Ασπρόπυργος: Με εκσκαφέα έβγαλαν την ηρωίνη!

Ο σκύλος τα μύρισε, ο εκσκαφέας τα ανέσυρε- Οι «χωματουργοί»-αστυνομικοί εντόπισαν ηρωίνη σε «τούβλα», μέσα σε βαρέλια και ταψιά, βάρους 67 κιλών!

|
SHARE THIS
0
SHARES

Το ζευγάρι Ρομά, ηλικίας 21 και 19 χρόνων, είχε θάψει περίπου 67 κιλά ηρωίνης σε οικόπεδα και αυλές παραπηγμάτων στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου. Εκτιμάται ότι το συνολικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες από τις παράνομες δραστηριότητές τους ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

 

Για να μην «χαλάνε» τα ναρκωτικά, χρησιμοποιούσαν ειδικές τεχνικές τυποποίησης και συσκευασίας, έτσι ώστε να αποφεύγουν τη διάβρωση, και τις συνέπειες από την υγρασία και άλλες γεωλογικές συνθήκες και μεταβολές.

Οι «χωματουργοί»-αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με τη βοήθεια σκαπτικού μηχανήματος, έσκαψαν την αυλή του πρώτου παραπήγματος, όπου εντοπίστηκαν θαμμένα περίπου 20 κιλά ηρωίνης, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες συσκευασίες. Στο ίδιο σημείο, αλλά και στην αυτοσχέδια στέγη του παραπήγματος εντοπίστηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης.

 

Η εκσκαφή αποκάλυψε και ένα θαμμένο βαρέλι, μέσα στο οποίο βρέθηκαν περίπου 3 κιλά ηρωίνης σε συσκευασίες «τούβλα», άλλα 20 κιλά ηρωίνης σε πλαστικές σακούλες, και το χρηματικό ποσό των 36.950 ευρώ.

 

Στο δεύτερο παράπηγμα, πάλι με τη βοήθεια του εκσκαφέα, βρέθηκαν στην αυλή του, δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν τέσσερα αλουμινένια ταψιά μίας χρήσης, συνολικού μικτού βάρους περίπου  25 κιλών ηρωίνης σε βραχώδη μορφή. Στο τρίτο παράπηγμα εντοπίστηκαν κρυμμένα στην αυτοσχέδια στέγη του 70 φυσίγγια των 9 mm και 255 ευρώ.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι, που φαίνεται να κατείχε τις μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, σκόπευε να τις διακινήσει σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφού προηγουμένως τις νόθευε και τις επανατυποποιούσε.

Η αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε μετά από διάστημα ενός μήνα ερευνών αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα περίπου. Από την εκσκαφή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: περίπου 67 κιλά ηρωίνης, περίπου 24 γραμμάρια κοκαΐνης, 70 φυσίγγια των 7,62 mm, 37.205 ευρώ σε μετρητά, τέσσερα αυτοκίνητα, 17 κινητά τηλέφωνα, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία βιντεοκάμερα, καθώς και πλήθος εργαλείων για την νόθευση και επανασυσκευασία των ναρκωτικών ουσιών.

 

Οι έρευνες από τις αστυνομικές Αρχές συνεχίζονται για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης τους, ενώ σε αυτό το πλαίσιο διερευνώνται κυρίως οι ενδεχόμενες συνεργασίες τους με κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, καθώς επίσης και η πηγή προέλευσης και ο τρόπος κτήσης και διάθεσης των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Σημειώνεται ότι σε άλλη υπόθεση, χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έξι υπηκόους Βουλγαρίας, οι οποίοι με πλαστική βάρκα και δύο οχημάτα μεγάλου κυβισμού, επιχείρησαν να διακινήσουν, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, περίπου 50 κιλά ηρωίνης, αξίας που εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 750.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook