Αθλητικά στοιχήματα: Ξεπλένουν πάνω απο 110 δις ευρω ετησίως

Περισσότερα απο 110 δις ευρώ ξεπλένονται κάθε χρόνο μέσω των αθλητικών στοιχημάτων σύμφωνα με διεθνή έκθεση. Ο τζίρος της βιομηχανίας - νόμιμης και παράνομης ανέρχεται στα 500 δις ευρώ.

athlitika-stoiximata-kseplenoun-panw-apo-110-dis-eurw-etisiws
SHARE THIS
0
SHARES

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν κάθε χρόνο περισσότερα από 140 δισεκ. δολάρια ή 110 δις ευρώ, σε αθλητικά στοιχήματα παγκοσμίως σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Κέντρου για την Ασφάλεια στις Αθλητικές Δραστηριότητες (ICSS) και του Πανεπιστημίου Paris Ι της Σορβόνης.

Σε παγκόσμια κλίμακα, τα αθλητικά στοιχήματα, νόμιμα και παράνομα, αντιπροσωπεύουν 200 έως 500 δισεκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα ποσά τουλάχιστον το 80% είναι παράνομο χρήμα.

To ICSS και το γαλλικό πανεπιστήμιο συνεργάσθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών για την σύνταξη της έκθεσης με θέμα την έντιμη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων. 

«Η ταχεία ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς αθλητικών στοιχημάτων συμπίπτει με την αύξηση του κινδύνου διείσδυσης στα στοιχήματα αυτά εγκληματικών οργανώσεων και τεχνικών ξεπλύματος χρήματος», σύμφωνα με τον Κρις Ιτον, διευθυντή του ICSS, ανεξάρτητης μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα τη Ντόχα.
 
Σύμφωνα με τον  ίδιο η διαδικασία των στοιχημάτων έχει γίνει πιο πολύπλοκη πχ τα απευθείας στοιχήματα γεγονός που έχει καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη την ανίχνευση ύποπτων δραστηριοτήτων.
 
Το  53% της δραστηριότητας των παράνομων στοιχημάτων συγκεντρώνεται στην Ασία .
 
Και η  Ευρώπη δεν πάει πίσω στο παράνομο στοίχημα αν και  κατέχει το 49% του συνόλου της νόμιμης αγοράς του αθλητικού στοιχήματος.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook