
Απροσπέλαστο είναι το πρωί της Πέμπτης το κέντρο της Αθήνας, καθώς πραγματοποιούνται πορείες διαμαρτυρίας, της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, της ΠΟΕΔΗΝ, του ΠΑΜΕ, καθώς και μαθητικό συλλαλητήριο.
Η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ, ξεκίνησε στις 10 το πρωί από την πλατεία Μαβίλη και ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, ξαφνικά επεκτάθηκε και έκλεισε και άλλες λωρίδες. Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι "οι δημόσιες δαπάνες Υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται στο τριτοκοσμικό ύψος του 5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 7,5% στου ΑΕΠ", ενώ οι οργανικές θέσεις του προσωπικού των νοσοκομείων είναι χιλιάδες.
![Αθήνα: Κλειστό το κέντρο απο τις πορείες- Η ΠΟΕΔΗΝ είχε υποσχεθεί να κλείσει 1 λωρίδα κυκλοφορίας αλλά... το μετάνιωσε [εικόνες]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/a9/a9a9c109023340e7a905e157d0479a9f.jpg?v=1&maxwidth=650&)

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς και αυξήσεις στα νυκτερινά και τις αργίες, σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού και ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).


Μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή. Ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
Το κεντρικό σύνθημα είναι "Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή" και στο συλλαλητήριο συμμετέχουν -και το στηρίζουν- σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, γονείς, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες.


Καθυστερήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Όπως ήταν αναμενόμενο, καθυστερήσεις παρατηρούνται, από νωρίς το πρωί, στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ στην Αθήνα. Οδηγοί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα ο στόλος των λεωφορείων και των τρόλεϊ να είναι μειωμένος. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ, το μεγαλύτερο πρόβλημα καθυστερήσεων εντοπίζεται στα τρόλεϊ. Επιπλέον, λίγο πριν τις 10 το πρωί έκλεισε και ο σταθμός του Μετρό "Πανεπιστήμιο". Οι συρμοί διέρχονται κανονικ ά, χωρίς όμως να πραγματοποιούνται στάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι, τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ αποφάσισαν να μη λάβουν μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, ωστόσο, μεμονωμένοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος.
Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν εκτός από υπαλλήλους του δημοσίου, καθηγητές, νοσηλευτές και υπάλληλοι στην αεροναυτιλία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr