Follow us

«Αστακός» η Αθήνα μετά το χτύπημα για την επίσκεψη Ομπάμα

Μπάρακ Ομπάμα όπως… Θεμιστοκλής, Αριστείδης, Περικλής, Δημοσθένης ή Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!

«Αστακός» η Αθήνα μετά το χτύπημα για την επίσκεψη Ομπάμα

Μπάρακ Ομπάμα όπως… Θεμιστοκλής, Αριστείδης, Περικλής, Δημοσθένης ή Θεόδωρος Κολοκοτρώνης! Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε την πρόθεση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας, στις 15 και 16 Νοεμβρίου, να… αγορεύσει, πραγματοποιώντας ανοικτή ομιλία στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας.

Η πρόθεσή του ανακοινώθηκε από αμερικανούς πράκτορες και διπλωμάτες κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το πρωί της Δευτέρας, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με την αστυνομική ηγεσία και αξιωματικούς ειδικών υπηρεσιών, σε μία πρώτη επαφή για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας της επίσκεψής του.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα να παραχωρηθεί χώρος, 60 μέτρα απόσταση από την Πνύκα, στον δυτικό λόφο του Φιλοπάππου δίπλα στο τηλεσκόπιο Δωρίδη, πολύ κοντά στο λίκνο της αθηναϊκής Δημοκρατίας. Με φόντο την Ακρόπολη, ο Μπάρακ Ομπάμα επιθυμεί να αφήσει παρακαταθήκη στην Αθήνα, την ομιλία του, με επίκεντρο τη Δημοκρατία και τα δεινά της σύγχρονης Ελλάδας, στο πρότυπο της ιστορικής ομιλίας που είχε εκφωνήσει ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στο Βερολίνο, στις 26 Ιουνίου 1963, όταν εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου αναφώνησε: «Ich bin ein Berliner» («Είμαι ένας Βερολινέζος»).

Να σημειώσουμε πως το τηλεσκόπιο Δωρίδη στεγάζεται σε κομψό κτίριο κατασκευασμένο από μάρμαρο Αίγινας, με θόλο διαμέτρου 8 μέτρων. Έλαβε το όνομα του προς τιμήν του Δημήτριου Δωρίδη, Έλληνα της Γαλλίας ο οποίος δώρισε όλη την περιουσία του στο ελληνικό κράτος.

Τα μέτρα ασφαλείας

Αν και ακόμη δεν έχει δηλωθεί το επίσημο πρόγραμμα των κινήσεων, επαφών και διαμονής του, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα «αποστειρωμένο» περιβάλλον ασφαλείας γύρω του, όπως και στο παρελθόν κατά τη διάρκεια επισκέψεων Αρχηγών Κρατών, σαν εκείνα που είχαν ληφθεί τον περασμένο Μάιο στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σημειώνεται ότι μετά την επίθεση στη Γαλλική πρεσβεία με χειροβομβίδα τα ξημερώματα της Πέμπτης, αναμένεται μεγάλη αύξηση του αριθμού τόσο των 3.000 αστυνομικών που θα είναι επί ποδός, αλλά και των ανδρών ασφαλείας που θα συνοδεύουν τον αμερικανό

Ο αρχαιολογικός χώρος που παραχωρήθηκε για την ανοικτή ομιλία του αμερικανού προέδρου, τις επόμενες ημέρες θα εξερευνηθεί εξονυχιστικά από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και στη συνέχεια θα περιφρουρηθεί έντονα έως την ημέρα της ομιλίας του.

Κλιμάκιο τουλάχιστον 30 αμερικανών πρακτόρων της Secret Service και ανθρώπων της ασφάλειας του αμερικανού προέδρου είχε έλθει τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα και ήρθε σε επαφές με στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας. Σε κάποιες πρώτες συναντήσεις με εκπροσώπους των ελληνικών αρχών ασφαλείας αλλά και με υπευθύνους αρμοδίων υπηρεσιών συζητήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, τα δρομολόγια του αμερικανού προέδρου στο κέντρο της Αθήνας αλλά και όλα τα δεδομένα σε θέματα περίθαλψης των αμερικανών διπλωματών σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος ή ένοπλης επίθεσης κ.λπ., όπως συνηθίζεται. Οι Αμερικανοί πράκτορες έχουν προβεί στη διαδικασία επιλογής του παραλιακού ξενοδοχείου στα νότια προάστια όπου θα διαμείνει ο αμερικανός πρόεδρος και η συνοδεία του, χωρίς προς το παρόν να έχει ανακοινωθεί στις ελληνικές αρχές, κάτι που θα γίνει το τελευταίο διήμερο πριν την έλευσή του. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δώσει πολλά σημεία διαμονής, όπως και κινήσεων και επισκέψεων, προκειμένου αυτά να «αποστειρωθούν» έτσι ώστε να είναι έτοιμα για την τελική επιλογή.

Τις επόμενες ημέρες η αμερικανική πλευρά θα δώσει τον ακριβή αριθμό της ελίτ των πρακτόρων που θα βρίσκονται στο πλευρό του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος θα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 300 πρακτόρων, ενώ θα δηλωθεί ο οπλισμός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός ασφαλείας που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της επίσκεψής του.

Σε μία πρώτη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., για τις ανάγκες του σχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας του υψηλού προσκεκλημένου, θα επιστρατευτούν τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοί, ενώ συνολικά το προσωπικό που υπηρετεί στην Αττική θα βρίσκεται σε συναγερμό. Όλο το αστυνομικό προσωπικό θα βρίσκεται στους δρόμους, ενώ ως μέτρο πρόληψης θα τοποθετηθούν μηχανισμοί εντοπισμού βομβών σε διάφορα σημεία και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων. Οι μετακινήσεις του Μπάρακ Ομπάμπα προς το κέντρο της Αθήνας θα είναι σύντομες, ενώ σύμφωνα με τα πλάνα της Τροχαίας οι δρόμοι στους οποίους θα διέρχεται η αυτοκινητοπομπή θα αποκλείονται τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη διέλευση των οχημάτων του Αμερικανού προέδρου.

Εκτός από το Air Force One που θα μεταφέρει τον Μπάρακ Ομπάμα, νωρίτερα θα φθάσουν άλλα αεροσκάφη που θα μεταφέρουν τουλάχιστον τρία θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς του, βαρύ οπλισμό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό ασφαλείας που θα βρίσκεται σε συνοδευτικά οχήματα.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός έχει τη δυνατότητα κατάρριψης απειλητικών drones, εντοπισμού εναέριων απειλών και ασφαλών συνομιλιών του προέδρου. Οι «υπεράνθρωποι» της Secret Service θα συνοδεύουν σε κάθε βήμα τον Αμερικανό πρόεδρο, με τουλάχιστον 80 από αυτούς να βρίσκονται στο στενότερο κλοιό του.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιο αυστηρά σε σχέση με άλλες επισκέψεις του Μπάρακ Ομπάμπα, καθώς η έξαρση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο το σχεδιασμό. Στις 15 Νοεμβρίου 2016, ημέρα άφιξής του, η Αττική θα θυμίζει αποκλεισμένη ζώνη. Κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας, θα βρίσκονται ανεπτυγμένα στην πόλη, ενώ στελέχη του ΤΕΕΜ, και συνοδοί σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών θα περιπολούν νωρίτερα στα σημεία επισκέψεων και προσέγγισης του Αμερικανού προέδρου. Παράλληλα σε πολλές ταράτσες κτιρίων της πόλης, κοντά σε σημεία διέλευσης της αυτοκινητοπομπής θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, προκειμένου να επιβλέπουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Τι θα γίνει με τις διαδηλώσεις

Ένας άλλος σχεδιασμός ασφαλείας αφορά την έντονη περιφρούρηση των δεκάδων συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγελθεί από διάφορα συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου οι συμμετέχοντες να βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία από εκείνα της κίνησης του Μπάρακ Ομπάμα, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθεί και σχετική διαταγή απαγόρευσης και περιορισμού τους σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας.

Στο μεταξύ στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., θα επιτηρούν πρωτοκλασάτα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, που πρόσφατα συμμετείχαν σε επεισόδια στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας. Σε διακριτικό κλοιό επιτήρησης θα βρίσκονται μέλη της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους», που πρόσφατα είχαν καταλάβει τα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Παρόμοια επιτήρηση θα έχουν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, η οποία πρόσφατα σε κείμενό της καλούσε τον κόσμο σε αγωνιστικό παρόν στους δρόμους και κατέληγε: «Να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί»...

Tα μέλη της συγκεκριμένης συλλογικότητας συνεπικουρούμενα από την «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» έκαναν παρέμβαση στο Αμερικάνικο Προξενείο της Θεσσαλονίκης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι θα επιχειρηθεί «θερμή» υποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα, όπως εντοπίζεται σε αναρτήσεις αντιεξουσιαστικών ομάδων, μία από τις οποίες χαρακτήριζε τον αμερικανό πρόεδρο «σφαγέα της Μ. Ανατολής».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

ΑΝΕΤΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΟ 28 Σεπ 2025 | 13:02
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Σεπ 2025 | 09:24

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω του αγώνα δρόμου "Greece Race for the Cure 2025"

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της λεωφόρου Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα, λόγω διεξαγωγής του αγώνα - Ποιοι άλλοι δρόμοι είναι κλειστοί

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 28 Σεπ 2025 | 09:02

Φωτιά στο ιστορικό ξενοδοχείο "Δωδώνη" στην πλατεία Βάθη - Απεγκλωβίστηκαν 7 άνθρωποι και μια γάτα [βίντεο]

Στο συγκεκριμένο κτίριο είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά τον Ιούνιο του 2008 - Σε εκείνο το περιστατικό είχαν χάσει τις ζωές τους μια 35χρονη γυναίκα με το αγοράκι της, 2,5 ετών

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Σεπ 2025 | 09:19
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 12:50

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κάνουν εντυπωσιακή έφοδο σε σπίτι 62χρονου - Επειδή εκοβε ξύλα παράνομα [βίντεο]

Μεγάλη επιχείρηση με πάνοπλους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε οικία 62χρονου στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Έκοβε ξύλα από το δάσος και τα πουλούσε.

ΤΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ 25 Σεπ 2025 | 15:24
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 25 Σεπ 2025 | 07:45

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 24χρονου "Παλαιστίνιου": Δάγκωσε αστυνομικό και φώναζε "Αλλάχου Ακμπάρ"

Ο "πιθανόν" 24 χρόνων άνδρας, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορές, απείθεια, αντίσταση, παράνομη είσοδο στη χώρα και απέλαση.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 24 Σεπ 2025 | 17:01

Αυτός είναι ο 24χρονος που δάγκωσε και χτύπησε αστυνομικούς - Δήλωσε ψεύτικη ταυτότητα, έχει συλληφθεί 8 φορές

Όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛΑΣ, ο συλληφθείς έδωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, δηλώνοντας ότι είναι Παλαιστίνιος - Έχει συλληφθεί άλλες 7 φορές

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ 24 Σεπ 2025 | 15:39

Ψεύτικη ταυτότητα δήλωσε ο 24χρονος που επιτέθηκε με ψαλίδι σε γυναίκα και δάγκωσε αστυνομικό – Είχε ήδη συλληφθεί 7 φορές

Ο 24χρονος με καταγωγή, κατά δήλωσή του, από την Παλαιστίνη που επιτέθηκε με γυναίκα σε ψαλίδι έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και έδωσε ψευδή στοιχεία.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Σεπ 2025 | 14:06

Πάτρα: Αστυνομικός εμβόλισε το αυτοκίνητο του αδελφού του, τον χτύπησε με λοστό και εξαφανίστηκε

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα, με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό, ο οποίος πλέον καταζητείται από τους ίδιους του τους συναδέλφους.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 24 Σεπ 2025 | 12:54
ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 11:43
ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ 24 Σεπ 2025 | 10:24

"Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου": Τι φέρνει η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Θέατρο Τέχνης

Το πρόγραμμα "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" αποτελεί πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 23 Σεπ 2025 | 14:31

Επίθεση με γροθιές σε 14χρονο έξω από σχολείο στον Ασπρόπυργο: Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι

Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν για επίθεση σε 14χρονο και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 23 Σεπ 2025 | 10:27

Eισβολή κακοποιών σε εταιρεία στον Ασπρόπυργο – Έριξαν πόρτα με ΙΧ για να φτάσουν στο χρηματοκιβώτιο

Τέσσερις δράστες εμβόλισαν πόρτα εταιρείας στον Ασπρόπυργο για να φτάσουν στο χρηματοκιβώτιο.

ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ 22 Σεπ 2025 | 15:26

Ελεύθερη αφέθηκε η 62χρονη στη Βοιωτία που έθαψε τη μητέρα της σε στάβλο- Υπό διερεύνηση το πώς πέθανε η γυναίκα

Η 60χρονη γυναίκα ζητούσε επίμονα να μάθει τι λέγεται για την ίδια στα μέσα ενημέρωσης.

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 13:09

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρό βρέφος 2,5 μηνών στις Καλύβες Αποκορώνου - Το πλάκωσαν οι γονείς στον ύπνο τους

Ο 28χρονος άνδρας και η 26χρονη σύντροφός του μόλις αντιλήφθηκαν ότι το παιδί τούς δεν είχε τις αισθήσεις του, ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 22 Σεπ 2025 | 13:06

Θεσσαλονίκη: Έσφαξε αρνί στο Σέιχ Σου για να τιμήσει το κουρμπάνι - Κακουργηματική δίωξη σε 51χρονο

Αστυνομικοί εντόπισαν το ζώο κρεμασμένο σε κλαδί δέντρου και συνέλαβαν τον άντρα, ενώ δίπλα του εντόπισαν και το μαχαίρι.

22 Σεπ 2025 | 09:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 22 Σεπ 2025 | 07:42

Μοναστηράκι: Συγκλονίζει η 53χρονη που τραυματίστηκε από την πτώση δέντρου - "Εχασα πολύ αίμα, χρειάστηκαν ράμματα στο κεφάλι"

Με την ανήλικη κόρη της ήταν η 53χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε από πτώση δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το Σάββατο

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 21 Σεπ 2025 | 10:37

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της "Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο"

21 Σεπ 2025 | 08:14

Mιμή Ντενίση: Με ριγέ καπέλο και αέρινο casual outfit στο κέντρο της Αθήνας

Ο χαλαρός περίπατος στους δρόμους της πρωτεύουσας.

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 20 Σεπ 2025 | 21:31

Η στιγμή της πτώσης δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης: Η απάντηση της Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Αθηναίων - Η γιακαράντα "είχε ελεγχθεί"

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων για τις πτώσεις δέντρων.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 20 Σεπ 2025 | 15:27

Αυτόπτης μάρτυρας για πτώση δέντρου: "Πήραν αιμόφυρτη τη γυναίκα" - "Οφείλεται στους ισχυρούς ανέμους", λέει ο δήμος Αθηναίων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων για την πτώση τριών δέντρων στην πόλη, με τη μια περίπτωση να έχει αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο πολιτών.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 20 Σεπ 2025 | 13:01

Επεσε δέντρο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας – Δύο τραυματίες [βίντεο]

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έπεσε ένα μεγάλο δέντρο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ 20 Σεπ 2025 | 12:07

Η Αθηνάς χωρίς αυτοκίνητα η ιστορική οδός από το βράδυ του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής

Ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ "Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο", στο τμήμα από την οδό Ευριπίδου μέχρι το Μοναστηράκι

ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΕ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ 19 Σεπ 2025 | 11:36

Πανικός στον Πειραιά: Μαχαίρωσαν συγγενή ιδιοκτήτη σχολής οδηγών

Τρεις άνδρες οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, χτύπησαν με μαχαίρι συγγενή ιδιοκτήτη σχολής οδηγών στον Πειραιά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 19 Σεπ 2025 | 07:44

Πάτρα: Αστυνομικός χτύπησε... αστυνομικό στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα [βίντεο]

Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα στην Πάτρα. Ένταση και ανάμεσα σε αστυνομικούς και... αστυνομικούς.

ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΟΠΛΑ 17 Σεπ 2025 | 15:53
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 17 Σεπ 2025 | 13:28

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένειά του για τα απειλητικά μηνύματα στη γυναίκα του, Μαράια

Επικοινωνία αστυνομίας οικογένειας Γιάννη Αντετοκούνμπο για τις απειλές σε βάρος της συζύγου του

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΙΔΕΣ 17 Σεπ 2025 | 10:43

Bullying στην Πάτρα: Ανήλικες εξανάγκασαν 13χρονη να τους φιλήσει τα πόδια ενώ τη βιντεοσκοπούσαν

Τέσσερις ανήλικες εξανάγκασαν το θύμα τους έξω από γυμνάσιο στην Πάτρα, να σκύψει και να τους φιλήσει τα πόδια ενώ βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 17 Σεπ 2025 | 09:48

Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 15χρονο στο Παγκράτι

Ένας 15χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άλλους ανήλικους στο Παγκράτι.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 16 Σεπ 2025 | 22:45

Άγριο ξύλο στη Μαδρίτη: Οπαδοί της Μαρσέιγ συγκρούστηκαν με την αστυνομία πριν το ματς με τη Ρεάλ [βίντεο]

Περισσότεροι από 1.500 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας συμμετείχαν στην επιχείρηση για την τήρηση της τάξης και τον έλεγχο των οπαδών της γαλλικής ομάδας, ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε

ΒΙΑ 16 Σεπ 2025 | 13:24

Έφηβοι "διέλυσαν" σχολική βιβλιοθήκη προκαλώντας ζημιές χιλιάδων δολαρίων: Οι μητέρες τους τους παρέδωσαν στην αστυνομία

Βανδάλισαν το σχολείο τους αλλά οι μητέρες τούς τους αναγνώρισαν από το βίντεο στις κάμερες ασφαλείας και τους παρέδωσαν στην αστυνομία.

ΤΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ 16 Σεπ 2025 | 12:06

Κορυδαλλός: Επίθεση τσαντάκια σε 26χρονη - Τη χτύπησε όταν αντιστάθηκε και εκείνη τον έριξε από τη μηχανή του

Τσαντάκιας επιτέθηκε και χτύπησε 26χρονη στον Κορυδαλλό, όταν εκείνη αντιστάθηκε.

ΕΦΤΙΑΞΕ ΒΙΝΤΕΟ 16 Σεπ 2025 | 10:42

Λάρισα: 13χρονος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία με τεχνητή νοημοσύνη σε βάρος 11χρονου

Ένας μαθητής Α' γυμνασίου μόλις 13 ετών κατηγορείται για παιδική πορνογραφία στη Λάρισα.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 16 Σεπ 2025 | 10:41

Ρόδος: Εντοπίστηκαν 17 "φιξάκια" σε αυλή σχολείου

Σε αυλή σχολείου στη Ρόδο εντοπίστηκαν 17 φιξάκια κοκαϊνης.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 15 Σεπ 2025 | 18:16

"Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο": Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παρακάνω οδούς και πλατείες κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα

15 Σεπ 2025 | 09:00

Ένα από τα πιο θρυλικά μπαρ της Αθήνας ανοίγει ξανά

Restart σε νέο πόστο και με πιο 'μπαρίστικο' attitude για το ιδιαίτερα δημοφιλές bar brand του αθηναϊκού κέντρου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ 14 Σεπ 2025 | 22:21
14 Σεπ 2025 | 18:33

Βίντεο από τη συμπλοκή Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Σύνταγμα – Πέντε συλλήψεις

Από το σημείο περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν 6 κοντάρια, εκ των οποίων 2 φέρουν τη σημαία της Παλαιστίνης.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ 14 Σεπ 2025 | 16:45

Συναγερμός στους Αμπελόκηπους: Απειλητικό mail για εκρηκτικό μηχανισμό σε σούπερ μάρκετ

Έκλεισαν για ώρα δρόμοι στους Αμπελόκηπους μετά το απειλητικό mail για βόμβα σε κατάστημα.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 13 Σεπ 2025 | 22:45

Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί ήρθαν στα χέρια στην πλατεία Συντάγματος

Ένας 29χρονος τραυματίστηκε ελαφρά σε συμπλοκή μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων στο Σύνταγμα.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 13 Σεπ 2025 | 21:27

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη εκδιδόταν μέσω του διαδικτύου - Την παρότρυνε φίλη της - Συνελήφθη 30χρονος "πελάτης"

Μία ενήλικη στη Θεσσαλονίκη παρότρυνε την ανήλικη φίλη της να εκδίδεται μέσω του διαδικτύου.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 12 Σεπ 2025 | 15:05

Live - Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στην άνοδο του Κηφισού λόγω τροχαίου - Προβλήματα και στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής, στην άνοδο του Κηφισού τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν από τη Μεταμόρφωση μέχρι του Ρέντη.

ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 12 Σεπ 2025 | 13:14

Αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι για όπλα και... 14 ηχεία – Οκτώ συλλήψεις [βίντεο]

Η αστυνομία πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή επιχείρηση στο Ζεφύρι.

ΤΙ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ 11 Σεπ 2025 | 23:19

Πρώτο κουδούνι: Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε σχολικά λεωφορεία σε όλη την Ελλάδα - Πάνω από 200 παραβάσεις

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ελέγχθηκαν 1.702 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 203 παραβάσεις

ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΧΜΗΡΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 11 Σεπ 2025 | 15:39

Πετράλωνα: Συνελήφθησαν τρία άτομα γιατί χτύπησαν 17χρονο σε σχολείο

Στις περίπου 10:30, μια παρέα τεσσάρων νεαρών προσέγγισε τον 17χρονο εντός του σχολείου και του επιτέθηκαν σωματικά απειλώντας τον με αιχμηρό αντικείμενο.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 11 Σεπ 2025 | 11:29

Ψυχικό: Βρέθηκαν ανθρώπινο κρανίο και οστά πάνω σε βράχο

Ανθρώπινα οστά και κρανίο εντοπίστηκαν πάνω σε βράχο στο Ψυχικό.

11 Σεπ 2025 | 09:00
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 10 Σεπ 2025 | 14:09

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 55χρονος με χιλιάδες χάπια Ecstasy

Οι αστυνομικοί πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ 10 Σεπ 2025 | 11:06

Συμπλοκή Ρομά στο Πάρκο Τρίτση: Σφαίρες σε αυτοκίνητα και τοίχους – Βρέθηκαν 17 κάλυκες

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ Ρομά στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

ΠΟΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΕΡΔΙΣΕ 09 Σεπ 2025 | 11:51

Ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε βραβείο Emmy με αντίπαλο... τον Τομ Χανκς

Ο Ομπάμα είναι ένας από τους δύο προέδρους των ΗΠΑ που έχουν κερδίσει ποτέ βραβείο Emmy, καθώς ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής το 1956.

ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΜΕΡΑ 09 Σεπ 2025 | 08:33

Βίντεο: Ετσι ταρακουνήθηκε η Αττική από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ - Η κάμερα κουνιόταν για αρκετά δευτερόλεπτα

Ο σεισμός, με εστιακό βάθος μόλις 13,6 χιλιομέτρων, χαρακτηρίζεται επιφανειακός και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε ολόκληρη την Αττική.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 12:27

Επεισοδιακή καταδίωξη 20χρονου γόνου επιχειρηματικής οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας – Χτύπησε αστυνομικό

Σκηνές από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστή έναν 20χρονο γιο επιχειρηματία.

Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ 08 Σεπ 2025 | 10:01

"Ιερή" απάτη στα Καλάβρυτα: Ηγούμενος μονής προσπάθησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες και ευαγγέλια για 200.000 ευρώ

Ο ηγούμενος της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου επιχείρησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες.

ΣΑΝ ΧΘΕΣ 07 Σεπ 2025 | 09:43

Σεισμός 1999: 26 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Αθήνας - Τα 15 δευτερόλεπτα της καταστροφής [εικόνες]

Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του 1999, με μέγεθος 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 06 Σεπ 2025 | 15:59

"Περιστατικό ομηρίας" στη ΔΕΘ: Η εντυπωσιακή άσκηση των ΕΚΑΜ [βίντεο]

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα "κομάντος" της ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνουν τον κακοποιό και απελευθερώνουν την όμηρο, την οποία οδηγούν με ασφάλεια σε υπηρεσιακό βανάκι.

06 Σεπ 2025 | 09:00

Έτοιμοι για το πρώτο συναυλιακό ΣΚ του Σεπτέμβρη;

Το πρώτο σαβαβτοκύριακο πίσω στην πόλη, η ολική έκλειψη της Σελήνης και δύο μεγάλες φεστιβαλικές διοργανώσης δίνουν το στίγμα της νέας σεζόν.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 08:34

Αστακός το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ - "Αίαντας", 2.500 αστυνομικοί, drones και κάμερες

Θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ διμοιρίες μετακινήθηκαν από γειτονικούς νομούς, αλλά κι από υπηρεσίες της Αττικής.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΕΛΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:11

Δημογλίδου για του Κρητικούς μαφιόζους: "Έρχονται και άλλες συλλήψεις" - Πότε ξεκίνησαν οι έρευνες

Σήμερα απολογούνται οι πρώτοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη μεγάλη εγκληματική οργάνωση της Κρήτης.

03 Σεπ 2025 | 10:54
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 12:22
02 Σεπ 2025 | 08:00

Σεπτέμβριος στην Αθήνα: Ο απόλυτος οδηγός εμπειριών

Burger Fest, Ludovico Einaudi για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο, θεατρικές παραστάστεις, Primer Music Festival και ό,τι αξίζει να ζήσεις τις επόμενες εβδομάδες στην πόλη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 31 Αυγ 2025 | 13:57

Βασιλίσσης Όλγας: Ειδικός εξηγεί γιατί δεν πρέπει να δοθεί στην κυκλοφορία - Δεν θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό της Αθήνας

"Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Όλγας θα είναι κανονική, συνεχώς μποτιλιαρισμένη, με μηδενικό όφελος για τα οχήματα και μεγάλη ζημιά στους πεζούς" αναφέρει ο καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Πολιτικής, Γιώργος Γιάννης

30 Αυγ 2025 | 15:43

Το γκαράζ που κάνει την επιστροφή στο κέντρο της Αθήνας ομορφότερη

Η αντίθεση των υλικών - λευκό για όλο τον χώρο κυκλοφορίας και στάθμευσης, έντονο μαύρο μάρμαρο για το κέντρο- δημιουργεί μια εντυπωσιακή αίσθηση

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΤΕΣ 29 Σεπ 2025 | 07:30

"Είμαστε από τη ΔΕΗ, θα εκραγεί το κτίριο" - Πώς επιτήδειοι εξαπατούν ηλικιωμένους και τους αρπάζουν χρήματα

Επιτήδειοι, άλλες φορές μέσω τηλεφώνου και άλλες και με φυσική παρουσία, επιχειρούν με ευφάνταστους τρόπους να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, βάζοντας στο στόχαστρο συνήθως ηλικιωμένα άτομα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 29 Σεπ 2025 | 07:12

Ξάνθη: Βαρήκοος και με σκλήρυνση κατά πλάκας ο 40χρονος ομογενής - Αστυνομικός τον ξυλοφόρτωσε και τον πέταξε σε χωράφι

Ο συνοριοφύλακας εκτός υπηρεσίας, σταμάτησε τον άτυχο άνδρα, νομίζοντας ότι ήταν παράνομος μετανάστης - Συγκλονίζει η μαρτυρία του 40χρονου θύματος.

"ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ" 26 Σεπ 2025 | 07:55

Αυτός είναι ο 77χρονος που κρατούσε φιάλη με έμβρυο σε φορμόλη - Οικονομολόγος, λογοτέχνης και μεταφραστής

Ο 77χρονος υποστήριξε ότι η φιάλη με το έμβρυο ήταν του παππού του, που ήταν μεγαλογιατρός το 1930 (!), και αποφάσισε να το κρατήσει για… κειμήλιο.

«ΜΑΙΜΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ 26 Σεπ 2025 | 07:21

"Βρήκαμε κι άλλα καλώδια": Πώς μια σπείρα Ρομά εξαπατούσε ηλικιωμένους - Δήλωναν... πυρόπληκτοι για να παίρνουν επιδόματα

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα θύματά τους όταν γύριζαν στις οικίες τους φορτωμένοι με ψώνια. Προσφέρονταν να τους βοηθήσουν και δήλωναν ότι ήταν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 25 Σεπ 2025 | 07:45

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 24χρονου "Παλαιστίνιου": Δάγκωσε αστυνομικό και φώναζε "Αλλάχου Ακμπάρ"

Ο "πιθανόν" 24 χρόνων άνδρας, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορές, απείθεια, αντίσταση, παράνομη είσοδο στη χώρα και απέλαση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ 24 Σεπ 2025 | 06:55

Βοιωτία: "Δεν υπάρχει Γιάννης" - Το μυστήριο με τον συνεργό της 62χρονης που έθαψε τη μητέρα της

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο άνδρας από την Αλβανία που είχε περιγράψει η κατηγορούμενη δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 07:29

Από χούλιγκαν, εκτελεστικό όργανο της "νέας" Greek Mafia - Ποιος είναι ο 34χρονος που δέχθηκε πυροβολισμούς στο Παγκράτι

Ο 34χρονος εποφθαλμιούσε να γίνει αρχηγός της θύρας 7 του Ολυμπιακού, στη θέση του "Κοντού", ο οποίος κατηγορήθηκε ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνεται για τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ 23 Σεπ 2025 | 06:51

Η "ΕΚΑΜ του Ελληνικού FBI" σε 25 καταυλισμούς Ρομά: Θα έχουν ειδική στολή και εξοπλισμό - Ποια θα είναι η δράση τους

Η "ΕΚΑΜ του Ελληνικού FBI", τοποθετείται σε 25 καταυλισμούς, για την αποτροπή της εγκληματικότητας.

TRAFFICKING 22 Σεπ 2025 | 07:53

Υπόθεση μαστροπείας: Πώς ο 42χρονος Joker παγίδευε ευάλωτες γυναίκες - Οι αποκαλύψεις από τα θύματά του

Τέσσερα θύματα του "Joker", του 42χρονου μαστροπού, παραγωγού ερωτικών ταινιών, αποκαλύπτουν νέες πτυχές από την δράση του.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 22 Σεπ 2025 | 07:42

Μοναστηράκι: Συγκλονίζει η 53χρονη που τραυματίστηκε από την πτώση δέντρου - "Εχασα πολύ αίμα, χρειάστηκαν ράμματα στο κεφάλι"

Με την ανήλικη κόρη της ήταν η 53χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε από πτώση δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το Σάββατο

22 Σεπ 2025 | 07:24

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη στη Βοιωτία: Η 62χρονη διευθύντρια ΚΕΠ έθαψε τη μητέρα της σε στάβλο για ένα επίδομα και μια σύνταξη

Για ένα επίδομα αναπηρίας και μια σύνταξη, έθαψε τη μητέρα της σε ένα στάβλο και επί δύο χρόνια προσποιούταν ότι είναι ζωντανή.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 19 Σεπ 2025 | 07:32

Ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί για νέα ψηφιακή απάτη από επιτήδειους σε πολίτες - "Μην δίνετε στοιχεία"

Την προσοχή των πολιτών και κυρίως των συνταξιούχων, εφιστά ο ΕΟΠΥΥ, καθώς επιτήδειοι στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα με στόχο να αρπάξουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένων ανθρώπων.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 19 Σεπ 2025 | 07:02

Σύλληψη Σέρβου με βαρύ ποινικό παρελθόν: Μαφιόζος και επαγγελματίας δολοφόνος - Η απόπειρα σε βάρος δικηγόρου

Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των Σερβικών αρχών - Ανήκε σε οργάνωση που αποτελούσε συνεργαζόμενο παρακλάδι της διαβόητης μαφίας του Κότορ "Καβάτσκι".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ 18 Σεπ 2025 | 07:56

"Είμαι μέλος του ISIS- Ο Μοχάμεντ μου έδινε 100 ευρώ για κάθε φωτιά που έβαζα", ομολόγησε ο 32χρονος Παλαιστίνιος

Οι αρχές κάνουν λόγο για έναν ασταθή, περίεργο άνθρωπο και χρήστη ναρκωτικών ουσιών.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ 18 Σεπ 2025 | 06:56

Υπόθεση revenge porn: Η καταγγελία πατέρα που "ξεσκέπασε" τον 25χρονο - Παγίδευε ανήλικες μέσω social media

Οι φαινομενικά αθώες συνομιλίες στο TikTok και το Snapchat, "παγίδευαν" ανήλικα κορίτσια στον εφιάλτη της εκδικητικής πορνογραφίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 17 Σεπ 2025 | 07:26

Η άρρωστη δράση του 32χρονου εμπρηστή στο Αιγάλεω: Σεξουαλικές επιθέσεις, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπλοκή σε πυρκαγιές

Ο 32χρονος άνδρας με καταγωγή από την Παλαιστίνη, είχε αποτυπωθεί σε βίντεο την ώρα που έβαζε μια επικίνδυνη φωτιά στο δάσος του Καρέα στις 7 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 16 Σεπ 2025 | 13:38

Συναγερμός στον Ταύρο: Εντοπίστηκαν τρύπες από πυροβολισμούς στα κεντρικά της ΑΑΔΕ [βίντεο - εικόνες]

Η μία οπή βρίσκεται σε παράθυρο πρώτου ορόφου στην πλευρά της οδού Σμύρνης, ενώ η δεύτερη από την πλευρά της Πειραιώς

ΕΥΠ 16 Σεπ 2025 | 07:11

Αποκαλύψεις για τον Τούρκο με τα 12.500 κινητά που συνελήφθη στη Χίο - Οι σχέσεις με την τουρκική μαφία και κυκλώματα μεταναστών

Τα συνολικά 12.500 κινητά τηλέφωνα, δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά αγοράς, ούτε άδεια από τις τελωνειακές αρχές για την εξαγωγή τους στην Τουρκία.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Σεπ 2025 | 10:28

Επεισοδιακή καταδίωξη 16χρονου με κλεμμένη μηχανή στην Καλλιθέα - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Καταδίωξη σημειώθηκε χθες, Κυριακή στις 3.30 μετά το μεσημέρι στην Καλλιθέα, που κατέληξε στη σύλληψη ενός 16χρονου και στον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ 14 Σεπ 2025 | 12:34

Καταδρομική επίθεση σε ξενοδοχείο ισραηλινών συμφερόντων στην Ομόνοια - Έριξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα

Άγνωστα άτομα αρχικά εκτόξευσαν μπογιές στους τοίχους και εν συνεχεία ανέγραψαν συνθήματα, όπως "Free Gaza" και " Λευτεριά στην Παλαιστίνη".

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 14 Σεπ 2025 | 08:20

Μύκονος: Επίκεντρο εγκληματικής δραστηριότητας το "νησί των Ανέμων" - "Ροζ κοκαΐνη", μπράβοι, trafficking και διαρρήξεις

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι για ακόμα ένα καλοκαίρι το "νησί των ανέμων", αποτέλεσε επίκεντρο κάθε λογής παράνομης και εγκληματικής δραστηριότητας.

59ΧΡΟΝΟΣ 12 Σεπ 2025 | 09:03

Γκύζη: "Σε έχω σαν τσάι, περίμενε λίγο και θα δεις τι θα κάνω", είπε ο πιστολέρο στον υπάλληλο καθαριότητας

Ο πιστολέρο ενοχλήθηκε από τον θόρυβο του οχήματος κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών, έκανε παρατήρηση στους εργαζόμενους και δεν δίστασε να ανοίξει πυρ εναντίον τους.

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 12 Σεπ 2025 | 07:50

Μαρτυρίες σοκ για τον "Joker": Ο 42χρονος μαστροπός υποχρέωνε κοπέλα να παίζει σε ταινίες πορνό ακόμη και έγκυος

Ο "Joker" προσέγγιζε νεαρές γυναίκες, κυρίως Ελληνίδες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία ανήλικη, οι οποίες είχαν οικονομικά προβλήματα και προέρχονταν από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ 12 Σεπ 2025 | 06:47

Στη φυλακή ο 20χρονος γόνος επιχειρηματία που τραυμάτισε αστυνομικό σε καταδίωξη - Τι είπε στην απολογία του

Από τη θέση οδηγού του πολυτελούς αυτοκινήτου με το οποίο έκανε κόντρες στους δρόμους της Αθήνας, στη φυλακή οδηγήθηκε ο 20χρονος γόνος επιχειρηματία.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 11 Σεπ 2025 | 07:20

Χωρίς ελικόπτερα έμεινε η ΕΛΑΣ: Καθηλωμένα από την 1η Ιουνίου και τα πέντε που διαθέτει

Η έλλειψη των εναέριων μέσων, προκαλεί επικίνδυνες δυσλειτουργίες στις επιχειρησιακές δυνατότητες της αστυνομίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 11 Σεπ 2025 | 07:00

Σάλος με τη σύλληψη του καρδιοχειρουργού για φακελάκι - "Γιατροί στο Ιπποκράτειο βγάζουν έως και 10.000 ευρώ την ημέρα"

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο γραφείο, ακινητοποίησαν τον γιατρό και στη δεξιά τσέπη του παντελονιού του βρέθηκε ο φάκελος, ο οποίος περιείχε τα 3.000 ευρώ.

ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ 10 Σεπ 2025 | 07:37

Καλάβρυτα: Ο ενορχηστρωτής "Τζάκσον", ο κτηνοτρόφος με τα αρχαία νομίσματα και η παγίδα με την τριπλή αγοραπωλησία

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου και ο βοηθός του, πωλούσαν τις θρησκευτικές εικόνες έναντι 20.000 € τη μια, ενώ ζητούσαν 50.000 για το κάθε Ευαγγέλιο του 18ου αιώνα.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 10 Σεπ 2025 | 07:15

Νέα έρευνα για εμπλοκή αστυνομικών και δικαστικών στη "μαφία των Χανίων" - Θα μιλήσουν τα κινητά των δύο αδερφών

Η δεύτερη δικογραφία για τους εκβιασμούς, τις δωροδοκίες και τις απάτες της εγκληματικής οργάνωσης, αποκαλύπτουν σειρά από "σκοτεινές" πράξεις, ανοίγοντας το πεδίο των ερευνών.

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ 09 Σεπ 2025 | 07:45

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα: Πώς το Ελληνικό FBI ξεσκέπασε τον ηγούμενο - Τα "ραντεβού" και η "παγίδα"

Μια παράνομη αγοραπωλησία 17 βυζαντινών εικόνων και δύο Ευαγγελίων του 18ου αιώνα, έναντι 200.000 ευρώ, οδήγησε στη "φάκα" των αρχών, τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ 07 Σεπ 2025 | 08:55

Mαφία της Κρήτης: Στο μικροσκόπιο δύο δικαστικοί και δύο αστυνομικοί - Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών

Πέντε… συνομιλητές της "μαφίας των Χανίων", μπαίνουν στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών για ύποπτες πράξεις.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 06 Σεπ 2025 | 09:00

Λαθρεμπόριο καυσίμων: "Πάλι μάπα πετρέλαιο μου έβαλες" - Ο "Ταρζάν", οι μάνικες και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες του κυκλώματος

Οι συνομιλίες που "έκαψαν" τα μέλη του κυκλώματος με το λαθρεμπόριο καυσίμων, οδηγώντας στον τερματισμό της παράνομης δραστηριότητας από το Ελληνικό FBI.

ΚΥΚΛΩΜΑ 05 Σεπ 2025 | 07:58

Αρωμα Greek Mafia στους λαθρέμπορους καυσίμων: Με "πασιέντζα" στον υπολογιστή πείραζαν την αντλία και έκλεβαν το 25%

Οι χειριστές του με ένα ειδικό συνδυασμό μέσα από την πασιέντζα, κατέληγαν στο σύστημα εισροών-εκροών και πραγματοποιούσαν ελλειμματικές παραδόσεις.