιμετώπισής τους στα δικαστήρια.

Αρχηγός των πορτοφολάδων η 36χρονη Ρομίνα - αποκαλυπτικές φωτό - εικόνα 6

Η «καρφωτή»

Στις 6 Ιουλίου 2017, ο επιχειρησιακός «τμηματάρχης» μιλά με μία γυναίκα μέλος, αναφέροντας ότι ησύλληψη μελών της οργάνωσης ήταν αποτέλεσμα «καρφωτής» από άλλον συνεργό τους, και θα έπρεπε να αναστείλουν την δραστηριότητά τους εκείνη τη μέρα, τονίζοντας ότι υπάρχει «Ρουφιάνος», και επανέκαμψαν την επόμενη μέρα.

Real Estate…

Στις 12 Ιουλίου, ένας «δυνατός» πορτοφολάς συνομιλεί με άγνωστη γυναίκα και διαπραγματεύεται την αγορά ακινήτου αντί 50.000 ευρώ, τα οποία φυσικά προέρχονταν από το μερίδιό του από τις κλοπές, καθώς δεν είχε προέκυπτε η ύπαρξη άλλης πηγής εισοδήματος. Ο επιχειρησιακός «τμηματάρχης» σε άλλη συνομιλία επαίρεται πως σε έναν χρόνο έχει αγοράσει ένα κατάστημα και ένα διαμέρισμα, με τον ίδιο άνεργο…

Αρχηγός των πορτοφολάδων η 36χρονη Ρομίνα - αποκαλυπτικές φωτό - εικόνα 7

Θύμα ξυλοφόρτωσε «πορτοφολού»

Στις 13 Ιουνίου 2017 όπως προκύπτει σε τηλεφωνική συνομιλία του επιχειρησιακού «τμηματάρχη» με τον αδερφό του, μία «πορτοφολού» έφαγε άγριο ξύλο από υποψήφιο θύμα που την κατάλαβε.

Τμηματάρχης: Χθες έδειραν τη Βουλγάρα , την έκαναν σκατά

Αδερφός: ποιος;

Τμηματάρχης: το θύμα

Αδερφός: πάλι καλά που δεν ρίχτηκες εσύ , μην κάνεις βλακεία ρε γιατί θα πας στη φυλακή

Τμηματάρχης: ήτανε 10 άτομα , μαζί θα σε πήγαιναν μέσα ρε βλάκα

Αδερφός: και ένα άτομο θα σε πάει κατευθείαν μέσα , βλάκας είσαι ρε; Τι λες ρε βλάκας είσαι; εσύ πρέπει να κάνεις πως δεν είσαι μαζί της και να πεις ααα τη μ…….., και να κάνεις έλα εδώ ρε έλα να σε πάρω , έτσι δήθεν (ακατάληπτο)

Τμηματάρχης: εεε

Αδερφός: δήθεν τη δέρνεις εσύ, Αϊ στο δ….. (ακατάληπτο)

Ρόλοι και «βιογραφικό»

Ο 32χρονος επιχειρησιακός «τμηματάρχης», στελέχωνε τις «ομάδες κρούσης» και ασκούσε τον έλεγχό τους καθώς χωρίς την έγκρισή του τα μέλη δεν μπορούσαν να «εργαστούν». Στρατολογούσε νέα μέλη, κυρίως γυναίκες από τη Βουλγαρία, ενώ μαζί με την αδερφή του διευθετούσε την διοχέτευση των κλοπιμαίων και την νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων. Η «Ρομίνα» ήταν η απόλυτη αρχηγός, στελέχωνε και αυτή τις ομάδας και συμμετείχε ενεργά στις κλοπές πορτοφολιών. Πραγματοποιούσε επαφές με διάφορους προσπαθώντας να προσεγγίσει Αστυνομικούς και υπαλλήλους της εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ ώστε με καταβολή χρηματικής αμοιβής να εξασφαλίσει κάλυψη για την δράση της ίδιας και των αρχηγικών μελών της οργάνωσης. Επίσης, ήταν η υπεύθυνη αποστολής των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών στην Αλβανία και ελάμβανε τις σχετικές χρηματικές αμοιβές.

Ο «Τμηματάρχης» είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2005 και από τότε επανειλημμένα για ληστείες και κλοπές. Το 2009 είχε συλληφθεί από το Τ.Α Νίκαιας για αντίσταση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο για κλοπή από το Μετρό του Συντάγματος.

Η «Αρχηγός» ξεκίνησε την… καριέρα της το 1999 όταν είχε από το Α.Τ Παγκρατίου. Από και έπειτα, μόνο την τελευταία διετία συνελήφθη… 8 φορές για κλοπές πορτοφολιών.

Ο απότακτος

Ο 49χρονος απότακτος αστυνομικός, γνώριζε την παράνομη δράση της συμμορίας, και διαβεβαίωνε τα μέλη της, λόγω της προηγούμενης ιδιότητας του ότι διέθετε τις κατάλληλες «διασυνδέσεις» για να τους εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο. Ο ίδιος απολάμβανε μερίδιο από τα παράνομα κέρδη, ενώ στις συνομιλίες των τελευταίων ημερών πριν την αστυνομική επιχείρηση φαίνεται να έλαβε τρείς φορές ποσά έως 3.000 ευρώ από ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 23 Ιαν 2021 | 16:28

ΕΛΑΣ: Αυτά είναι τα μέλη σπείρας διαρρηκτών που "ρήμαζαν" σπίτια σε συνεργασία με οικιακές βοηθούς [Εικόνες]

Η ΕΛΑΣ έδωσε τα στοιχεία των μελών της σπείρας που συνεργάζονταν με οικιακές βοηθούς και έκλεβαν σπίτι

ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ 22 Ιαν 2021 | 16:25

Σοκ στο Ντιτρόιτ: Αγοράκι 18 μηνών πυροβόλησε και σκότωσε τον 5άχρονο ξάδελφό του

Απίστευτη τραγωδία στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ με ένα 18μηνο αγοράκι να πυροβολεί και να σκοτώνει 5χρονο ξαδελφάκι του.

Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ 22 Ιαν 2021 | 15:41

Σοκ στην Καλλιθέα: Εγγονός μαχαίρωσε την 90χρονη γιαγιά του - Της επιτέθηκε με δύο μαχαίρια

Ενας άντρας ηλικίας 48 ετών μαχαίρωσε τη γιαγιά του στην Καλλιθέα, χρησιμοποίησε μάλιστα δύο μαχαίρια.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 22 Ιαν 2021 | 14:02

Κρήτη - Στις φυλακές ο Νορβηγός: "Αλήτη, βρωμιάρη" φώναζαν συγγενείς της 54χρονης [βίντεο - εικόνες]

Ο Νορβηγός δράστης της δολοφονίας στα Μεσκλά Κρήτης παραδέχτηκε το έγκλημά του, ενώ αποδοκιμάστηκε από συγγενή του θύματος.

ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 22 Ιαν 2021 | 12:49

Χρυσοχοϊδης: Θεωρίες συνωμοσίας ότι θα εμποδίζονται δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ στις διαδηλώσεις

Φωτιές έχει ανάψει το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Συναθροίσεων με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 22 Ιαν 2021 | 11:26

Πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη: Οπαδικά τα κίνητρα - Δύο τραυματίες, αναζητούνται οι δράστες

Οπαδοί ομάδας φαίνεται να είναι οι δράστες της επίθεσης με πυρά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ 22 Ιαν 2021 | 09:59

Ανησυχία στη Ζάκυνθο: Εντοπίστηκαν 800 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα σε αποθήκη

Έρευνα της αστυνομίας στη Ζάκυνθο - Εντόπισαν σε αποθήκη 800 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ 22 Ιαν 2021 | 07:31

Αυτό είναι το νέο σχέδιο συναθροίσεων: Τα 6 βήματα της κλιμάκωσης

Με τρεις ηχητικές ειδοποιήσεις η Αστυνομία πριν επέμβει για να διαλύσει μια διαδήλωση.

ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 21 Ιαν 2021 | 22:04

Χρυσοχοΐδης για νέο νομοσχέδιο: Θα μπει τέλος στη δράση προβοκατόρων και στην ατιμωρησία θρασύδειλων [βίντεο]

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για την αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις συναθροίσεις, τον Κουφοντίνα και τον χρυσαυγίτη Παππά.

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΛΑΣ 21 Ιαν 2021 | 19:00

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Οι προσαγωγές τριών διαδηλωτών στο φοιτητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε συλλήψεις

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 21 Ιαν 2021 | 14:28

Μετρό: Άνοιξε ο σταθμός "Πανεπιστήμιο"

Είχε κλείσει λόγω της συγκέντρωσης στα Προπύλαια

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ 21 Ιαν 2021 | 13:48

ΕΛΑΣ: Έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες κάμερες των ΜΑΤ- Στο φοιτητικό συλλαλητήριο [Βίντεο]

Άντρες της ΕΛΑΣ φέρουν κάμερα μαζί τους στο φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας

ΜΕ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 20 Ιαν 2021 | 19:37

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Ανακουφισμένη η μητέρα των δύο ανήλικων – Προβληματισμένη η σύζυγος του σταθμάρχη

Με εκ διαμέτρου αντίθετη διάθεση η μητέρα των 2 κατηγορουμένων και η σύζυγός του σταθμάρχη