
Αθώα κρίθηκε η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σε βάρος της κ. Τριανταφύλλου είχε υποβληθεί μήνυση για δημόσια υποκίνηση μίσους από τον διαχειριστή του blog «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων», Παναγιώτη Δημητρά.
Η Σώτη Τριανταφύλλου δικάστηκε με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, γιατί ανέφερε μια ρήση του Μάρκο Πόλο περί των μουσουλμάνων, ότι «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι και μετριοπαθής αυτός που σου κρατάει για να το κόψουν».
Στο πλευρό της είχαν σπεύσει αρκετοί καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, διανοούμενοι και εκδότες, οι οποίοι είχαν υπογράψει ανοιχτή επιστολή στήριξης.
Μεγάλη δικαίωση για το ΚΕΦίΜ, την Σώτη Τριαντάφυλλου και την ελευθερία του λόγου και του τύπου η σημερινή αθώωση της συγγραφέως. #freespeech
— ΚΕΦίΜ (@kefimgr) May 2, 2018
Τον περασμένο χρόνο είχε ξεσπάσει σάλος με τη μήνυση εναντίον της.
Φωτό: Ευρωκίνηση
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr