Follow us

Ατζέντες «φωτιά» καίνε την… Καμόρα των αντικαρκινικών φαρμάκων

Ο 61χρονος γιατρός της μαφίας, ο οποίος προφυλακίστηκε, είχε ταξιδέψει στη Ρόδο προκειμένου να «στρατολογήσει» άλλους… συναδέλφους του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ατζέντες «φωτιά» καίνε την… Καμόρα των αντικαρκινικών φαρμάκων

Ατζέντες «φωτιά» καίνε την… Καμόρα των αντικαρκινικών σκευασμάτων. Αναδεικνύουν την διασύνδεση των μελών παράλληλων κυκλωμάτων και τα «υποκαταστήματα» παράνομων αγοραπωλησιών αναβολικών και χαπιών για την στυτική δυσλειτουργία. Ο γιος του 64χρονου «αποθηκάριου» της μαφίας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, συνομιλούσε με τον «Γιώργο τον Τουμπανιάρη», ο οποίος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017, για άλλη μεγάλη υπόθεση διακίνησης αναβολικών χαπιών σε αθλητές μπόντι μπίλντινγκ με διεθνή καριέρα!

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των πολύμηνων ερευνών, διαπίστωσαν ότι πρόσφατα ο 61χρονος γιατρός της μαφίας, ο οποίος προφυλακίστηκε, είχε ταξιδέψει στη Ρόδο προκειμένου να «στρατολογήσει» άλλους… συναδέλφους του για την κλοπή και προμήθεια αντικαρκινικών σκευασμάτων από το νοσοκομείο του νησιού, όπως και για παράνομες συνταγογραφήσεις, χωρίς προς το παρόν να έχει διαπιστωθεί τυχόν «συνεργασία». Στο μεταξύ ο 64χρονος «αποθηκάριος», ο οποίος αρχικά είχε επικαλεστεί 80% αναπηρία, αλλά είχε κάρτα μέλους σε… γυμναστήριο, φέρεται από τους αστυνομικούς να ξέπλενε τα υπέρογκα κέρδη του στην αγορά πολύτιμων λίθων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, τους οποίους στη συνέχεια φαίνεται να διοχέτευε σε αγορές του εξωτερικού. Μία τέτοια «παρτίδα», 270 ρουμπινιών και ζαφειριών, εντοπίστηκε στο σπίτι του 36χρονου γιου του στην οδό Λύρα στην Κηφισιά, λίγο πριν… ταξιδεύσουν στην Ευρώπη!

Τρεις ατζέντες «συσχέτισης»

Στις πρόσφατες έρευνες των αστυνομικών σε δύο ισόγειους χώρους στην οδό Ν. Πλαστήρα, ιδιοκτησίας του 64χρονου «αποθηκάριου» της οργάνωσης και του 36χρονου γιου του, όπως και στο σπίτι του δεύτερου στην Κηφισιά, κατασχέθηκαν 83.041 χάπια και 5.178 αμπούλες αναβολικών και διεγερτικών σκευασμάτων, όπως επίσης και τα 270 διαμάντια.

Τα ευρήματα ωστόσο που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ήταν οι 3 ατζέντες, που δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», οι οποίες βρέθηκαν στο σπίτι της Κηφισιάς, οι οποίες φαίνεται να αποτελούν ισχυρές ενδείξεις συσχέτισης των δύο δικογραφιών για την μαφία των αντικαρκινικών και το «υποκατάστημα» των αναβολικών. Πρόκειται για τρεις ατζέντες που αφορούν τα έτη 2012, 2013 και 2015, όπου εμφανίζεται έντονα σε αυτές ο 50χρονος, με το προσωνύμιο «μηχανόβιος», κατηγορούμενο μέλος του 2ου πυρήνα της «Καμόρας» των αντικαρκινικών.

Ο «μηχανόβιος», σύμφωνα με την ογκωδέστατη δικογραφία, ήταν αυτός που είχε αναλάβει την προμήθεια της μαφίας με φάρμακα, εκμεταλλευόμενος τη θέση του στην φαρμακαποθήκη FARMILIA στην οποία είναι ασφαλισμένος. Εκτός από τις διαπιστωμένες παραδόσεις που έχει πραγματοποιήσει προς την 57χρονη φαρμακοποιό, έχουν εντοπισθεί και συνομιλίες του ιδίου με διάφορα άτομα, σχετικά με τη παραλαβή των φαρμάκων για λογαριασμό της οργάνωσης. Σε έρευνα που έγινε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του βρέθηκαν περίπου 200 δισκία αντικαρκινικών χαπιών και 6.345 ευρώ. Εντοπίστηκαν επίσης ιδιόχειρες σημειώσεις με ονομασίες φαρμάκων, τραπεζικά έγγραφα της Ελβετικής τράπεζας «Banque Cantonale Vaudoise» και της «First Abu Dhabi Bank», που αφορούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δύο έγγραφα εταιρείας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την επωνυμία «Rainbow Consulting Limited».

Σημαντικά ευρήματα αναμένουν οι αστυνομικοί από την εξερεύνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου του 36χρονου γιου του «αποθηκάριου» της μαφίας, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στις τρεις ατζέντες, αναγράφονται σημειώσεις υπενθύμισης με καταγεγραμμένες ημερομηνίες δίπλα τους, ενώ μνημονεύονται φάρμακα υψηλού κόστους και σχετικές εταιρείες:

Στις σημειώσεις γράφονται ονομασίες και ποσότητες αναβολικών ουσιών και ονόματα, και επανειλημμένα τα ονόματα «τουμπανιάρης» και «Μάνος»…

Βίντεο παρακολουθήσεων

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί προέβησαν σε κάποιες ενδεικτικές καταγραφές εικόνας των εμπλεκομένων, οι οποίες συμπεριλήφθησαν στην ογκωδέστατη δικογραφία της Καμόρας των αντικαρκινικών σκευασμάτων, και αναδεικνύουν τις επαφές και την δράση των μελών του κυκλώματος που θησαύριζε στις πλάτες των καρκινοπαθών. Πρόκειται για δύο βίντεο, από φυσικές παρακολουθήσεις των αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στιγμιότυπα των οποίων απομόνωσε και δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται η 53χρονη νοσηλεύτρια του Λαϊκού Νοσοκομείου να προσεγγίζει αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκεται ο 59χρονος συνταξιούχος νοσηλευτής στο ίδιο νοσοκομείο. Κρατά μία τσάντα, έχει μια συνομιλία δευτερολέπτων, με τον οδηγό, στην συνέχεια κάνει τον γύρο του οχήματος, και κάθεται στη θέση του συνοδηγού. Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως τα στιγμιότυπα είναι σε χώρο κοντά στο νοσοκομείο και ενδεχομένως η νοσηλεύτρια παραδίδει στον συνταξιούχο συνάδελφό της, αντικαρκινικά σκευάσματα που έχει κλέψει από τις δοσοληψίες των χημειοθεραπειών ασθενών. Και οι δύο έχουν προφυλακιστεί.

Στο δεύτερο βίντεο εμφανίζεται ο 27χρονος ντελιβεράς του κυκλώματος, ο οποίος μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών φαίνεται να διευκολύνει την μαφία, στην μεταφορά και διακίνηση των σκευασμάτων. Χρησιμοποιώντας το όχημα της εταιρείας του φθάνει έξω από το φαρμακείο της Καλλιθέας το οποίο διαχειρίζεται η 57χρονη φαρμακοποιός, μέσω του οποίου φαίνεται να γίνονται οι παράνομες εξαγωγές ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ όπως προέκυψε από τα εικονικά τιμολόγια που εντοπίστηκαν. Μένει αρκετή ώρα σε αυτό και σύμφωνα με τους αστυνομικούς, φαίνεται πως συζητούσε τις διαδικασίες παράνομης μεταφοράς και τα «μεροκάματα». Ο ίδιος δεν έχει προφυλακιστεί. Να σημειωθεί ότι από τους 21 συλληφθέντες έχουν προφυλακισθεί οι 9.

Ανώνυμη καταγγελία και… Γαλλία

Η πληροφορία για τα δύο ισόγεια διαμερίσματα της οδού Ν. Πλαστήρα στην Πεύκη, σύμφωνα με την δικογραφία, προήλθε από ανώνυμη καταγγελία στις 11 Μαΐου, η οποία ανέφερε πως εκεί ενδέχεται να αποθηκεύει αντικαρκινικά φάρμακα ο 64χρονος «αποθηκάριος» της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 64χρονος διέδιδε στους γνωστούς του ότι στους ότι στους συγκεκριμένους χώρους αποθήκευε αναβολικά σκευάσματα, τα οποία έφερνε από τη Γαλλία, με σκοπό τη διάθεσή τους στην Ελλάδα.

Από τις έρευνες παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν το αληθές της καταγγελίας εντοπίζοντας συνολικά 88.219 χάπια και αμπούλες αναβολικών όπως και χάπια στυτικής δυσλειτουργίας. Ο 36χρονος, γιος του «αποθηκάριου», είπε προφορικά στους αστυνομικούς, πως μέρος των χαπιών είχε αποθηκεύσει ο ίδιος, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν στον φίλο του τον «Μάνο», που τα είχε προμηθευτεί από τον «Γιώργο τον Ψηλό» ή «Τουμπανιάρη», ο οποίος ασχολείται με αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως αυτά τα στοιχεία και προσωνύμια αντιστοιχούν σε έναν 37χρονο και έναν 33χρονο αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017, κατηγορούμενοι ως αρχηγικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες αναβολικών σκευασμάτων.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Φωτογραφία: Αρχείου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ 19 Αυγ 2022 | 22:10

Κρήτη: Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 43χρονο - Έναν άνδρα 60 ετών αναζητούν οι Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταυτότητα του δράστη είναι γνωστή στις Αρχές της Κρήτης - Στο νοσοκομείο ο 43χρονος.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 19 Αυγ 2022 | 21:53

Νέα Σμύρνη: Εντοπίστηκε βλήμα σε μονοκατοικία - Αποκλείστηκε η περιοχή [εικόνες]

Μεγάλη κινητοποίηση με κλιμάκιο του Στρατού Ξηράς, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής να βρίσκονται στη Νέα Σμύρνη.

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ 19 Αυγ 2022 | 21:17

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 18χρονη με σοβαρά τραύματα - Την ξυλοκόπησε άγρια ο σύντροφός της

Νέο επεισόδιο βίας κατά ακόμη μίας γυναίκας - Τα χτυπήματα προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στη νεαρή

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 19 Αυγ 2022 | 21:06

"Στο κόκκινο" το Άργος με σχεδόν 41 βαθμούς - Άστατος καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές, ακόμη και χαλάζι

Ποιες περιοχές "ψήθηκαν" σήμερα σύμφωνα με το meteo - Υποχωρεί η ακραία ζέστη το Σάββατο - Πρόγνωση Αρναούτογλου για βροχές και καταιγίδες.

ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 19 Αυγ 2022 | 20:55

Αμμουλιανή: Το νησάκι που σε καθημερινή βάση 20πλασιάζει τον πληθυσμό του - Ρεκόρ επισκεπτών [εικόνες]

Για πρώτη φορά φέτος στην Αμμουλιανή Αμερικανοί τουρίστες - Νέες υποδομές στο νησί για να σηκώσει το τουριστικό "φορτίο".

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 19 Αυγ 2022 | 20:21

Κρήτη: Ένοχος και σε ψυχιατρική κλινική ο 36χρονος που χτύπησε τη σύντροφό του

Στον 36χρονο από την Κρήτη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 19 Αυγ 2022 | 20:15

Σκιάθος: Αυτός είναι ο 55χρονος επιχειρηματίας που αυτοκτόνησε - Το Σάββατο η κηδεία του

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου, φίλοι και συγγενείς του 55χρονου επιχειρηματία θα τον αποχαιρετήσουν στη Σκιάθο.

ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΖΗΛΙΑ 19 Αυγ 2022 | 19:58

Βοτανικός: "Αν μιλήσεις θα σκοτώσω και εσένα" - Πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα έναν 17χρονο

Ο 24χρονος δράστης σκότωσε τον 17χρονο στον Βοτανικό για τα "μάτια" μιας ανήλικης.

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΦΘΟΡΕΣ 19 Αυγ 2022 | 19:26

Κινηματογραφική καταδίωξη πολυτελούς αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη

Η καταδίωξη ξεκίνησε από το ύψος του Θεάτρου Δάσους έως την Κατσιμίδη, με το πολυτελές όχημα να προκαλεί φθορές σε περιπολικό.

19 Αυγ 2022 | 19:08

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους της Πεντέλης- Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και οι δικαιούχοι

Η πρώτη αρωγή μπορεί να χορηγηθεί για κατοικίες, κτίρια επαγγελματικής χρήσης και λοιπά μη επαγγελματικής χρήσης κτίρια.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ 19 Αυγ 2022 | 19:08

Λαμία: Στη ΜΕΘ 20χρονη που γέννησε με κορονοϊό - Υπέστη πνευμονικό οίδημα και καρδιακή ανεπάρκεια

Το φρέβος, που δεν νοσεί, έχει μεταφερθεί προληπτικά σε νοσοκομείο της Λάρισας - Η κατάσταση υγείας της 20χρονης.

«ΦΕΡΤΕ ΑΕΡΑ" 19 Αυγ 2022 | 18:19

Φίνος Φιλμ: Το ξεκαρδιστικό βίντεο για τον καύσωνα - "Έχεις ξαναδεί ήλιο να καίει τόσο πολύ;"

Με ένα ξεκαρδιστικό βίντεο από λατρεμένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου η Φίνος Φιλμ υποδέχεται τον καύσωνα.

ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 19 Αυγ 2022 | 17:46

Σεισμός αναστάτωσε την Κέρκυρα: Στα 14 χλμ το εστιακό βάθος

Ο σεισμός σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Λευκίμμης Κέρκυρας και είχε εστιακό βάθος 14,3 χιλιόμετρα.