Αυξήθηκε ο αριθμός των προσφύγων στην Ειδομένη το τελευταίο διήμερο

Κατά 1000 αυξήθηκε ο αριθμός των προσφύγων στην Ειδομένη, μετά τις φήμες ότι επίκειται άνοιγμα των συνόρων.

auksithike-o-arithmos-twn-prosfugwn-stin-eidomeni-to-teleutaio-diimero
SHARE THIS
0
SHARES

Αυξήθηκε ο αριθμός των προσφύγων στην Ειδομένη, καθώς μέσα σε δύο ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο, υπολογίζεται ότι περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες προστέθηκαν στους υπάρχοντες που ζουν στο καμπ.

Κύριος λόγος της επιστροφής τους ήταν η φήμη ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και ότι θα μπορέσουν να περάσουν στα Σκόπια. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η φήμη εξαπλώθηκε από γυναίκα, η οποία ενημέρωνε ψευδώς τους μετανάστες ότι «η Γερμανία αποφάσισε να δεχτεί τους πρόσφυγες της Ειδομένης».

Την ώρα που η κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο εκκένωσης της περιοχής το διήμερο αυτό μετανάστες και πρόσφυγες επέστρεφαν με ταξί στην Ειδομένη, κυρίως από την Πιερία και τα Διαβατά.

Εντύπωση προκαλεί ότι έδωσαν σημαντικά ποσά σε ταξί για να γυρίσουν άνθρωποι που είχαν φύγει από την περιοχή μόλις λίγα 24ωρα πριν. Εκτός από τον αριθμό των προσφύγων αυξάνεται και ο αριθμός των ΜΚΟ, καθώς τα τελευταία 24ωρα έφτασαν νέοι εθελοντές.

Η Αστυνομία και οι τοπικοί φορείς δεν έχουν λίστες με επαρκή καταγραφή των ΜΚΟ, που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν στην Ειδομένη τις 20. Αυτή τη στιγμή τα άτομα που ζουν στην περιοχή υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 13.500.

Την Παρασκευή έφυγαν με λεωφορεία περίπου 400 άτομα με προορισμό κέντρα φιλοξενίας. Μετά την εξάπλωση της φήμης, ωστόσο, υπήρξαν λεωφορεία που έφυγαν από την Ειδομένη σχεδόν άδεια. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι τοπικοί φορείς μιλούν για απελπιστική κατάσταση που έχουν αποτέλεσμα να έχουν στηθεί σκηνές ακόμα και μέσα στο χωριό.

Τη Δευτέρα η κοινότητα της Ειδομένης δέχθηκε καταγγελία κατοίκου, σύμφωνα με την οποία μετανάστες έχουν βρει καταφύγιο στον παιδικό σταθμό του χωριού, ο οποίος δεν λειτουργεί φέτος λόγω έλλειψης παιδιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook