
Μουδιασμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στην ανατριχιαστική υπόθεση του 45χρονου αστυνομικού, που υπηρετούσε στη Βουλή, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τη σύζυγό και τα παιδιά του.
Η γυναίκα, η οποία κατήγγειλε την κόλαση που ζούσε τα τελευταία οχτώ χρόνια, μίλησε στο Star και στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", εκφράζοντας την ανακούφισή της για το τέλος του εφιάλτη τους.
"Επιτέλους το βασανιστήριό μας τελείωσε. Χαίρομαι που τα παιδιά μου είναι καλά και ασφαλή", είπε.
Η 35χρονη, η οποία είναι έγκυος στο έκτο τους παιδί, φέρεται να είχε καταγγείλει και στο παρελθόν τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία, όταν εκείνος είχε νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο.
Μάλιστα όταν βγήκε, είχε εκμυστηρευτεί στους συγγενείς της τους φόβους της ότι θα της κάνει κακό γιατί τον κατήγγειλε.


"Τον κατήγγειλα αλλά τον άφησαν ελεύθερο"
Η γυναίκα του αστυνομκού, επίσης μίλησε στο Live News στο Mega περιγράφοντας το μαρτύριο που ζούσε, όπως η ίδια ισχυρίζεται, τα τελευταία 14 χρόνια και περισσότερα από 8 τα παιδιά της.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, τον κατήγγειλε επίσημα για πρώτη φορά. Μέσα σε ένα 24ωρο ωστόσο, πήρε πίσω τα λεγόμενά της. Στις 18 Νοεμβρίου επανήλθε με νέα καταγγελία σε βάρος του με εκείνον πλέον να καταδικάζεται μεν, να μη φυλακίζεται δε.
"Ευτυχώς το βασανιστήριό μας τελείωσε. Τα παιδιά μου επιτέλους είναι προστατευμένα. Ελπίζω να τελειώσουν όλα αυτά όσο πιο γρήγορα γίνονται. Ένιωσα απροστάτευτη. Με το που βρήκα την ευκαιρία, βρήκα το θάρρος να τα αναφέρω όλα. Τον Φεβρουάριο τον κατήγγειλα αλλά τον άφησαν ελεύθερο και γύρισε στο σπίτι. Τότε, ζήτησα ποινική διαμεσολάβηση γιατί ήρθε στο σπίτι και με απειλούσε να με σκοτώσει. Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Εκείνος, ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια εικόνα που δεν αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα. Ήθελε να δείχνει οικογενειάρχης".
Σύμφωνα με φίλο της οικογένειας "είχε κάνει πολλές φορές απόπειρα για καταγγελία και όταν το είχε μάθει τη σάπισε στο ξύλο και είχε νοσηλευτεί η κοπέλα και ράμματα έχω δει στο κεφάλι. Δεν είχε λόγο να πει κάτι. Αν τη ρώταγες τι κάνουν τα παιδιά ή κάτι, ένα ”ναι” και τέλος, ”καλά” και τέλος. Δεν τολμούσε να μιλήσει, δεν μίλαγε η κακομοίρα".
Η γυναίκα επέστρεψε στην κατοικία της και στο πλευρό της βρίσκεται ο πατέρας της ενώ κάτω από το σπίτι της βρίσκεται περιπολικό.
Ηθελε να έχει τον έλεγχο
Σύμφωνα με πρόσωπο του συγγενικού περιβάλλοντος του ζευγαριού, ο 45χρονος ήθελε να έχει τον έλεγχο της συζύγου και των παιδιών του και μάλιστα φέρεται να ήταν εκείνος που έλεγχε ακόμα και το τηλέφωνο της συζύγου του και τους λογαριασμούς της στα social media.
"Ήταν κακοποιητικός ο πατέρας του. Η μάνα του τον είχε εγκαταλείψει. Ο πατέρας του τον έδερνε πολύ. Τον έβγαζε και κοιμόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας, του κλείδωνε το ψυγείο με αλυσίδες για να μη φάει. Η γυναίκα του, αυτή ην κοπέλα, ήσυχο κορίτσι. Έλεγες "καλά αυτή έχει στόμα;". Τον κοίταγε στα μάτια, για να πιει το ποτό που την κερνάγανε. Κακοποιητικός, νευρικός. Ήταν γνωστό στο περιβάλλον αλλά δεν το λέγανε. Αλλά καταλαβαίναμε. Και δεν την πήγαινε σε μαιευτήρα να γεννήσει, την πήγαινε στην Κόρινθο, ότι και καλά είναι γνωστός ο γιατρός. Για να μη μιλήσει. Εε, με ράμματα, μία δύο το καταλάβαμε", είπε φίλος του ζευγαριού στο Mega και συνέχισε:

"Είχε και άλλο γάμο. Δεν ήταν η πρώτη του γυναίκα. Και την έδερνε, και έφυγε η γυναίκα. Τα παιδιά είναι αγέλαστα με παγωμένο βλέμμα. Μόλις έκανε νόημα ο μπαμπάς, ήταν "σούζα". Όλοι φοβούνται. Καταρχήν εκτός από αστυνομικός ήταν και μπράβος. Τα έλεγε ο ίδιος. Από πού κυκλοφορούσε τόσο χρήμα. Αυτός πάντα απειλούσε ότι μέσα να πάει, έχει τέτοια κονέ που μπορεί να "φάει" οποιονδήποτε. Για να μπει σε αυτή τη θέση, με τέτοιο ποινικό παρελθόν, φανταστείτε τι μέσο έχει. Ήταν καβγατζής. Κάποτε τον είχαν βγάλει από την αστυνομία και τον έβαλε ο πατέρας του πάλι".

Το χρονικό της υπόθεσης
Η 35χρονη γυναίκα, αστυνομικός κι εκείνη, κατήγγειλε ότι από το 2016 μέχρι και τώρα τον Νοέμβριο, ο σύζυγός της την ανάγκαζε με τη χρήση σωματικής βίας να ασελγεί στα παιδιά τους, ενώ αυτός παρακολουθούσε ή και συμμετείχε στις πράξεις.
Παράλληλα ο αστυνομικός φέρεται να ασελγούσε στις τρεις κόρες του από την ηλικία των 5 ετών και, καθώς μεγάλωναν, έφθασε στο σημείο να τις βιάζει. Φέρεται επίσης να ανάγκαζε και τον γιο του να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με τις ίδιες του τις αδελφές του.

Την περασμένη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου η μητέρα των παιδιών μετέβη σε αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία. Άμεσα ενεργοποιήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και ο αστυνομικός συνελήφθη εν ώρα υπηρεσίας φρούρησης του κεντρικού κτιρίου της Βουλής.
Την επόμενη ημέρα, με απόφαση του φρουράρχου της Βουλής ο συγκεκριμένος αστυνομικός εκδιώχθηκε από την υπηρεσία φύλαξης του κοινοβουλίου ενώ στις 20 Νοεμβρίου οι αρμόδιες Αρχές του επέβαλαν ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.

Μετά την κατηγορία σε βάρος του, ο αστυνομικός φέρεται να είπε στη μητέρα του ότι θα αυτοκτονήσει, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να τον αναζητήσει και να τον οδηγήσει στο ψυχιατρείο του Στρατού.
Αμέσως μετά τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο στις 20/11 η σύζυγος του επισκέφθηκε ξανά το αστυνομικό τμήμα προσθέτοντας στις αρχικές καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και τις βαρύτατες κατηγορίες του βιασμού των παιδιών τους από τον σύζυγό της.

Η επιμέλεια των παιδιών αφαιρέθηκε και από τους δύο γονείς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr