Αυτό είναι ότι απέμεινε από το γεφύρι της Πλάκας...

Θλίψη προκαλούν οι φωτογραφίες από το γεφύρι της Πλάκας στην Αρτα, το οποίο κατέρρευσε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

auto-einai-oti-apemeine-apo-to-gefuri-tis-plakas
SHARE THIS
0
SHARES

Αυτό είναι ότι απέμεινε από το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, στα Τζουμέρκα. 

Φωτογραφία: EpirusPost.gr
Φωτογραφία: EpirusPost.gr

Εκεί, όπου μέχρι πρότινος δέσποζε καμάρι της Ηπείρου, έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό. 

Φωτογραφία: EpirusPost.gr
Φωτογραφία: EpirusPost.gr

Οι βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ωρου, κατάφεραν να γκρεμίσουν ένα από τα ωραιότερα, μεγαλύτερα και γνωστότερα πέτρινα γεφύρια που βρίσκονται στην Ελλάδα, με επιβλητικό τόξο ανοίγματος 40 μέτρων. 

Φωτογραφία:epirusgate.blogspot.gr
Φωτογραφία:epirusgate.blogspot.gr

Η είδηση έχει συγκλονίσει τους Ηπειρώτες για τους οποίους αποτελεί την "Ακροπόλη" της περιοχής τους. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από μαστόρους της πέτρας τον 18ο αιώνα.

Φωτογραφία:epirusgate.blogspot.gr
Φωτογραφία:epirusgate.blogspot.gr

Από τα ξημερώματα άνοιξε το φράγμα της ΔΕΗ στο Πουρνάρι και φεύγει ελεγχόμενα νερό προς τον Άραχθο.

Αυτή την ώρα διοχετεύονται 1700 κυβικά το δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε επιφυλακή όλες οι τοπικές αρχές και για το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, για το οποίο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υποστεί ζημιές, καθώς το νερό έχει φτάσει στις καμάρες υποστήριξης. 

Εκκενώνονται χωριά

Εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους τα χωριά που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού Άραχθου, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, μετά το άνοιγμα του φράγματος στο Πουρνάρι, τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου(ΣΝΟ), που συνεδρίασε χθες το βράδυ στην Άρτα, οι κάτοικοι από τα χωριά Κομμένο, Λουτρό, Κεραμάτες, Νεοχώρι, Συκιές, μεταφέρονται με λεωφορεία σε γειτονικές περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις. 

 

Ωστόσο, μεγάλες καταστροφές έχουν γίνει σε όλο τον δήμο Νικολάου Σκουφά, στις υποδομές, στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει ο μεγάλος όγκος των υδάτων στην περιοχή Καναλακίου της Πρέβεζας, καθώς και στον Κάμπο του Φαναρίου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχέρωντα.

Η ίδια εικόνα, επικρατεί και στη Θεσπρωτία στον κάμπο των Φιλιατών, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά. Οι κάτοικοι, που βρίσκονται σε απόγνωση, μιλούν για πρωτοφανείς πλημμύρες.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook