Αυστρία: Έλληνες δημιουργούν τέχνη από την Ελλάδα της κρίσης

Ποια είναι η μυρωδιά, η εικόνα, ο ήχος της κρίσης στην Ελλάδα; - Nέοι Έλληνες καλλιτέχνες εμπνέονται από την λέξη που έχει συνδεθεί με το όνομα της χώρας μας παγκοσμίως

austria-ellines-dimiourgoun-texni-apo-tin-ellada-tis-krisis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Ελλάδα έχει πλέον ταυτιστεί με την λέξη «κρίση». Οποιαδήποτε αναφορά στη χώρα μας έχει αυτή την σφραγίδα. Αυτό ενέπνευσε μια ομάδα νέων καλλιτεχνών στη Βιέννη, οι οποίοι δημιούργησαν μια έκθεση με θέμα την καθημερινότητα των Ελλήνων στην Ελλάδα της κρίσης με τον τίτλο «329».

Μέσα από τα έργα τους, από ζωγραφικούς πίνακες μέχρι εγκαταστάσεις, οι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «πώς βλέπουν οι ίδιοι οι Έλληνες την κρίση» «πώς βιώνουν την κρίση», «ποια είναι η μυρωδιά της, η εικόνα της, ο ήχος της».

Ο επισκέπτης της έκθεσης καλείται να ανασυνθέσει την καινούργια πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον ευρωπαϊκό νότο και να την κατανοήσει σε προσωπικό επίπεδο.

Την έκθεση επιμελήθηκε η Ολυμπία Τζώρτζη του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βιέννης και πλαισιώνεται από τρεις διαλέξεις, οι οποίες επιχειρούν να φωτίσουν, μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις, την τέχνη, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο της εποχής.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι «The Errands Group», Σωτήρης Φωκέας, Κατερίνα Λαμπρογιάννη, Μάρω Βασιλειάδου, Κωνσταντίνος Λιανός, «Null Pointer Constant», Γιώργος Ζώης, Φωτεινή Παπαρροδοπούλου, «Ρόμβος», Νεφέλη Παπακυριακοπούλου και Στεφανία Στρούζα.

Η έκθεση, τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην αυστριακή πρωτεύουσα, εγκαινιάζεται το βράδυ της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου στον γνωστό εκθεσιακό χώρο «WUK Projektraum» και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου.

επιμέλεια: Ολυμπία Τζώρτζη
διοργάνωση: KUP, Künstlerische Unabhängige Plattform
www.kupvienna.com

Διαλέξεις
Τρίτη 4/3, 6:30μμ
Μαρία Οικονόμου, Πανεπιστήμιο Βιέννης
Dead Europe: Vampirgeschichte, Gespensterpolitik

Πέμπτη 6/3, 6:30μμ
Ulrich Meurer, Πανεπιστήμιο Βιέννης
The Greek New Wave: Figures of Practice

Παρασκευή 7/3, 6:3μμ
Βασίλης Τσιάνος, Πανεπιστήμιο Αμβούργου
The Art of Being Many: Eine neue experimentelle Kunst der Versammlung

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βιέννη

Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 π.μ. – 8.00 μ.μ.
Σάββατο – Κυριακή, 12.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.
Wuk – Projektraum
Währinger Straße 59, 1090 Wien

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook