X

Αστακός το HIlton:10 διμοιρίες των ΜΑΤ για προστασία

Δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται περιμετρικά του Ηilton όπου συναντώνται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι επικεφαλής των Θεσμών.

Γράφει: TheToc team

Περίπου 10 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται περιμετρικά του Hilton όπου Τσακαλώτος και Χιουλιαράκης συναντώνται με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Στην επιστολή της προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, η Κριστίν Λαγκάρντ έθεσε καθαρά θέμα προσωπικής ασφάλειας των στελεχών της μετά την «διαμάχη» Αθήνας- ΔΝΤ για τη διαρροή στα WikiLeaks.

«Για να μπορούν να εργαστούν, μετά από την πρόσκλησή σας, είναι κρίσιμο οι ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον που σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεών τους, καθώς και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η προσωπική τους ασφάλεια» ανέφερε η γενική διευθύντρια του Ταμείου στον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή η «απαίτηση» σε συνδυασμό με τις συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματίσει διάφορα σωματεία και οργανώσεις που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά αλλά και η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΑΔΕΔΥ οδήγησαν σε εξαιρετικά αυξημένη αστυνομική παρουσία στο ξενοδοχείο.