Αττικό Πάρκο: Νεκρά δύο τζάγκουαρ για λόγους ασφαλείας

Δύο ιαγουάρους σκότωσαν οι φύλακες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, καθώς τα δύο ζώα φέρονται να βγήκαν από τα κλουβιά τους

attiko-parko-nekra-duo-tzagkouar-gia-logous-asfaleias
SHARE THIS
0
SHARES

Μια θλιβερή είδηση επιβεβαιώθηκε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ότι θανατώθηκαν δύο τζάγκουαρ επειδή πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης, ενόσω ήταν ανοικτό στους επισκέπτες, γιατί όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας.

Το περιστατικό έγινε πριν από δύο εβδομάδες και γεννά πλήθος ερωτημάτων. Επιβεβαιώθηκε ωστόσο χθες από έναν εκ των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, τον Ζαν Ζακ Λεσουέρ, σε επικοινωνία του με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Ακολούθως επιβεβαιώθηκε και μέσω ανακοίνωσης του Πάρκου, σύμφωνα με αυτή τα δύο άγρια ζώα, Jenny και Spotty, πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου:

«Αντίο Jenny και Spotty

Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο.

Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας».

 

φωτό PIXABAY

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook