X

Ατύχημα στο Allou Fun Park: Ο εκπρόσωπος του λούνα παρκ είπε την αιτία στους αστυνομικούς - Τα "γύρισε" στον εισαγγελέα

Ο εκπρόσωπος του Allou Fun Park υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι οι 4 νεαροί ήταν όρθιοι - Όμως, στους αστυνομικούς μίλησε για πρόβλημα στην αντλία του νερού

Γράφει: TheToc team

Τα αίτια του ατυχήματος στο Allou Fun Park που προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων νεαρών παιδιών, το απόγευμα της Τρίτης, ερευνούν οι Αρχές, ώστα να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν για την παραλίγο τραγωδία.

Στο μεγαλύτερο λούνα παρκ της Aττικής, 4 φίλοι μπήκαν στο τρενάκι, το οποίο καταλήγει σε ένα σημείο με νερό, όπου και φρενάρει λόγω ακριβώς της ύπαρξης του νερού. Λίγο πριν το τέλος, μετά από την κατηφόρα, και οι 4 εκσφενδονίζονται και καταλήγουν τραυματισμένοι στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι ίδιοι και οι στενοί συγγενείς τους υποστηρίζουν ότι το βαγόνι εκτροχιάστηκε, όμως η διοίκηση του Allou Fun Park τους διαψεύδει και μιλάει για ένα ατύχημα στο οποίο η εταιρεία δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, όπως επισημαίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου, Βασίλη Λαμπρόπουλου, τις οποίες ανέφερε στην εκπομπή "Live News" του Mega ο εκπρόσωπος του πάρκου, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου στο μέρος του ατυχήματος, ανέφερε στους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο ότι η πληροφόρηση που είχε μετά το συμβάν έλεγε ότι υπήρξε πρόσκαιρο πρόβλημα στην αντλία τροφοδότησης νερού στο σημείο που τα παιδιά εκσφενδονίστηκαν.

Δηλαδή δεν υπήρχε το απαραίτητο ύψος νερού στο σημείο στο οποίο το τρενάκι κατεβαίνει από μια μεγάλη κατηφόρα, προκειμένου να μειωθεί η ταχύτητά του και να μπει στην επόμενη στροφή με πιο χαμηλή δύναμη.

Διαβάστε Επίσης

Η μεγάλη ταχύτητα με την οποία κατέβηκαν τα βαγόνια και η έλλειψη νερού για να φρενάρουν, είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό και την πτώση των νεαρών στο έδαφος.

Είπε άλλα στον εισαγγελέα

Αν και η αρχική τοποθέτηση του εκπροσώπου του πάρκου στους αστυνομικού που βρέθηκαν επί τόπου στο σημείο ήταν η παραπάνω, κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα δεν επανέλαβε τον ίδιο ισχυρισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι νεαροί ήταν όρθιοι μέσα στο βαγόνι την ώρα που αυτό κατέβαινε από την κατηφόρα, καθώς μετά, η διαδρομή θα έφτανε στο τέλος της.

Ζήτημα υπάρχει και με τις κάμερες ασφαλείας, που σύμφωνα με το πάρκο, πέρα από τον ισχυρισμό ότι δεν "πιάνουν" τα σημεία του ατυχήματος, αυτές είναι απλά καταγραφικές και δεν αποθηκεύουν τα βίντεο που λαμβάνουν.

Διαβάστε Επίσης

Πλέον μένει να ερευνηθεί ο ισχυρισμός για τους όρθιους νεαρούς, αλλά και οποιαδήποτε πλάνα κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί από κάμερες.

Η αστυνομία σφράγισε το τρενάκι

Στην εκπομπή μίλησε και η υπεύθυνη επικοινωνίας του Allou Fun Park, Μαρία Σταυριανάκη, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο τρενάκι είναι ένα παιχνίδι που έχει κάνει χιλιάδες διαδρομές και έχει διασκεδάσει άπειρα παιδιά.

"Για εμάς η ασφάλεια και ο έλεγχος είναι καθημερινή μέριμνα. Κάθε μέρα πριν ανοίξει το πάρκο όλα μας τα παιχνίδια ερευνώνται και εξετάζονται σχολαστικά", δήλωσε και συμπλήρωσε:

"Το πάρκο ξεκίνησε τη διαδικασία ελέγχου αμέσως μετά το περιστατικό. Το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργήσει σήμερα, είναι σφραγισμένο από την αστυνομία μέχρι να έρθει η αρμόδια αρχή να το εξετάσει και να βγει το πόρισμα".

Οι κάμερες ασφαλείας δεν έχουν καταγράψει βίντεο από το συγκεκριμένο σημείο.