Αθώος ο δήμαρχος Μεγάρων για τα επεισόδια στα διόδια

Αθώους έκρινε το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο τους επτά κατηγορούμενους για παρακώλυση συγκοινωνιών, την περασμένη Κυριακή στα διόδια της Πάχης Μεγάρων .

athwos-o-dimarxos-megarwn-gia-ta-epeisodia-sta-diodia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο εισαγγελέας στην πρόταση του ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορούμενων, πλην ενός, επισημαίνοντας ότι η συγκέντρωση στα διόδια ήταν μια αυθόρμητη συμβολική ενέργεια του κόσμου για την οποία είχε ενημερωθεί η τροχαία τέσσερις ημέρες νωρίτερα και «υπήρχε συνεννόηση του δημάρχου με τους επικεφαλής της αστυνομίας»

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε ενοχή για τον κατηγορούμενο που αντιμετωπίζει τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξυβρισης και της απειλής.

Κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής και δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες στα επεισόδια. Υποστήριξαν οτι ήταν ειρηνική διαμαρτυρία μέχρι τη στιγμή  «ήρθαν τα ΜΑΤ και δημιούργησαν έναν πανικό. Προκαλούσαν τον κόσμο και χτυπούσαν γυναίκες και παιδιά.»

Κάτοικος της περιοχής κατέθεσε πως είναι υποχρεωμένοι να δίνουν 1000 - 1200 ευρώ το χρόνο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείολ επισημαίνοντας οτι οι συγκεντρωμένοι δεν εμπόδισαν την κυκλοφορία αλλά αντιθέτως "τα αυτοκίνητα περνούσαν χωρίς να πληρώνουν διόδια. Διευκολύνθηκε η διέλευση τους".

Δημοτικός σύμβουλος που πήραν κατηγορούμενος υποστήριξε: «Κανείς μας δεν είχε πρόθεση για κατάληψη. Ήταν μια συμβολική ενέργεια προς ένδειξη διαμαρτυρίας. Η τακτική της αστυνομίας ήταν αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες ώστε να καταλάβουμε το οδόστρωμα για ελάχιστα λεπτά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook